Протестиращи освиркваха Кирил Петков заради ангажиментите за емисиите

Демонстрантите подариха фенер на Петков
12 яну 2023 13:12, Нели Христова
177

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Протестиращите в защита на енергийната сигурност освиркаха съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, който също се присъедини към протеста на синдикатите.

Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и Конфедерацията на труда "Подкрепа" протестират пред служебния вход на Народното събрание в защита на енергийната сигурност на страната, съобщава БТА.

Синдикатите са недоволни от поетия ангажимент в Националния план за възстановяване и устойчивост за намаляване на въглеродните емисии от енергетиката с 40% до края на 2025 г. спрямо нивата им през 2019 година.

На протеста има граждани от цялата страна. Към момента няма напрежение сред протестиращите. Има засилено полицейско присъствие.

При протестиращите дойдоха повечето от депутатите, които са членове на парламентарната комисия по енергетика - Делян Добрев от ГЕРБ, Драгомир Стойнев от БСП, Рамадан Аталай от ДПС, Ивайло Мирчев от ДБ, както и съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и бившия министър на енергетиката Теменужка Петкова.

Демонстрантите подариха фенер на Петков, а изказването му беше напълно заглушено от дюдюканията, освиркванията и виковете им. "Не ме интересува", "Скрий се, Кирчо" и "Да живее България", викаха протестиращите.

Синдикатите искат депутатите да задължат Министерския съвет да започне преговори с Европейската комисия за отмяна на този ангажимент. Това искане на КНСБ и КТ "Подкрепа" беше залегнало и в декларацията, която двата синдиката представиха преди няколко месеца. Синдикатите настояват да се гарантира дейността на въглищните централи поне до 2038 г. в съответствие с вече приетото през 2020 г. решение.

Заради протеста движението по улица "15 ноември" и площад "Св. Александър Невски" е блокирано.

Днес Народното събрание ще обсъди проект на решение за задължаване на Министерски съвет да промени Плана за възстановяване и устойчивост в част енергетика, предложено от Делян Добрев (ГЕРБ-СДС) и група народни представители, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
6
 
34
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
На Кирчо и Кокорчо им е време за път---с еднопосочен билет!
131
8
 
1
 
! Отговори
Краси преди 1 година
До СМЕХ...Имаш ментален проблем!
130
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро се среща с хората и го освиркват. Буци се крие, пуска постове със фейса и му ръкопляскат. Правете си сметката кой го е страх от народа и кой не.
129
4
 
28
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
Айде Кире и тия ти биха шута....ха,ха,хаааа...сметам те за 8% на изборите , мой човек...!
128
16
 
7
 
! Отговори
Неразбрал преди 1 година
Нали герб и борисов приеха спиране на централите и намаление на емисиите с - 40% пред есЗащо сега се отметнаха от решението сиЗаради изборите ли
127
4
 
18
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
Айде Кирчо и Кокорчо и тия от ТЕЦ--1,2,3,.. ги натириха и освиркаха публично , ЗАЩОТО СА НЕКАДЪРНИ И РЕШИХА ДА ПРАВЯТ ПЛОНЖОВЕ ПО КИЛИМИТЕ ПРЕД БРЮКСЕЛ в ощърб на интересите на българския народ!...ЕДИНСТВЕНО ГЕРБ и ДПС - ЗНАЯТ КАК И КАКВО ДА СЕ ПРАВИ У ТАЯ ДЪРЖАВА--ЗАТОВА ВИНАГИ ЩЕ БЪДАТ "ПЪРВА ПИСТА"!!!!
126
3
 
17
 
! Отговори
ПП СЕ СПРАВИХА преди 1 година
ЦЕЛТА НА ВСЯКА ПАРТИЯ Е ДА НИ УПРАВЛЯВА? И КОЙ КОЛКОТО МОЖЕ ДА ГЕПИ!
125
10
 
23
 
! Отговори
НАРОДНА МЪДРОСТ. преди 1 година
МАЙ ПРИ ГЕРБ СИ БЕШЕ МНОГО ПО-ДОБРЕ! ЕДНО Е ДА ИСКАШ, А ДРУГО Е ДА МОЖЕШ.
124
21
 
