Директен износ на оръжие за Украйна няма, през посредници е попаднало там

Частни компании са изнасяли гориво към Киев
467
Директен износ на оръжие за Украйна няма, през посредници е попаднало там
Снимка: БГНЕС

Директен износ на оръжия за Украйна не е имало, нашите партньори са купували от българската индустрия и част от това оръжие е отивало в украинска армия. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков по повод публикации в чужди медии.

"Ако сте прочели внимателно статията, там се казва, че няма директен износ от България за Украйна. България е изнасяла оръжия за редица страни, между които САЩ, Англия, Полша, Румъния, след което това оръжие е стигало до Украйна", допълни другият съпредседател Асен Василев.

"Спазили сме решението на Народното събрание до буквата - няма директен износ на оръжие за Украйна, но както заявихме на пресконференцията още през април месец, ако си спомняте, България направи всичко възможно да помогне на Украйна да спечели тази война", коментира той.

"Българската индустрия работи с контрагенти, тя е частна", допълни Василев.

Още по темата
Кирил Петков настоя, че директен износ не е имало и на боеприпаси за Киев.

"По време на нашето правителство Корнелия Нинова през цялото време повтаряше, че ако има директен износ за Украйна, тя ще оттегли подкрепата си за това правителство и това беше спазено”, отсече той.

Петков допълни още, че България е изнасяла през частни компании гориво на север към Украйна.

"Няма правителствена програма за това, това е било от частни контрагенти към частни контрагенти. За пръв път България не се цитира като лош пример", коментира той.

Относно третия мандат за съставяне на правителство, който отиде пред БСП, Василев коментира: "Нека да видим какво се опитват да направят от БСП. Няма как да реагираме на нещо, което не знаем какво ще представлява".

Петков добави, че между различните мандати приоритетите и политиките на ПП са стояли през цялото време едни и същи. По думите му техните позиции са същите без значение, че мандатите се сменят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


467
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
348
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо минал покрай Харварт и решил че има диплома да управлява заедно с Асенчо дето се кокори. Тези родоотстъпници, лъжци и измамници трябва да бъдат изметени от България.
347
0
 
0
 
! Отговори
Ала Бала преди 1 година
Прави ли се разлика между помощ и продажба на оръжие? Едното е безвъзмезден акт, а другото бизнес. За какво спасяване на Украйна става дума? И нека Кирчо да даже как точно изнесоха дизел за Украйна, че и това май си е пиар лъжа.
346
0
 
1
 
! Отговори
Брей преди 1 година
Директен износ нямало - абе ей аланкалуо, решението беше нищо, за което плаща Българският данъкоплатец да излиза за Украйна, няма значение директно или индеректно. Скапан лъжец, видяха ти се Европейските цености, точно твоите приятели те изобличиха.
345
2
 
0
 
! Отговори
ббееееее преди 1 година
Аз бих поздравил Киро за смелостта! Първо за износа на оръжито към Украина и второ за това, че натири един вагон от тн дипломати! Само, че трябваше начело на тълпата да тури Митрофаница!Баце би ли постъпил така?
344
0
 
0
 
! Отговори
ля ля преди 1 година
значи си участник Кире - призна си го ама не директно! остава да разбереш че няма да успееш и с постовете към които си се запътил и показа на обществото какъв изменник си и що за играч!
343
0
 
0
 
! Отговори
Dino преди 1 година
Posrsdnicite sa imali razreshenie da preprodavat.
342
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един всу-шник демонстрираше на видео, как автомата му е ръждясал и не може да се зареди. Подозирам, че е нашенско производство и доставка. Чрез посредници, разбира се.
341
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Причината е, че който и да вземе властта, ще трябва да започне детайлно разследване на криптоизмамниците в Nexo и да се вземе държавническо решение как да се процедира по скандала, който съсипва и без това пробитото реноме на България.Нашият информатор е категоричен, че всички големи политически играчи са уязвими и не искат да разследват милиардерите от пирамидата, защото не само ДБ е получавала пари от криптоархонтите в Nexo. Говори се за трансфер на тлъсти суми и към представители на ГЕРБ, БСП, дори към свърхбогатите в ДПС.
340
0
 
4
 
! Отговори
Божееее преди 1 година
ама това е Света на Пеевски бре,използва доган,ограби българските турци като им затвори тютюневата,за едни отрова за тях хляб,бг.турчетата гласуващи за дпс-гроб за *** по Света,изоставили децата си...Пеевски ги прогони,ЕС удобно не го "вижда" и го финансира,ДПС депутати само лъжи и доноси против България,данчо ментата им е фактора...скоро пеевски-борисов ще ви превърнат във...вилает...вече сте...и гешев ги пази...ен.чарите напредват...позор сте за педците ни!!!цензурата да започне!!!
339
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Поздравления,г-н Петков,предците ни спасиха еврийте ни вие...помогнахте на Украйна в най-тежкият за тях момент,няма ненаказано добро...резидента законспириран от раша от десетилетия...ви отне охраната,все едно той я плаща...ама на щерка му ще плащаме филми...по руски,ще ни бъде...има Господ,Народа ни е Справедлив и оцелява въпреки нечовешките манипулации през медийте на дпс-гроб,въпреки назначенията на чиновници от дпс-гроб...чийто заплати ПП вдигна в небесата...още щяха да им робуват за 450 лв.
338
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
гориво в туби
337
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
никой не е казал нищо ни холандци ни полша ни румъния за сащ да не говорим щеше да се чуе
336
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
банани в пижами
335
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гебрев на чехите продава
334
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле, тоя е просто жалък.
333
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
май прешъс ам гъл
332
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И това всичкото е МОЕ
331
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нашите партньори нашето народно събрание нашата държава Абе ей
330
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нашите партньори Той вече се е настанил като политик така ли
329
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"но както заявихме на пресконференцията още през април месец, ако си спомняте, България направи всичко възможно да помогне на Украйна да спечели тази война" -- точно затова трябва да бъдете отстранени от нар. събрание и всякакви държавни длъжности. Водене на война даже косвено срещу Русия не отговаря на нашите интереси.Иначе ако става дума само за търговски сделки от които бълг. фирми и бюджетът печелят не съществува проблем.