Нинова: Оптимист съм за съставяне на редовно правителство

Служебният кабинет не бива да поема дългосрочни ангажименти
7 яну 2023 11:49, Елка Василева
115
Нинова: Оптимист съм за съставяне на редовно правителство
Снимка: архив, БГНЕС

Правителство с третия мандат би било кризисно, но трябва да се направи опит. Така председателят на БСП Корнелия Нинова коментира пред Нова тв възможността за съставяне на кабинет с третия проучвателен мандат.

Още по темата
БСП не гласува „за” декларацията на „Продължаваме промяната”, защото между декларираните от ПП думи и действията им е имало противоречия, посочи тя.

„В документа предварително бяха заложени въпроси или теми, които те също така предварително знаеха, че няма как да подкрепим”, допълни Нинова като уточни, че едно от тях е изпращането на военна помощ за Украйна.

Тя все пак остава оптимист, че редовен кабинет ще има.

Според председателя БСП страната ни няма да успее да влезе в еврозоната на 1 януари 2024 г., без това да предизвика сътресения. „Ние искаме това да се направи разумно, бавно и с аргументи. Икономиката да не се срине и хората да не обеднеят още повече - това са нашите резерви по отношение на еврозоната”, каза още Нинова.

Тя коментира и работата на служебното правителство. Според нея не може служебният кабинет да поема дългосрочни ангажименти. „Тяхната работа е да правят избори, а не политики и то такава агресивна военщина”, подчерта Нинова. По думите ѝ войната трябва да бъде решена с дипломация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
3
 
! Отговори
Христ преди 1 година
Не се вързвай на въдицата,щели да те подкрепят, и на изборите Зад борда.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво правителство, какви пет лева, не виждате ли, че тази сбирщина в Народното събрание не може да се понасят един друг. Само разтягат локуми и хвърлят прах в очите на балъците. Избори до дупка докато тази пасмина се изчисти от политическото пространство.
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (обн., ДВ, бр. 7 от 2018 г.; изм., бр. 20, 21, 41 и 98 от 2018 г., бр. 1, 17, 79 и 83 от 2019 г., бр. 69 и 70 от 2020 г. и бр. 12 от 2021 г.) в чл. 80, ал. 1 след думата Конституцията съюзът или се заменя със запетая, а след думата банка се добавя или в специален закон.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, много и се иска да има правителство и тя да е в него. Ама много, ей!
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В кулоарите на парламента депутати от ГЕРБ лансираха и версия за правителство с третия мандат без ярки политически фигури, но с по един вицепремиер от всяка подкрепяща го партия.Христо Иванов също се обяви за кабинет без политически лидери в него, "за да може той да получи широка подкрепа извън логиката на коалиционната близост".
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова разбра ли се с Борисов вече, като мъже?
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доган и Тиквата като нищо може да подкрепят правителтво с мандат на Дай БГ. Ще го траят 6 месеца, Ристю ще е с вързани ръце щото няма мнозинство и нищо не може да им направи. Сите золуми обаче за тия 6 месеца ще се пишат на негова сметка. Като минат местните избори ще го натирят и край с ДБ завинаги. И с ПП тоже.
24
0
 
4
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
До Anonimen ... ами резонно е, нали трябва да е в унисон със старческата деменция на електората си от червени бабички и унучетата им, които още си живеят във времената на Тошо и "нерушимата българосъвеЦка дружба" ... !!!
23
4
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Няма как да има правителство в България без участието на 1-та политическа сила каквито са ГЕРБ-СДС, тези дето щяха да ги изчегъртват се изнизаха един по един, а в редицата на Сестра Галева и Учиндолския месия сега са се наредили и от семейния бЪрдак на кумците, кумиците и любовниците...що се отнася до бутиковата партия от жълтите плочки, тя би имала възможност за участие в правителство, ако се освободи от мравоядите и гномовете си, и връзките им с Маджо, Черепа, Прокопиев, Бобоков и СиЕ ... !!!
22
2
 
1
 
! Отговори
СДС форева преди 1 година
Деница Сачева от ГЕРБ вече публично заяви, че партията може да подкрепи третия мандат и без да участва в него с министри.Неофициално в редиците на "Демократична България" се смята, че подкрепа от партията, но без участие в изпълнителната власт, е "оптималният вариант".
21
5
 
1
 
! Отговори
До 22 Христо преди 1 година
Сакам да вида Ристю Фашиста в един отбор со Гроб и ДПС!
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разум трябва сега, не скандали
19
1
 
1
 
! Отговори
Христо преди 1 година
"Имам следното предизвикателство за всички, които искат да се закичат с нас на ревера. Ние сме готови да поемем отговорност за управление. Само че, сериозно, означава да има не просто някакво правителство, а такова, което може да трансформира България", коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред Би Ти Ви.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов вече изрази предпочитания последният опит за кабинет да бъде направен от "Демократична България". Обединението е в близки отношения с ДПС, а теоретично трите партии имат достатъчно депутати, за да изберат редовен кабинет. Те разполагат с общо 123 гласа, доста над минимално изискваните 121.
17
2
 
2
 
! Отговори
Вече е ясно преди 1 година
Неофициално източници от президентската институция коментираха пред "Дневник", че, ако Румен Радев "иска да играе държавнически", би било логично даде третия мандат на "Демократична България", тъй като това изглежда единственият, макар и хипотетичен, шанс за съставяне на правителство.
16
2
 
4
 
! Отговори
Нито 1 преди 1 година
Стара мутра в парламента!
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Третия мандат би имал смисъл, ако се даде на "Демократична България" и "Български възход". ГЕРБ и ДПС биха подкрепили и двете формации, но само с ДБ може да се състави кабинет. Третия мандат ще е на ДБ и те ще съставят правителство с ГЕРБ, като предварително се уговорят за кметовете в областните градове. Вероятно ГЕРБ ще жертват кметското място в София
14
2
 
3
 
! Отговори
СТОЙНЕ преди 1 година
Аз пък съм оптимист за бъдещето на България. Но, само при положение, че песните на г-жа БОТЕВА огласят страната. А не мненията на политическите лидери. нито пък песните на Трифонов от Учиндол, още повече пък простотиите на сценаристите от някокашното му шоу.
13
3
 
3
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Връчването на третият мандат ще бъде още един тест за радев-ако иска наистина да има опит за редовно правителство,той трябва да бъде връчен на дб,а ако има желание да управлява сам със служебен кабинет,ще го връчи на бсп, защото е 100%сигурен,че комунистите няма да имат никакво мнозинство в парламента и новите предсрочни избори,както и нов(стар) служебен кабинет ще бъдат неизбежни и той ще остана пълновластен господар на България.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП евроатлантика +всички други партии =Позор Гнус Омразааа