МВнР с коментар за срещата с Митрофанова

Обсъдена е темата с Христо Грозев
29 дек 2022 19:50, Росен Стойчев
26
МВнР с коментар за срещата с Митрофанова
Снимка: БГНЕС

Днес посланикът на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова бе извикана в Министерството на външните работи. Срещата проведе заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев, съобщиха от МВнР.

По време на срещата българската страна повдигна въпроса за решението на Руската федерация да обяви за издирване българския гражданин Христо Грозев.

Още по темата
Заместник-министър Коджабашев изрази официално протест срещу това решение. Изтъкнато бе, че България не е била информирана по официален път за него и настоява да разбере какви са основанията за това в срочен порядък.

Посланик Митрофанова индикира, че относно конкретните основания би следвало да се отправи запитване до компетентните органи на Руската федерация.

Изрично бе отбелязано, че възприемаме решението за обявяване за издирване на Христо Грозев като насочено срещу свободата на словото и медиите, както и като опит за сплашване на български гражданин.

По време на срещата от българска страна бе отбелязано и че на фона на включването на България в списъка на т.нар. „неприятелски държави“ на Руската федерация, решението за обявяване за издирване на г-н Грозев допълнително подкопава и без това намиращите се в една от най-ниските си фази двустранни отношения, и то не по българска вина. Акцентирано бе и върху силния отзвук в Република България на случая, което е знак чувствителността на обществото към нарушаването на основни права на човека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Да уточним преди 1 година
До Анонимен 22: Кирил Петков изгони 70 (седемдесет) руски дипломати и сътрудници в посолството и консулствата на РФ. Решението да бъдат изгонени 70 дипломати от Русия е безпрецедентно в българската дипломатическа история. Това е на прага на скъсване на дипломатическите отношения. За нас то е абсолютно неприемливо и по начина, по който е взето, и по съдържанието в него, заяви тогава Корнелия Нинова. Тя е категорична, че решението е взето еднолично от премиера Кирил Петков.
20
1
 
0
 
! Отговори
Какъв журналист? преди 1 година
И каква свобода на словото? През юли руската ФСБ заяви, че Христо Грозев е участвал в осуетена операция на Главното управление на разузнаването (ГУР) на украинското министерство на отбраната за отвличане на бойни самолети на руските въздушно-космически сили. Според ведомството Грозев чрез своя координатор е намерил две куриерки. Те се срещнали на гарата в Липецк с куриер, който донесъл авансово плащане от 4000 долара за руския пилот, който уж се е съгласил на отвличането.
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Про100Кире подкопа намиращите се в една от най-ниските си фази двустранни отношения като изгони десетки руски дипломати. Дали си мислите, че Русия е забравила и няма тъпкано да ни го върне?
18
4
 
3
 
! Отговори
ГОЧО БУЛГУРЯ преди 1 година
АНОНИМНИЯ. КАТО. ГЛЕДАМ КАК. ПИШЕШ. С УМИЛЕНИЕ ЗА. РЪШИСТИТЕ, ТВЪРДО. СИНА. ЗАПЛАТА. ПРИ. ТЯХ.
17
5
 
5
 
! Отговори
ГОЧО БУЛГУРЯ преди 1 година
ЗАЕДНО. С. МИТРОФАНКАТАТРЯБВА. ДА. СЕ. ИЗГОНЯТ. И СЛЕДНИТЕ. ПРЕДАТЕЛИ. НА. БЪЛГАРИЯ.1. РАДЕВ2. НИНОВА3. ДОГАН И. ХОЛДИНГЪТ МУ.4. ПЕЕВСКИ.5.ПЪРВАНОВ.6. КОПЕЙКАТА. И. БАНДАТА. МУ7. РУМЕН. ПЕТКОВ.8. МЕСИ. ОТ. БАНКЯ. И. ЦЕЛИЯТ МУ. ХОЛДИНГ.9. ИМА. И. ОЩЕ ЗА. ГОНЕНЕКРАДЦИ .
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ли ше Ви стане ясно,че Русия е еднаква със Сеяерна Корея?Колко по-бързо приключим с тях ,толкова по-добре.Трябва да изгоним посланника им и да приключим с тях.За какво ни е необходимо да общуваме с тях? За нищо.Те имат интерес от нас,а не Ние.Ние само губим когато общуваме с тях.Печелят хора като Бойко,Ахмед ,Слави,Нинова ,Костадинов.з и Ти нишо не печелим,а губим.На Руснаците не им пука за Нас,те ни възприемат като роби,като едно нищо.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудно ми е защо българи мразят други българи и се кланят на други, които не им мислят доброто? На Христо шапка му свалям, ФСБ, ГРУ,, ЦРУ, МИ6 ще се учат от него! А простия българин знае само да плюе!
14
4
 
