ГЕРБ към ПП: Предложете състав на кабинет още другата седмица!

Държавата не можело да се управлява от декларация
73
ГЕРБ към ПП: Предложете състав на кабинет още другата седмица!
Снимка: БГНЕС

ПП да предложи в НС състав на кабинет и структура на правителство още следващата седмица, призова от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

Според него всичко останало ще е мимикрия, обиграване на ситуацията.

Още по темата
"Една декларация не може да управлява, държавата не може да се управлява от декларация, една държава се управлява от правителство, от структура на МС, когато се предлага правителство и се правят усилия, всичко това се предлага в пакет - декларацията, структурата на МС, министрите и управленската програма", коментира той.

Според него е била пропусната възможността за решаването на политическата криза с отхвърлянето на правителство с първия мандат на ГЕРБ.

"Първият мандат има най-голям шанс за осъществяване, ГЕРБ направи компромиси като предложи неполитическо правителство, което да удовлетвори исканията на максимално широк кръг политически сили и го направихме с ясното съзнание, че в този парламент има мнозинство и това се доказа с гласуването на държавния бюджет, при което 80% от текстовете минаха с гласовете на ГЕРБ, ДБ и ДПС", каза Биков.

По думите му погледите са насочени към трети мандат, но той е кризисен и нестандартен.

"Избирането на едно правителство само по себе си не решава политическите кризи, то само дава възможност, но тя може да бъде и пропиляна и заради това е много важно третият мандат да бъде конструиран рационално", коментира депутатът от ГЕРБ.

"Надяваме се че през настоящата сесия ще сложим началото на края на политическите иновации и нещата ще започнат да се случват така, както в останалите демократични държави", обобщи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарлатаните трябва да са сигурни, че ще могат да крадат отново за да излъчат топ шарлатаните министри! Народа разбра, че го окрадахте и лъгахте!
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
31 Не бъди патетичен. Погледни в портмонето си. Там ПП не поставиха нищо, всичко се изяде от инфлацията, която напомпаха допълнително.
27
11
 
12
 
! Отговори
Герб са гадове преди 1 година
ОПГ ГЕРБ и онзи болен мозък от Банкя все още си мислят, че са някакъв фактор в България. Печелят избори от 32% избирателна активност 23% и това се дължи на 400К административен апарат който ни оставиха като наследство. Да не говорим, че ни върнаха 11год. назад спрямо Румъния която беше изоставаща а сега са с 3 обиколки пред нас по всичко най вече по пътища с които се гордее примитива от Банкя.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
39 Не от късогледата, очилата Калинка с впитите къси рокли, които да подчертават ненаситната й прът, като едри гърди, объл ханш и наляти бедра, опипани, дори на общата снимка, на злополучния кабинет, на Киро парапета. Сигурно, не такова правителство. Боже, опази!
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
36 Сбирщината около ПП кога казва истината, когато ревеше, че предложението на ГЕРБ за кабинет не трябва да е зависимо от политиците, или когато, след като го видяха, обърнаха плочата, че видите ли, нямало да носи политическа отговорност. Типично, в шарлатански стил на ПП. Кой луд, би искал да го управляват за втори път, провалени шарлатани??
24
4
 
2
 
! Отговори
Крави и бикове преди 1 година
Съставът за новия кабинет, който ще бъде предложен след няколко дни, се състои предимно от Иванки, Йорданки, Ивановци и Йордановци, а не от гербави калинки, торни бръмбари и други вредители.
23
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ бързат да отхвърлят правителството. Докато не се излекуват от болестта да си мислят, че само те са прави, няма да бъдат подкрепени.
22
4
 
2
 
! Отговори
ЕХ БИКО КРИЛАТ преди 1 година
ОЧЕВАДЕН ФАКТ Е,ЧЕ СРЕД ГЕРБ-СДС НЯМА ДЪРЖАВНИЦИ,СЛЕД КАТО НЕ ВЪЗПРИЕХА ЕДИНСТВЕННО ВЪЗМОЖНИЯТ ВАРИАНТ - ПРАВИТЕЛСТВО НА СТЕФАН ЯНЕВ С МАНДАТА НА ГЕРБ-СДС !!! ОСТАНАЛОТО Е ИЛЮЗИЯ...
21
9
 
5
 
! Отговори
магаревъд преди 1 година
гербавите вече бързат за предсрочните избори. Това което трябваше да бъде свършено в този парламент вече е свършено - върнаха хартиените бюлетини, гласовете са осигурени. Бюлетините са напечатани, попълнени, и подготвени за раздаване по маaлите, пръчките са нарязани, в турция гласоподавателите за депесе са подговени къде да драскат на хартията. А машините не можеш да ги раздадеш попълнени и не можеш да ги мериш с пръчка. Поисканото от митрофанова "умерено" управление на гердепесе е осигурено.
20
3
 
2
 
! Отговори
E преди 1 година
Ръцете ви са изцапани с кръвта на внуците и пра внуците на нашите Освободители. Не искам тези ръце да ни оправят.Господ вижда и не забравя
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изчакайте първо до къде ще стигнат руснаците в УкрАйна,защото в Бахмут всичко се изпепелява къщи и блокове,бандеровци и цивилни.Вече тактиката бандеровците да се крият сред цивилни,НЕ РАБОТИ.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще бъде много интересно,ако предложат състав на правителство.Примерно Весела Чернева-външен министър.Руди Гела-на вътрешните.Кокорчо,на финансиите,а приятелят му,на спортаи т.н ще има да се посмеем на великите държавници.
17
0
 
8
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
НЯМА да предложат, защото Академикът намекна, че Киро ще е министър на икономиката, а Асен - на финансите. СМЯХ В ЗАЛАТА!
16
3
 
2
 
! Отговори
До 16 преди 1 година
И какво ппечи това да се случи с третия мандат, който президента ще даде на БВ и Стефан Янев???
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1 Такава е обичайната процедура в парламентарна република, предложените митистри да отидат при президента. Но тя, за шарлатаните от ПП не означава нищо. Киро парапета погази конституцията, като излъга в декларацията. Горката, тя бе нарушавана много пъти по време на "управлението" на ПорноПартията на нищо, пардон, лошо правещите.
14
4
 
3
 
! Отговори
Случаен преди 1 година
Хората се трудят, а те сочат нещо от трибуната, това сериозна работа ли е. Стават в 7 часа, пътуват за да бачкат, имат 2 часа за телевизия и баня и пак. Какво се разхождат като пауни, стана нормално да се правят далавери.
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да предложат.Не искат да се види,че ще са същите шмекери,от които се отврати народът.Целта е една,да се докопат до власта и да си довършат далаверите,а схемите да се прикрият.На следващите избори ще гласувам за тези, които обещаят разследване на далаверите на ПП и вкарването на виновните в затвора.
12
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
4 "За 6 месеца ПП и ДБ "оправиха" България - така", както комунистите я съсипваха 45 години. Добре, че ги спряхме сравнително навреме.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С това темпо нови избори Догодина, ае събаряйте шатрата на тоз цирк вече!
10
8
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахаааа, декларация?!? Даже БСП казаха, че не подкрепят ПП-тата :))))))))))))))))))