Ръст на кражбите на коли, МВР погва автоапашите в спецоперация

Престъпността скочила с 2,2% за година, разкриваемостта с 2,9%
55
Ръст на кражбите на коли, МВР погва автоапашите в спецоперация
Снимка: архив, БГНЕС

Ръст има при телефонните измами, кражбите на коли и домашното насилие, сочат данните на полицията.

Готви се спецоперация срещу крадците на автомобили и тя ще се проведе в следващите 2-3 седмици, информира служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в парламента.

Той отказа да изнесе подробности около предстоящата акция.

Относно увеличените случаи на телефонни измами министърът призна, че ало измамниците са напуснали България и осъществят тази дейност от територията на други държави, като често сменят местоположението си.

„Трудно е да ги установим в момента на извършване на престъплението, концентрирали сме се към това да намерим имуществото“, посочи Демерджиев.

Той отчете, че от януари до ноември 2022 г. престъпността е нараснала с 2,2% спрямо същия период на 2021 г.

Разкриваемостта се е увеличила с 2,9%.

„Основният дял на нарасналите престъпления е шофиране след употреба на алкохол и на наркотици, което се дължи на увеличаването на мерките по тяхната разкриваемост. В тези случай ние регистрираме и разкриваме на момента престъплението. 23,4% е увеличението на тези престъпления“, обясни министърът.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
4
 
! Отговори
АЗИЦ преди 1 година
АВТОКРАДЦИТЕ СА АДЖАМИИ ПРЕД ПОЛИТИЦИТЕ !
39
1
 
12
 
! Отговори
нови технологии преди 1 година
Както знаем крадците водят полицията поне със 10 обиколки във техническо отношение !Да си крадец на коли си е интелектуано занимание висш пилотаж и опериране със скъпа елвктроника по последни дани от ТВ-то 60 000 лв струвала джаджата и всички джипов са твой -- та думите крадец и беден са несъвместими -- краде само този който има много пари и строга организация във която има и служители на възлови места те може да получават и повече от самия крадец защото както се казва има ,синджир
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадците на коли са много добре известни на МВР. При добро желание отдавна да са арестувани и разквартировани по затворите. Ама не, трябват спецоперации некви, сложни и необясними. И естествено платени допълнително. Трябва да се имитира тежък и безпощаден труд и грижа за целокупното човечество.
37
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги са ми смешни подобни изказвания , все едно има милиони престъпници и МВР изнемогват. Криминалният контингент са шепа хора във всеки град/квартал и МВР си ги знаят , просто са си комбина.
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво погват и те не знаят - и патрулките да им откраднат няма да ги намерят тези секретарки в МВР , колкото и пъти да съм ходил до РПУ-тата за нещо , само записват и след няколко месеца получавам писмо че следствието е прекратено и това е
35
1
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
МВР може единствено да погне сянката си.
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МВР е зле , много зле. Доверието в МВР е почти нула.МВР имитира некаква дейност. Този министър направи доста за кратко време за да почисти къщичката.
33
7
 
16
 
! Отговори
Никога герб дпс бсп преди 1 година
Деградация е обзема МВР. Много се краде този дребен вредител слуга на Радев и деса Общата. Само ПП спря далавери на ГЕРБ ДПС и БСП и итн дъното бутнаха правителството на промяната. Доган и Боко си искат магистралите тунелите граница с Турция и всичко което носи пари. Победа на ПП
32
1
 
12
 
! Отговори
ганя преди 1 година
пийте, друсайте и карайте мигранти - и без това за нищо не ставате
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ушко в акция направо ще разбие цялата ромска мафия ще ревът ромите цирка е тотален, имам забрана от ДС агентите да пиша в определени сайтове тотален хаос мутренски времена
30
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицията е пална с гербавии калинки, които снасят на шефовете си и никой не ги уволнява. Гепепарска симбиоза!!
29
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ще погните най-после клошарите на Тиквоний, които ни сабарят кащите, в които се самонастаняват роммските чакали, а ние плащаме данаци за залатите ви???????????
28
1
 
27
 
! Отговори
123 преди 1 година
НЯМА бандит който да не е под протекцията на мвр.А тия "акций ще правят....
27
2
 
35
 
! Отговори
Полскотртмбешко преди 1 година
Вие знаете ли че по романизирани те села вечер е опасно да замръкнеш заради постоянно кръстосващите насам натам и вдигащи дандания нагли ромски чакали!Осмелиш ли се да им направиш забележка се събират цялата глутница и ще те разкъсат!Но нито полиция нито власт я интересува!Ужас е и живота е мъка!
26
3
 
16
 
! Отговори
Тоя преди 1 година
Е най-големия тапагьоз. Аматьор. Жалка работа....Хора, това е вътрешния министър. Нула...падение. Показателно за държавата.
25
10
 
11
 
! Отговори
Кътъков преди 1 година
А пък в русия има ръст на кражбите на храни. Хората тарашат супермаркетите, че много безработица настана, нищо че путин вика че няма безработни.
24
7
 
9
 
! Отговори
Хехе преди 1 година
А бе, адвокате?Нали когато Борисов управляваше, беше Мафията, а МВР негови изпълнители?Сега Ти като си министър, що става така,че хем престъпленията повече и по-малко разкрити, хем полицията по-корумпирана???
23
2
 
22
 
! Отговори
Отец Нафърфорий преди 1 година
Нищо не става от нашата импотентна полиция. Стоят или пробитите корумпета или некадърните на сянка. Не виждам как може нормален човек да стои там при тези условия и да му се подиграва контингента в очите. Уволняват се всички вдигат се тройно заплатите (поне) и се назначават 4 пъти по- малко хора. Но най- добрите с честен открит конкурс. Визия, физическа подготовка, нови униформи. Иначе ще си играйкаме на реформи и стражари и апаши.
22
1
 
12
 
! Отговори
Име преди 1 година
Никога, ама никога са вършили нещо полезно и смислено.
21
0
 
17
 
! Отговори
Истина преди 1 година
не е да не ги знаят, отиват чупят случайно ръцете на всички и гледат колко ще намалеят кражбите в следващия месец..... и това е най-хуманното решение!