Шанс за редовен кабинет само през третия мандат

Ганев: Проблемът е, че не може да се състави мнозинство
30 дек 2022 22:00, Йоана Цонева
33
Шанс за редовен кабинет само през третия мандат
Снимка: БГНЕС

Не виждам някаква кой знае каква промяна в политическата обстановка в последните дни, за да считаме, че има някакъв шанс за реализация на втория мандат. Ако има някакви шансове, те минават през третия мандат. Да видим дали има някой, който би се нагърбил със задачата да изгради определена форма на консенсус. Оставам скептичен. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ политологът Димитър Ганев.

Още по темата
"Проблемът не е дали някой може да подкрепи определен състав на кабинет. Проблемът е, че не може да се състави мнозинство, защото никой не иска да плаща висока политическа цена", уточни политологът.

"Ако се даде мандат на "Демократична България" и тя предложи някакъв кабинет, който се гласува от мнозинство, то не означава, че това ще бъде управляващото мнозинство. Защото те могат да имат няколко мнозинства. Хартиената бюлетина например е едно мнозинство, но как ще управлява правителство на "Демократична България" с мнозинство от ГЕРБ, БСП и ДПС. Трябва да се подпише споразумение", категорично заяви той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
на когото и да го дадат не става затова избори до дупка докато случим на хорадб и остан алите да заминават за фронта и да не се мотаят тука
22
1
 
2
 
! Отговори
АЛИГИЕРИ преди 1 година
О,ВИЙ КОИ ПРЕСТЪПЯТЕ ТОЗ ПРАГ НАДЕЖДА ВСЯКА ТУКА ОСТАВЕТЕ !...
21
1
 
2
 
! Отговори
ХоХо преди 1 година
Браво Митко, браво Гадев. Добре, че просвети целокупният български народ какво го чака....
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има правителство когато Кико *** Пп и Дайбългария изчезнат от парламента
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шанс за редовен кабинет при този състав на НС няма. На следващите избори броят на гласуващите ще бъде силно намален, а на тези след тях - последващите - ще гласуват предимно братята роми и турците. Ще се наложи да се смени името на държавата, няма защо да се петни това от хиляди години - България.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НИКОЙ ДА НЕ ХОДИ ДА ГЛАСУВА !!!
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да закрива е парламента като имаме такива умни политолози
16
2
 
10
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Абе що всички са се съсредоточили в тоя трети мандат? Какво "чудо" се очаква да стане през тоя мандат, та чак и кабинет да излъчи?
15
4
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
ГЕРБ кога ще направят правителство? Тиквун обеща бензин на 1.50.
14
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Проблемът е на тези, които не могат да го съставят правителството. А пък те са депутатите и техните партийни лидери. Честита да ви е Новата 2023 г., както казваше един от лидерите на БКП-то.
13
8
 
10
 
! Отговори
Данчо Вангата преди 1 година
Правителство ще има само тогава, когато герП изчезне от политическата сцена......
12
5
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
кой обслужи гАспАдаря ти борисов със строежа на руски поток?платихме над 3 милр.!кой и защо обслужи путин със строежа на СП1 и СП 2?кой ги плати и защо не говорите за тези грабежи,осъществени от ЕС политици финансиращи убийствата на путин в Украйна?Слава на Украйна!!!...за "благодарност" ви обеща...ядрени...и ще носите рублите в чекмеджета в ковчезите ли?лудост е вашето...да служиш на дявола отнел ти Свободата,парите,приятелите ,заплашващ всичко което обичаш да убие...е лудост по дпс-гроб!!!
11
5
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 година
и въпроса отдавна не е за какво са ти платили да плещиш от дпс-гроб,за животите ни става въпрос...търгувате от дпс-гроб и "социолозите" С ЖИВОТИТЕ НА ДЕЦАТА НИ...къде ви е лиляна ?санираща ни за милиарди...а мръзнем!забравяте стремежа ни за оцеляване,заложен генетично от...БОГ!дпс-гроб и производните са мафия обслужваща убиеца от мАсква...вие сте му слуги!!!САЩ подобни са по вредни и от...путин!!!
10
6
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
тъпотия,...3-ти мандат означава ...дпс да си грабят както предните 30 г.,да служат на путин и да се "невинни"евроатлантици,ама богати с руски рубли,да си създават партий като гроб,ндсв,атака,сега ***,с парите на ЕС финансират кайзе на путин...е то гладните го видяхме...политиците не,война е и е време за военновременни закони!служилите на путин...бесилото и конфискация!!!работещите за обслужващите путин...съд!!!..Война е хора...путин обяви война на Света ни,заплаши ни с ядрени..дпс-гроб
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Върти се неква игра и затова не искат да съставят правителство, ама не ми стига акъла да разбера каква е.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Достатъчно поразии направиха всичките за двете години!
7
1
 
8
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
С тези партии и политици никога мнозинство.
6
2
 
5
 
! Отговори
ДОГАН СЕ ГОТВИ преди 1 година
ЗА ТРЕТОТО МАНДАТ
5
1
 
11
 
! Отговори
Хан Кубрат преди 1 година
Закривайте държавата
4
1
 
4
 
! Отговори
Идеалист преди 1 година
Гладна кокошка просо сънува!