Меджидиев със завет: Нито крачка назад за детската болницата

Здравният министър също с отчет за дейността на министерство
19 яну 2023 14:01, Красимир Ангелов
6
Меджидиев със завет: Нито крачка назад за детската болницата
Снимка: БГНЕС

"Надявам се, че бъдещото редовно правителство няма да даде заден ход за бъдещата детска болница", заяви министърът на здравеопазването в служебния кабинет Асен Меджидиев. Той също бе сред министрите, дали отчет за свършената работа в рамките на служебния кабинет на Гълъб Донев.

"Теренът, който намерихме за болницата и обявихме като обект от национално значение, беше една от задачите, поставена ми и от президента Румен Радев", каза още министър Меджидиев.

Още по темата
Здравният министър благодари за съдействието и съвместната работа по проекта на своя колега - министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

Меджидиев посочи, че проектът за детската болница е от няколко години, но реално има малко свършена работа допреди служебното правителство.

"Прескачахме от тема в тема, в лобистки опити за мястото, нарушихме доста интереси и създадохме врагове, но това е държавническо решение", категоричен бе той.

Здравният министър коментира и проблемите със заплащането на лекари и медицински персонал, като по думите му има подобрение в заплащането на труда на работещите в областта на спешната помощ. Освен това Меджидиев посочи като добра работа от страна на неговото министерство и разкриването на още три нови спешни центъра в София, благодарение на което екипите на спешна помощ пристигат до пациента още по-бързо.

Приета е наредбата за Националната здравноинформационна система, разработено е мобилно приложение „е-здраве“, изпълнена е интеграцията на електронното медицинско досие, спешните екипи са свързани с болниците, така че всеки екип да има информация за свободните легла в болниците, повишени са заплатите и на работещите в Регионалните здравни инспекции, открити са над 400 нови места за специализанти, решен е и въпросът с разкриване на повече места за обучение на медицински сестри, работи се и по въпроса за обучението на парамедиците, отчете още министър Меджидиев, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма по вредно и излишно в Бг от депутатин
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма по вредно и излишно в Бг от депутатин
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората до Луната отидоха, тука какви завети само..
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абре Медж не знам кво си ,що се правите на улави всичките ,Садио Мане футболист направи в Сенегал в града голямо училище и болница за 2 години за 3 милиона долара а вие 33 г не можете всичките сте улави крадливи