Гълъб Донев с оценка: НС се занимава с всичко, но не и със законотворчество

По думите му служебното правителство си е свършило работата
51

НС се занимава с всичко останало, но не и с основната си дейност - законотворчеството. Всички закони по ПВУ са внесени от служебното правителство, но не съм оптимист, че ще бъдат приети повече от 2 или 3 законопроекта по Плана. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев, който е в Калофер.

Той подчерта, че служебното правителство си е свършило работата, но "проектите отлежават от октомври досега, движението в парламента е нулево."

Още по темата
"Ангажиран съм и зает с това да подготвя служебното правителство с отчета, който трябва да представим за свършената работа", служебният министър-председател.

"Ще настояваме ангажиментът, поет от предходното правителство за въглищните централи, да бъде отсрочен във времето и преразгледан", посочи още Донев в Калофер, цитиран от Bulgaria ON AIR.

“Както са заложени параметрите в Плана за възстановяване и устойчивост, не е добре за нас, тъй като правителството, което управляваше до 2 август 2022 г. беше поело ангажимент за намаляване с 40 % на въглеродните емисии”, отбеляза Гълъб Донев. Той уточни, че това означава затваряне на конкретни електроенергийни мощности, които работят с въглища, без това да е записано така в плана.

Ако бъдат затворени, това ще нанесе огромна щета върху българската икономика, коментира служебният премиер.

"Ние сме в постоянен контакт с различните служби на Европейската комисия за това, което предишното правителство е заложило в плана и през различните инструменти имаме възможност да предоговорим, ако това се възприеме от Комисията", каза още министър-председателят.

Той отбеляза, че планът, както е подписан, задължава България още тази година да намали с 10% въглеродните емисии. За нас не е приемливо, ще настояваме този поет ангажимент от предходното правителство да бъде отсрочен във времето и преразгледан, да бъде приета друга отправна година, по която да се сравняват въглеродните емисии, така че служебното правителство има своята отговорност пред българската икономика", коментира премиерът, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гълъб, дали така не е по-добре? Законите щамповани от съвременното НС са предназначени преди всичко да осигурят възможност на управляващите по-дълбоко да бръкнат в народния джоб. Често новозаконите си противоречат и допускат трактовка от хитреци и далавераджии.
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ще поискаве отсрочка". По-правилно е да кажеш - ще лижим зад.ници.
26
1
 
4
 
! Отговори
toti преди 1 година
Тая детска градина трябва да се затвори час по скоро!!Тия са жадни за всичко друго,но не и да работят за народа!!
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това народно събрание е срам за България за толкова месеци работа няма нищо за подобряване положението на страната и населението. Тези съвсем забравиха, че са назначени от народа и народа ако грабне сопите ще стане страшно.
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българското НС и изборите служат само за легитимизация на американската нео колониална власт! Някой трябва да гласува милиардите за САЩ и Украйна, заемите на ЕС за Украйна, оръжие за Украйна, втечнен газ от САЩ итн..за да може да има илюзия, че България е демокрация, а не колония на САЩ!
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това народно събрание сепзанимава единствено със своите проблеми, но не с прпоблемите на народа и държавата.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво законотворчестно? Задачата на НС е основно да обслужва геополитическите интереси на САЩ! А именно, милиарди след милиарди за самолети, оръжие, от САЩ и пари за Украйна!!
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българина е дълбоко вярващ човек . Той вярва че като влезе в ЕС ще живее като германец . А в съседна Сърбия доходите са като в България а цените дълговете и усвояването са по ниски . На българина е вярващ човек :) Надеждата крепи *** и го води към аспаруховия мост .
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верно...каква демокрация бълнуваме като се карат по заповед на ФАЩ.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля че Гълъб е по малко зле от КирО Парапета!!
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До МинаващДобре, че беше този служебен министър, за да позакърпи положението след погрома от некадърното управление на кирчовците.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо дани управляват директно от САЩ и да пада завесата и илюзията за свобода и демокрация! Български депутати не ни трябват, да се преструват, че работят за българският народ! Струват много скъпо и те и избори всеки 5 месеца!
16
1
 
0
 
! Отговори
12345 преди 1 година
40% намаляване на емисии добре, но защо само с ТЕЦ-овете се хващате? Ами изтърбушени МПС-та, *** печки и *** ... толкова други емитенти има
15
6
 
1
 
! Отговори
Минаващ преди 1 година
Ха-ха-ха!! До къде се докарахме-един СЛУЖЕБЕН МП да дава оценка-още един път ще напиша СЛУЖЕБЕН Министър-председател, на орган избран от народонаселението( НАРОДНО(защото е избрано от народа) събрание.Служебният Министър-председател да си гледа службата(работата).
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжливите и крадливи комунисти от БСП, ПП и ДБ окрадаха народа и сега прикриват следите и съботират държавата!
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народното събрание го превърнаха в хоремаг
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руския гълъб е министър-председател! Аз това го виждам като Scary Movie, е нема такава пародия! След повече от десетилетие герберастия България изглежда мъртва отвътре, не мислите ли?!
11
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е човека. Циркаджиите са безполезни. Абсолютни ненужни са вече.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От парламент, както се видя, няма никаква нужда. Това са шайка крадливи скапаняци!
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От три месеца така нареченото бъргарско НС служи само на интересите на САЩ- успя само да гласева опъжие за Украйна, половин мириард помощ за Украйна и 3 милиарда за самолети от САЩ! Също така да промини начина на грасуване за следващите избори след 2 месеца за да може да продължат са служат на себе си и САЩ!!