За да има кабинет, трябва разбирателство между ПП и ГЕРБ

Коментар на Юлий Павлов и Елена Дариева
11 яну 2023 14:08, Росен Стойчев
46
За да има кабинет, трябва разбирателство между ПП и ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

„За да има правителство, трябва да има разбирателство между ГЕРБ и ПП. Христо Иванов бе първият, който го каза гласно. Намесиха се ред други фактори. 10-15% е вероятността да има редовен кабинет с мандат за „Демократична България”.

Още по темата
Това заяви в ефира на Нова Нюз социологът Юлий Павлов.

"С първите два мандата видяхме, че водещите политически сили трябва да намерят консенсусни точки между първите две сили. Ако сега се отиде на избори, резултатът ще бъде като сегашния състав на 48-ото Народно събрание, но съотношението няма да е същото, защото спада активността на хората, които гласуват и това е в полза на партиите с твърд електорат”, коментира социологът Елена Дариева.

"При връчване на мандата на „Български възход” има около 1-2% шанс за кабинет, ако ги има. Ако даде мандата на ДПС – желанието на Радев да управлява лъсва. При връчване на мандата на БСП става ачик-ачик ясно, че иска да управлява чрез тях. Само за БВ и ДБ няма да бъде обвинен, че иска да управлява", коментира Павлов.

Дариева обясни, че нарастват отказите на хората, които да бъдат анкетирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
2
 
! Отговори
до 15 преди 1 година
Кой народ - търтеите на Хранилка при Банкянския похотливец и ромите
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ще е краят на ПП.
13
2
 
5
 
! Отговори
Ми да преди 1 година
Ами тя ако не е антагонистична стават като атака и ндсв Аут завинаги!! БГ е последния им дерт на ПП .
12
7
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Радев и Нинова така и не разбраха, че без ГЕРБ правителство не може да има. Народа така пожела на изборите.Нали уж било глас народен , глас Божий.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как. Каузата на ПП е антагонистична на ГЕРБ. Няма изобщо как да стане. Една партия най-после да държи на думата си.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маджо още нее изтрезнел и му се привижда обединение между ПП и Герп.
9
5
 
5
 
! Отговори
Аз пък казвам че преди 1 година
Ако има избори този път резултата няма да е същия Защото за първи път след пуча на радев Ще се гласува и с бюлетини.Избирателната активност 100% ще се увеличи. И тогава ще изгубят най вече 3 партии от този парламент ДБ от вечните 7 % ще станат 3/4% Копейкин от вечните 10% Ще станат 5/6%. ПП от 20 %ще са 10/12% И може би БВ .Герб Бсп Дпс ще увеличат
8
5
 
5
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
ГРОБ, ПП, ДБ, ДПС са едни и същи евроатлантици или крадци и прoдaжници както искате го наречете
7
3
 
5
 
! Отговори
ГулюГулю преди 1 година
Хриси Иванов ли ще го играе на парламентьор и иска да вземе властта, с един куршум два заека ехххххх евроатлантически номера хахахаха ГРОБ и ПП са едни и същи само че паднаха в собствената си мерзка интрига и сега не може да се сдушат иначе краи с тях хахахаха
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народа е ска***апан и *** и НС е същата работа. Ако народа ни, не търпеше и беше по-интелигентен дали тези крадци щяха да ни решават съдбата?
5
3
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
какво разбирателство между парапета и борисов отиваме на избори до дупкавръщаите веднага мандатите и не се мотаите губите времето на хората до двамандата в нс иначе ниска изб активност
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народа е скаАапан и *** и НС е същата работа. Ако народа ни, не търпеше и беше по-интелигентен дали тези крадци щяха да ни решават съдбата?
3
3
 
7
 
! Отговори
Ами,айде де! преди 1 година
Омешайте се! Нали сте един дол евроатлантици,нали един и същ господар от Козяк ви плаща?Всички сте еднакво евроGейски ориентирани,че даже и ДъПъСъ ще е плътно зад вас! Какво чакате,демокрадци?!? :)
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичките работят във вреда на народа .32 г се вижда
1
3
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Радев да дава мандата на БСП! Партията обединителка на всички дс агенти и чеда на партийни активисти! Те са с най-голям шанс да обединят заедно 90% от депутатите от евроатлантическите парламентарни групи в НС.