Нинова vs Гълъб Донев за минималната заплата: НС или МС решава?

Служебният премиер отрече да има раздвоение на личността
Обновена: 22 дек 2022 19:42 | 22 дек 2022 15:52, Камелия Цветанова
62
Нинова vs Гълъб Донев за минималната заплата: НС или МС решава?
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова нападна остро служебния премиер Гълъб Донев заради това, че правителството не внесе нов държавен бюджет и така минималната работна заплата няма да бъде увеличена.

Тя цитира негово изказване от 11 ноември, в което той посочва, че служебният кабинет няма право да предлага дългосрочни политики, а след това и думите му от днес, че минималната работна заплата се определя от НС, а не от правителството.

Още по темата
"Нямам раздвоение на личността. И сутрин като стана, и вечер като легна, и през целия ден нямам раздвоение. На 11 ноември, когато казах, че на служебното правителство не му е работа да прави политика по доходите, все още вярвах в здравия разум на Народното събрание да излъчи редовно правителство и сега, когато сме към края на годината и се взимат решения от страна а правителството, независимо дали редовно или служебно, ние проведохме процедура съгласно изискванията на законодателството, тече Тристранка ще консултира размерът на минималната работна заплата", каза Донев.

"Предлагате дългосрочни социални и икономически мерки, с които задължавате следващото правителство, това за мен е нонсенс", обърна се той към Нинова.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези там защо един път не гласуват против увеличение на технитв заплати?Даже служебното наскоро сами си ги вдигнаха.Доскоро от служебното добре бяха,но наскоро и тях купиха.Да си ходят да управляват онези,които са ги купили,защото ние вече не ги искаме.
25
0
 
1
 
! Отговори
читалище заря преди 1 година
До Анонимен минималната ако е 1000, ше си на граждански договор, умник
24
0
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Анонимен причините са съвсем знайни, чиповете за руските ракети не са без пари. а на черно са още повече не-без пари. плюс тва има 100 000 чека по 7 милиона рубли за осребряване, така че ще се наложи да затегнем коланите тая зима, ако искаме да има пак-фа срещу домати и краставици след изборите
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минималната трябва да е поне 1000, но бюджета е на минус 2 милиарда по някакви незнайни причини. Така че най-добре да си остане 710.
22
0
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
Нещо за гаулайтера на любимивка ше пишеме ле иле не дава началнека?
21
0
 
8
 
! Отговори
ромулани преди 1 година
резидентиньо и цялата му пасмина некадърници, дето предлагат 760 лева заплати, да вземат да живеят с тях. А покрай целия случай лъснаха като слуги на олигарсите и предатели на народа!
20
0
 
5
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Преди -4-5 месеца комшия се метна от блока от отчаяние , натрупал някакви заеми работа на минимална на кой му дреме - жена му вика да бях умряла и аз сички дьлгове на мен сега
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мушмороците само мислят как да си увеличат доходите уж зад вдигане на мин раб заплата уж мислели за населението Пълни г-сти у нас цените на хран продукти са най високи като ходим да вземе лекарства от аптеката плащаме на 100%независимо дали са изписани от лекар и това с мин раб заплата е просто едно замиване еижте как се грижим за Вас За нас или за тях се грижат Вие си направете извода
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
минимална 1200 лв.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
писна ми от тъ ...па ..ни, които не виждат по далече от джоба си. нали като увеличиш минималната заплата ще влизат повече осигуровки и данъкц Без това всички се осигуряват на минимума, под масата взимат останалото. какви тия глупости?
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия работи не са важни . Важно е сега да платим ф16 ките а не когато ни ги доставят защото така ще плащаме заеми които няма да ползваме . Евроатлантизъм до последния българин .
15
5
 
4
 
! Отговори
от Бузлуджа преди 1 година
на кого не му е ясно че целта на нинова е просто да се хареса ? при евентуални избори гласове и трябват , иначе аут .
14
2
 
8
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Ами според НСИ 460 хиляди люде или грубо казано всеки четвърти!
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е да бъде Потърсена ОТГОВОРНОСТ на ушатият лалугер Фърчипланко(радев)за всичко което сътвори и продължава да твори,за полза"роду и отечеството"наречено накратко-ЧЕРВЕНА ОЛИГАРХИЯ!!!!!!!!
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледат как да си увеличат депутатските заплати иначе Парламентът се изявява като една държавна клюкарница Обаче на тях не им пука щото им вървят заплатите У нас няма мин раб заплата според ценза който имаш затова чистачката на парламента взима повече от един доктор учител инжинер
11
0
 
6
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Накратко г.раб ппп дпс бв дб са против минимална 800 ( много им се виждат) корнъ и копейката провеждат предизборна кампания. Резултатите - март.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разправиите между Радев и Нинова приличат на тези между Сталин и Троцки. Нинова го пробута през 2016 г., а сега реве - Диктатор! Диктатор! Все едно Радев е паднал от небето?!!!
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подиграват се с хората. Цъкнете в гугъл повишение на депутатските заплати и вижте за какво спорят сега. Подигравга, но хората търпат.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не вдига корнелия с едно гласуване а само лъже плиткоумниците. Трябва инфраструктура за да върви бизнеса която комунистите никога не строят а само крадат парите.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минималната пенсия в Швейцария е 20% от средния доход в страната, а максималната е- 40 на сто.Сборът от пенсиите на двама семейни пенсионери не може да е по-голям от 150% от максималната държавна пенсия в Швейцария.Тука искат да няма лимит на пенсиите, а минималната заплата да седи на 710 лева. Няма логика, освен да изгонят работещите хора. Явно е това.