За да има кабинет, трябва разбирателство между ПП и ГЕРБ

Коментар на Юлий Павлов и Елена Дариева
11 яну 2023 14:08, Росен Стойчев
46
За да има кабинет, трябва разбирателство между ПП и ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

„За да има правителство, трябва да има разбирателство между ГЕРБ и ПП. Христо Иванов бе първият, който го каза гласно. Намесиха се ред други фактори. 10-15% е вероятността да има редовен кабинет с мандат за „Демократична България”.

Още по темата
Това заяви в ефира на Нова Нюз социологът Юлий Павлов.

"С първите два мандата видяхме, че водещите политически сили трябва да намерят консенсусни точки между първите две сили. Ако сега се отиде на избори, резултатът ще бъде като сегашния състав на 48-ото Народно събрание, но съотношението няма да е същото, защото спада активността на хората, които гласуват и това е в полза на партиите с твърд електорат”, коментира социологът Елена Дариева.

"При връчване на мандата на „Български възход” има около 1-2% шанс за кабинет, ако ги има. Ако даде мандата на ДПС – желанието на Радев да управлява лъсва. При връчване на мандата на БСП става ачик-ачик ясно, че иска да управлява чрез тях. Само за БВ и ДБ няма да бъде обвинен, че иска да управлява", коментира Павлов.

Дариева обясни, че нарастват отказите на хората, които да бъдат анкетирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко защо още не е при бай Ставри...
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мечтата на ГЕРБ е да излязат от изолация. Това се опитват да направят опитвайки се да разделят ПП и ДБ. Донякъде успяха да отделят БСП като използваха желанието на Нинова да оправдае провала си на изборите с липсата на хартиена бюлетина. В крайна сметка милиардите от чекмеджетата ще натежат
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Третият мандат е по избор на президента, както е по Конституция. Колкото и да крещиш, няма да промениш истината.
32
1
 
3
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
АКО ПАРТИИТЕ СЕ ПРОВАЛЯТ ----"ЧЕРНИЯ ПЕТЪР " ЩЕ Е РАДЕВ ......ЗАЩОТО 3-тия МАНДАТ СЕ ПАДА НА ДПС --ПО ПРАВО И ЗАКОНЕН РЕД!!!....ЩОМ СМЕ "ДЕМОКРАЦИЯ" ---ЩЕ СПАЗВАТЕ ЗАКОНИТЕ !!!!!
31
1
 
3
 
! Отговори
ФАЛШИВАТА ПРОМЯНА преди 1 година
ФАЛШИВИ КЮЛЧЕТА..ФАЛШИВИ ФИЛМЧЕТА..ФАЛШИВ ХАРВАРД..ФАЛШИВИ ДЕМОКРАТИ........... .. КАКВО ПРАВИМ..??...... ИЗБОРИ И МОЩЕН СЕДЕСАРСКИ ШУТ..!!!
30
4
 
2
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
За да има кабинет, Боко требе да се запознае с бай Ставри.
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народът ясно показа, че не иска досегашните да управляват като масово отказа да гласува. ГЕРБ-СДС спечелиха изборите с 9,61% от гласовете на всички избиратели, което е много малка подкрепа.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ и СДС печелеха избори с фалшификации, сега с машините нещата си дойдоха на мястото и затова ГЕРБ и СДС побързаха да върнат фалшификациите с хартиената бюлетина. Другото, което правят ГЕРБ е да откажат колкото се може повече хора да гласуват и така имат по-голям процент на изборите.
27
1
 
1
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Новите стари муцуни платени черепи разрушиха саботираха грабеха разследване съд затвор за тези назначените да се изчисти парламента от стари муцуни това е
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората гласуваха за ПП, за да не са мутрите на власт. Всякакво "разбирателство" между ПП и мутрите ще доведе до отпадане на ПП от парламента при следващите избори. Изходът е съвсем друг - повече хора да гласуват и да не се подават на внушенията на мутрите, че всички са маскари
25
2
 
2
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Пъпъ даже не са партия имаше платени протести и с машините се самоназначиха пъпъ дб са шепа *** сбор от останките на сдс тези ли са месии хахахахаха пъпъ са деца на бкп платени черепи разрушиха видно държавата ни незнам кои заблудени ги подкрепят тези без машините са при Слави
24
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Нищо такова не трябва. Отиваме на нови избори и без мадуровките ПП отиват на опашката или вън.
23
5
 
3
 
! Отговори
Чудесно преди 1 година
Може да се направи чудно правителство между Герб, Дпс и Дб. След няколко месеца ще има протести Дб ще изчезнат завинаги, а Герб пада под 400 хил. гласа. Дъсгосрочно това е най-добрия вариант
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избирателите на ГЕРБ са ясни колкото и да ги чагъртат поне следващите 3-4 години толкова поне ще са. Но избирателите на ПП много лесно могат да им бият шута, ако изникне нова партия с истински и читави лидери, а не бездарни актьори. И ПП ще се настанят при Слави и "мутрите" т.е. на *** . Тогава вероятно ще има възможност да се разсече този възел на избори до дупка.
21
1
 
2
 
! Отговори
22 преди 1 година
Да, бе. С БСП и ДПС може би. Вече го играха с ИТН в предното НС.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партиите на СССР (БСП и ***) Нямат никакъв шанс да съставят правителство!
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е задължително!!! Кабинет може да има и без ГРОБ.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбирателство с мафията?Стига,бе!Вие сериозно ли?
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако има разбирателство между ПП и ГЕРБ,промяната ще отиде в историята,а ГЕРБ ще продължават да крадат.Кой е луд да го направи?
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пенсионер Ами, не. Българският народ нищо не е разбрал. В крайна сметка НС предствлява българския народ. Ако беше раазбрал, ДБ и ПП щяха да имат мнозинство. Защото елементарната логика показва,че само тогава може да има положително развитие за България. Докато народът се хваща за демагогията и глупостите на ГЕРБ, БСП и Възраждане - няма как да стане. Глас народен, какво да го правиш.