Ръст на кражбите на коли, МВР погва автоапашите в спецоперация

Престъпността скочила с 2,2% за година, разкриваемостта с 2,9%
55
Ръст на кражбите на коли, МВР погва автоапашите в спецоперация
Снимка: архив, БГНЕС

Ръст има при телефонните измами, кражбите на коли и домашното насилие, сочат данните на полицията.

Готви се спецоперация срещу крадците на автомобили и тя ще се проведе в следващите 2-3 седмици, информира служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в парламента.

Той отказа да изнесе подробности около предстоящата акция.

Относно увеличените случаи на телефонни измами министърът призна, че ало измамниците са напуснали България и осъществят тази дейност от територията на други държави, като често сменят местоположението си.

„Трудно е да ги установим в момента на извършване на престъплението, концентрирали сме се към това да намерим имуществото“, посочи Демерджиев.

Той отчете, че от януари до ноември 2022 г. престъпността е нараснала с 2,2% спрямо същия период на 2021 г.

Разкриваемостта се е увеличила с 2,9%.

„Основният дял на нарасналите престъпления е шофиране след употреба на алкохол и на наркотици, което се дължи на увеличаването на мерките по тяхната разкриваемост. В тези случай ние регистрираме и разкриваме на момента престъплението. 23,4% е увеличението на тези престъпления“, обясни министърът.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
19
 
! Отговори
Непозната преди 1 година
Кой знае кой покровителства каналите за кражби на коли. Не бих се учудила, ако е някой от същата структура.
19
2
 
8
 
! Отговори
до Милионер преди 1 година
Е кой пък ще открадне Фиат?Да не е антика нещо,иначе е необяснимо?Или да са го тупнали за да правят престъпление с него.Кой ще открадне Фиат?!Да не си спрял на забранено?
18
2
 
8
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Нали Рашков и промяната са нулеваци управляват успешно българите са спокойни богатеят
17
2
 
7
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Тези от МВР-тата да разберат кои ми откраднаха фиата. А не да ме карат да подписвам декларация, че ако си намеря номерата или колата да им се обадя. Между другото, продължавам да получавам събщения за данък на тази кола, която ми я вдигнаха с паяка на общината пред входа на блока, в който живея. Като пояснения, ще ми се обадят, но ако си включа телефоните, но аз изобщо нямам такова намерение. Честита да им Новата на бюджетниците.
16
10
 
8
 
! Отговори
ПИП и ТОП... преди 1 година
Разберете го най-сетне. Докато Радев е президент все лоши неща ще се случват на българите.Този човек си развява поясът повече от Борисов.Нима не виждате?
15
0
 
25
 
! Отговори
И Д Е О Т И преди 1 година
Е добре де защо МВР започва акции или спецоперации когато има ръст на дадено престъпление, и защо трябва да е в новините ? Това показване на вършена дейност ли е? Това за мен е предупреждение към криминалния контингент: МВР : почваме акция покрийте се за малко докато отмине.. Ако МВР си върши системно и съвестно работата не би трябвало да има спецоперации , не е ли тъка ?
14
1
 
8
 
! Отговори
нормално е преди 1 година
В целия ЕС хората обедняват, престъпността ще се увеличава.
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес цял ден ни занимаваха парламента с меморандум, за който няма похарчен нито един лев. ЗА милионите платени авансово за Хемус и изнесени в чували, куфари и сакове, с надлежно разписани банкови документи - ТИШИНА!
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То в полицията пълно с гербаджии и все са роднини бе!Всички са рода и са с връзки.Никой няма да накаже роднина или да го издаде,затова във всяка ОПГ има полицай.Полицаите се дрогират,пият,карат коли после и размахват карти служебни.Даже бежанци превозват и дрога разпространяват.Кого ще погват своите ли?!Хахахаха!Абе тоя Демерджиев даже май си и вярва,а?!
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
направо им напишете и изпратете уведомителни писма, че в периода от хх до хх, да се покрият, че ще бъдат издиравани. Толкова малко ум в тия глави в МВР
10
0
 
12
 
! Отговори
Какво... преди 1 година
...погвате бе?! Отидете в 20те най-големи складове за авточасти в София и сверете серийните номера на всяка част и ако производителят потвърди, че е продадена часта като резервна и има мисто досие частта - да се види пътя на всички предходните собственици, то работата е ясна. Иначе новичките коли, особено южно-корейските, аудитата и японските си ги крадат джамбазите за части .... то е ясно. До отарашат ченгетата и децата в Дупница, къде се доизкусуряват т. нар. нов внос коли от Италия.....
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички крадът -топлофекациите крадът,банките и те щипат яко, супери лъжат с промоции,"държавата" изнася парите с чували -Страшно е !-мало и големо крадне и лъже
8
0
 
13
 
! Отговори
БДЖ преди 1 година
Днешното ни съвремено общество деградира с невероятно високи темпове, страшно е да си представи човек какво ни чака до 10 години!
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато ви настъпят прогнилата организация МВР веднага се почват едни акции срещу автокрадците,дилърите на дрога,телефонните измамници и кви ли не още кокошкари,смешни сте вече нищоправци!
6
0
 
22
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Нама контрол,няма дисциплина всеки си прави каквото иска в бардака полиция.Там е големият проблем.
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ще има яки глоби за изгоряла крушка и жълта жилетка....бюджет трябва да се пълни!
4
1
 
15
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Накарайте полицията да работи най после.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имитирайте бре,там сте най добри,очаквам и ударни решения по "дилърите"на дрога,семкаджиите с по пет грама ганджа!
2
0
 
11
 
! Отговори
Хъкъл уъкъл преди 1 година
Таз мишка освен оправданията че и е трудно да правела нещо друго прави ли?Башибозука МВР съвсем с разпаса и забрави за какво получава заплата докато пиян и дрогиран върти криминалния си "бизнес" по нощите!
1
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
не ,не неги погвайте ще останете без униформени