Държавата да дава пари на всички е безсмислено

Красен Станчев: Трябва да се помага на определени хора
20 дек 2022 22:36, Росен Стойчев
79
Държавата да дава пари на всички е безсмислено
Снимка: БГНЕС

Следващата година инфлацията вероятно ще е средно 10-15%, но за потребителската кошница обаче не очаквам значителни промени. Когато се дават пари на всички, това не променя ситуацията.

Още по темата
Помощите трябва да са само за нуждаещите се. Бих махнал отстъпката за гориво, както и за ток за бизнеса, бих махнал почти всички решения. Това каза икономистът Красен Станчев за Нова Нюз.

"Когато повишавате минималната заплата и извършвате по-високи пенсионни плащания при висока инфлация, се стига до обезценяване на парите. Инфлацията за пенсионерите е по-ниска от това, което са получили като увеличение на дохода за последните 16 месеца. Само с целенасочена политика от 200-300 млн. за помощи, неравенството би се намалило с 1/10. Общите помощи за всички могат да минат 9 млрд. лева годишно, което е безсмислено", смята той.

Според него помощи за гледане на дете не бива да се дават на хора с високи доходи. "Винаги на края на годината се харчи повече - излизат спестявания. Нивата на личната инфлация - в малката потребителска кошница, са по-високи от средната. Заменянето на инфлацията с пари от бюджета не влияе на ръста на цените", подчерта Станчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не за всички, или едните са първа, другите втора ръка! Или за всички или за никой, така е справедливо!
40
1
 
1
 
! Отговори
Краси преди 1 година
Само Жан Виденов и румен Гечев могат да оправят нещата,щото Луканов го утрепаха !
39
0
 
8
 
! Отговори
фен(бивш) преди 1 година
ИСКАМЕ СИ ЗАСЛУЖЕНИТЕ,ЗАПЛАТИ,А ОТ ТАМ И ПЕНСИИ,ЗА ДОСТОЙНИ СТАРИНИ.НЕ СМЕ КРАЛИ,НЕМАМЕ ФИРМИ,МАГАЗИНИ,НЩО,ОТ ПРИВАТИЗИЦИОННИ СДЕЛКИ,РМД-та.ТРУД,ЧЕСТЕН,СМЕ ПОЛАГАЛИ.
38
0
 
6
 
! Отговори
ПОМОЩИ за ДЕЦА преди 1 година
САМО ЗА РАБОТЕЩИТЕ РОДИТЕЛИ, НЕЗАВИСИМО КОЛКО ИМ Е ТРУДОВАТА ЗАПЛАТА
37
0
 
9
 
! Отговори
ПОМОЩИ за ДЕЦА преди 1 година
МЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДАВАТ НА S-ИГАН-КИ, КОИТО ЦЯЛ ЖИВОТ НЕ СПИРАТ ДА РАЖДАТ
36
0
 
7
 
! Отговори
ПОМОЩИ за ДЕЦА преди 1 година
НЕ БИВА ДА СЕ ДАВАТ НА "ДЕЦА КОИТО РАЖДАТ ДЕЦА"
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само на мазните, тлъсти бизнесмени. Да ходят на почивки. За самотни майки нищо. 1 стотинка няма. Осрахте се.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи безсмислено!!!? Интересно....А това, че много млади семейства се изнесоха от България, това не е безсмислено.Точно затова и ние се изнесохме. Защото детето ми е на 9 години, и от както се е родило аз в моята родина не съм получила нито един лев за него. Това за мен е безмилостно. За едни може да има, а за други не. Тук няма такова нещо като, имаш високи доходи няма пари за детето. Тук всички деца са деца на страната.
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А 448 милиона на Украйна как ти се виждат, Красен-чо
32
0
 
12
 
! Отговори
АнОнИмЕн преди 1 година
То за това децата ни си заминават от България. С какво децата на хората, които имат пари са по-различни от другите и това ако не е дискриминация. Нима те не са български граждани???
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А да подарява пари навън на други държави - е направо престъпно
30
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До случаен - по-несправедливо е да се дава на тези с двадесет лева, които в болшинството си са тарикати, а нищо да не се дава на тези с около 1000 лв, дето като се плащат всичко, остават без нищо, а работят често на две места. Слушал съм нерядко такива с доход 20 лв да ми се подиграват как съм работел без пари. Така че, спорно е кое е несправедливо. Да се дава на истински болните. На другите - нищо, защото настанаха лоши времена с тези лигавщини.
29
3
 
10
 
! Отговори
Верно ли? преди 1 година
Само на назначените куманисти за милионери ще дават!
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАПИТАЛИСТИТЕ МНОГО КЕ ГРИЖАТ ДЪРЖАВАТА САМО ДА СИМУЛИРА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА, КАКТО ПРАВЕШЕ ГЕРБ И 12 ГОДИНИ ОГРАБВАХА НАРОДА, КАТО НАКРАЯ БАНКЯНСКИЯ МЕСИ ДАВАШЕ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ МИЛИАРДНИ КОЛЕДНИ БОНУСИ НА КАПИТАЛИСТИТЕ...СТАНЧЕВ НИКОГА НЕ Е КРИТИКУВАЛ МЕСИ ЗА ТАЗИ ЩЕДРОСТ... ВСЕ МУ ПРЕЧАТ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА, БЕДНИТЕ СРЕДНАТА КЛАСА...
27
0
 
16
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 1 година
Ами да , трябва да дават само на началниците , нали?
26
3
 
1
 
! Отговори
.... преди 1 година
"неравенството би се намалило с 1/10"... няма неравенство в България! Има справедливо заплащане според знания и умения.
25
2
 
7
 
! Отговори
Случаен преди 1 година
Доста нечовешко е да се оставят хора в беда, доходите са по 20 лева на ден, това не е нормално. Много обичаме да приказвамае, ама имаме 2 милиона активно население, както и да се приказва. Много анализатори, много нещо.
24
0
 
13
 
! Отговори
цинизъм преди 1 година
Разбирайте - Красен Станчев - трябва да се помага само на определени хора разбирайте че иска схестеното да се даде лично на ниго и сибеподобните му ... Капиталистическата държава не помага на никой друг освен на капиталисти...
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На този му вярвам само, ако заврения ни зет Пепеляшко от Драгалевци му потвърди думите
22
3
 
8
 
! Отговори
Божееее преди 1 година
До Тедидемек...Александър Македонски е най богатият...в гробището...и доган и боко го гонят...путин и той...толкова са бедни горките,че имат само...пари,ще ги презираме...и правнуците им...децата ни ще учат как са предавали животите ни и са ни ограбвали....пари...бедните...имат само пари...ние имаме Бог...Чест,Достойнство,Род и Родина,Народ който обичаме и ни боли за него...Българите обичащи България не сме като дпс-гроб-***...парите ще си ги спечелим с ум и труд!!!