Дали сме на Киев хуманитарна помощ за 448 млн. лв.

Предстои България да предостави безвъзмездно въоръжение
Обновена: 20 дек 2022 10:54 | 20 дек 2022 10:47, Александър Попов
695
Дали сме на Киев хуманитарна помощ за 448 млн. лв.
Снимка: Министерство на отбраната

Министърът на отбраната Димитър Стоянов бе на работно посещение в Киев по покана на неговия колега министъра на отбраната на Украйна Олексий Резников.

Сред обсъдените теми бяха военната и военно-техническата помощ, която България предстои да предостави, националният принос в тренировъчната мисия на Европейския съюз EUMAM, българската подкрепа за възстановяването на Украйна и перспективите й за европейска интеграция.

"Бих искал да благодаря за възможността да обсъдим по-нататъшното двустранно сътрудничество. България категорично подкрепя суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна в международно признатите й граници. Страната ни не признава анексирането на суверенни украински територии. Имаме отлични двустранни отношения, основани на дълбоки исторически и културни връзки с украинския народ", заяви министър Димитър Стоянов.

Той подчерта, че от началото на руската въоръжена агресия България е предоставила хуманитарна помощ на Украйна в размер на 448 милиона лева.

Още по темата
Българското Министерство на отбраната предостави хуманитарна помощ от 2000 каски и 2000 бронежилетки, 350 броя медицински комплекти, 5000 комплекта зимни дрехи и 5000 чифта зимни обувки.

Предстои България да предостави безвъзмездно въоръжение, техника и боеприпаси, както и принос към тренировъчната мисия на Европейски съюз EUMAM.

Предвижда се участие на до 50 български военнослужещи за обучение за въоръжение и техника, на територията на държави членки на ЕС и/или в България. Петима български военнослужещи ще бъдат командировани в Звеното за военно планиране и провеждане на военни мисии на ЕС в Белгия, както в Общовойсковото командване по подготовката в Полша и/или в Специализираното командване по подготовката във Федерална Република Германия. Предлага се и всяка година до 60 бойни санитари от украинските въоръжени сили да се подготвят на наша територия./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


695
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Дали ще изпратим 1 патрон или атомни бомби няма никакво значение . Целта на САЩ беше да ни натопи в ла---та ! Да ни окървави ръцете ! Елементарно Уотсън !
20
4
 
10
 
! Отговори
ахил преди 1 година
Ами че той-Виктор Николаев няма ли руски корени-името му такова,или май беше от Разградско-с помашки корени!!!!
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АБЕ,ТОЙ БЪЛГАРИН ,МНОГО ЧЕРЕН ,БЕ
18
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За българските деца и пенсионери няма,а за фашисткия режим в украина има,не ви ли е срам бе уродляци?!?!?Както казва неонациста Виктор Николаев по Нова ТВ-"на кой му пука колко цивилни етнически руснаци са убити в украина".Превръщате България в съучастник в тези убийства,не ви ли срам?И кой позволява фашисти да се назначават като водещи в медиите,това не е ли незаконно?
17
3
 
19
 
! Отговори
Истина преди 1 година
Затова българския воински съюз Васил Левски има толкова много българи които са решили да променят системата и другата цивилна организация БНО Шипка непрекъснато учвеличава членовете си. Затова се разследват и водят дела срещу тях защото са заплаха за статуквото.
16
3
 
22
 
! Отговори
АБСУРД преди 1 година
Да фашисткия режим в България е заплаха за гражданите в България. Пари за оръжия и т.н за чужди интереси има, но за медицински хеликоптер, линейки , кувьози за българските деца събираме капачки. И то ва ако не е АБСУРД. Време е да да свалим петата колона от властта в България!
15
3
 
14
 
! Отговори
афродита преди 1 година
И за благодарност-забрана на български език,и всичко българско-дори трябва да си сменят имената-иначе-лошо!!!!!!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 25 АБЕ РЪПАГА,ТИ НАИСТИНА ЛИ СИ ТОЛКОВАЗЛЕ НА АКЪЛ ИЛИ КАРАШ СПЕЦИАЛНИ КУРСОВЕ ?
13
1
 
19
 
! Отговори
azimut преди 1 година
Ако толкова помагаха и на нуждаещите се у нас,ама не!Квот кажат от щатите ,нали сме им колония.
12
2
 
33
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 година
Дават им топли дрехи и обувки, а българите умират от студ!
11
2
 
23
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 1 година
На тая гербава диктатура ли викаш свободна и демократична република ве
10
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано скоро режима на Путин се разпадне и Русия се превърне в свободна и демократична страна също като нашата република.
9
1
 
13
 
! Отговори
Павел преди 1 година
Свещи да си купят,за здраве да се молят!
8
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българи,събирайте капачки,дъържавата ви обслужва чужди интереси !
7
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русе получи нова неонатална линейа от фондация Капачки за бъдеще.
6
1
 
26
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 година
В същото време 8000 български деца просят в нета и по медиите за пари за лечение в чужбина..
5
21
 
38
 
! Отговори
Да расъждаваме: преди 1 година
Даваме 400 млн на някоя държава, а наводнените хора от провинцията живеят във фургони. Състоянието на болниците в София е плачевно. Улиците са неподдържани. Селата ни са изолирани, защото за автомобилните компанни е неизгодно за дейността им.Само Мара фтасала то да даваме половин милиард за продължаване на война.
4
24
 
22
 
! Отговори
до 8 преди 1 година
какви жени и деца в Донбас.. всички знаем за зелени човечета на руската армия.. Ти ще кажеш че Украйна няма право да се защитава от руските окупатори ли ?
3
21
 
22
 
! Отговори
мунчо преди 1 година
А нашите бедстващи сънародници ,не ви ли е страм бе *** коледа щели да посрещат-*** с вас нещастници .Затова оная баба изгони канадския гении правещ пи ар на фона на нещастието им .Не ви ли е страм да потрошите толкова пари и да разчитате на доброволци при нещастие ,не ви ли е страм когато се приберете у дома и погледнете родителите си бедстващи и забравени-колко места в Бг останаха без лекар и полицаи в рамките на 20 км,колко българи избягягаха =шот не могат да ви траят вече/
2
29
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Как не ви е срам! Ти трябва да се срамуваш че си на страната на агресора Русия която безогледно и хладнокръвно убива деца и жени докато спят. България може и трябва да даде много по-голяма военна помощ на Украйна, която воюва и заради нас с нашия враг Русия. България не може да допусне победа за Русия защото ние ще сме следващите нападнати от Русия. Само хора желаещи руско робство в България могат да бъдат на страната на Русия в тази мpъсна путинска война.