6
 
! Отговори
Баце герб преди 1 година
Баце подписа ликвидацията на мариците има новини документи от зелената сделка, киро реши просто да испьлни договореното от греб
123
9
 
2
 
! Отговори
Баце герб преди 1 година
Бойко Борисов, министър-председател на България: Нашите разчети бяха до 40% таван на въглеродните емисии. Това беше пределът на нашите сили да се справим сами. Моите политически опоненти в България се надпреварват да говорят как искат да запазят миньорите, мините и тецовете, но доколкото разбрах в ЕП социалдемократите, десните извън ГЕРБ, либералите от ДПС, от БСП са гласували за 60% пред урсула
122
23
 
11
 
! Отговори
Толкова прост преди 1 година
материал, изкаран от продажните синдикати, за да защищават златните кокошки на Ковачки и Доган, и да тровят бг народа. Имам питане, защо излиза са държавната Марица, която почти беше спряла работа, а американските - не. Хората от ЕС ни тласкат към прогрес, нови технологии, а тия алчни *** към ада. Хора обединявайте се на изборите, и да изринем мафията.
121
8
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Кирилчо е готин "чиП" !..Не само защото прилича на "Трите Волта" !..За съжаление,поради незнание,или незаинтересованост,той се е поставил в услуга на ..не съвсем добри "елементи"..Но така се трупа опит..Може пък да му дойде акъла най-после?...Некой ден...
120
17
 
13
 
! Отговори
СЛЕДВАТ БСП БВ ДБ... преди 1 година
СЛЕД ЧЕГЪРТАНЕТО ГЕРБ ПАК СА ПЪРВА ПАРТИЯ И НАБИРАТ ОЩЕ ПРЕДНИНА? 20 ДРЕБНИ, ЖААЛКИ ПАРТИЙКИ СЕ ОПИТАХА ЗАЕДНО ДА Я ПРЕБОРЯТ, НООО СЕ ОСРРАА! НИЕ ИДВАМЕ НА БАБИКЯН, ИТН НА СЛАВЧО, ИЗПРАВИ СЕ НА МАЯ, ЕП НА КАПОН, 21 НА ДОНЧЕВА, АБВ, ЕВРОЛЕВИЦА, БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ НА КУНЕВА, БОЕЦ, ЗЕЛЕНИ, ПЕНБЕНИ И КОЙ ЛИ ОЩЕ НЕ ИЗЧЕЗНАХА??? ЩО ТАКА БЕ МИМЕ?
119
16
 
4
 
! Отговори
Инженер преди 1 година
Тези не знаят за какво и срещу кого протестират. Важното е да са пред НС, защото Йордан ментатат от ДПС-то им е обещал да ги почерпи, ако протестират. ВАСИЛКА БОТЕВА ще пее с мен, когато България има редовно правителство. С "Хубавото Стойне" ще ги поздравим новите депутати.
118
7
 
24
 
! Отговори
Ангелов преди 1 година
Голям късметлия е този кир щом не са го замери ли с каски лопати и кирки.
117
2
 
11
 
! Отговори
До стотака 100 преди 1 година
Ааа, не! Тая тактика "Ти па си мно'о убаф" вече не върви баце! Това че едните са крали, не оправдава другите!
116
10
 
19
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
Свиркайте сега ***!!!После пак гласувайте за Киро ***!!!
115
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още 20 та година е подписал Бойко за 55%.сега са ги довели тия да правят циркове.Но централите са обречени а за тях същия Бойко нищо не е предприел толкова години заместваща икономика.
114
4
 
6
 
! Отговори
До въглищаря преди 1 година
Да, и ше си здрав като бик, ама гладен и с хроночни настинки, щото нали знаеш кой плаща за "зелената боя"
113
5
 
8
 
! Отговори
до кога преди 1 година
БОЛНИТЕ МОЗЪЦИ неспират да се вълнуват от Б. Борисов като комунист 50 години Хитлер докато народа ОТсвирва кирчо и кокорчо