11
 
! Отговори
до 14 София преди 1 година
ало, Мъдростта, хабер си нямаш от разкритията на Христо Грозев и сътрудниците му. Те разследваха редица терористични актове на агенти на ФСБ. Затова Кремълската банда фучи по техен адрес.
13
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хр. Грозев, т.н "разследващ" журналист така е оплел калчищата, че Русия с пълно право го търси и дано го намери. Този жалък грантаджия не е нищо повече от престъпник под прикритието на журналист. От къде на къде хората в България ще му плащат за охрана? Да му платят от украйна. Той си знае защо. Те и други знаят, но се правят на ощипани. И стига са се позовавали на свободата на словото. Този не е никакъв журналист. Свобода на словото има за едни, а за други няма.
12
14
 
10
 
! Отговори
София преди 1 година
Бих желал да го попитам г-н Коджабашев, защо твърди, че темата Грозев е чувствителна за българското общество, при положение, че на 2/3 от обществото изобщо не се интересуват от въпросното лице и това какво е сторило. Ако има вина за нещо случило се на руска земя, то, нека си я понесе с пълната отговорност. Аз не желая държавата с моите пари да закриля престъпници само защото са се писали разследващи журналисти, а предполагаемо да са замесени в някакви престъпни схеми.
11
6
 
10
 
! Отговори
до 11 преди 1 година
Кой бе на власт през последните 12 години и кой купи Ф-16-ките? Кой след него изгони 70 руски дипломати? "Руските" лакеи във властта ли? Неадекватен си.
10
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вашингтонски лакеи ли? Ахахахахахахаха. Кой подари на Путин балкански поток за три милиарда лева наши държавни пари? Ахахахахахахахахаха. Много сте зле ама много, честно ви казвам. Оплитате се в Копейкиновите ви лъжи. Ахахахахахахаха.
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Докато Путин е на власт в България, няма да видим никакъв Шенген, и ще чакаме по осем часа за Гърция. Никой не иска предатели в Шенген."-----------На власт у нас са само вашингтонски лакеи. Иначе си прав за че причината да не ни приемат в Шенген, е че са предатели.
8
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин загубеняка хаха.
7
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато Путин е на власт в България, няма да видим никакъв Шенген, и ще чакаме по осем часа за Гърция. Никой не иска предатели в Шенген.
6
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия постигна всички свои цели с войната, само че наобратно ахахахахахахахахахахаха. Европа никога не е била толкова сплотена. Вече девета десета санкция вкараха срещу путин. Украинците намразиха русия до гроб. Ахахаха. Видя се че Европа може без руски газ ахахахаха. И без руски петрол може. Ахахаха. Официално излиза че Путин е най големия загубеняк на модерното време. Ахахахахахаха.
5
3
 
7
 
! Отговори
Петров преди 1 година
До АнонименВмести направо да изпратим двата изтребителя и фрегатата трета употреба да искат обяснение на руснаците, ние някаква Митрофанова викаме.
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Акцентирано бе и върху силния отзвук в Република България на случая, което е знак чувствителността на обществото към нарушаването на основни права на човека.".............Разбира се, ако под "силен отзвук" разбирате шепа виещи медии на вашингтонска хранилка, защото нормалните хора изобщо не се трогнаха от заповедта за издираване и дори не си направиха труда да излязат на протест.
3
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На никой не му дреме за тоя плъх грозев, обикновен платен предател.
2
7
 
15
 
! Отговори
Петров преди 1 година
по заповед от ул. Козяк нашите лакеи от Външно хукнаха да доказват колко големи лакеи са. Британското ченге Грозев не е преследван защото се е родил у нас ами защото се опитва за британски пари да вреди на Русия. И колко точно време след това раболепие ще ни пуснат в Шенген, ще паднат визите за милитаристката империя отвъд океана и Луфтханза ще разберат че България не е в Руската федерация?