Татяна Дончева: Бъдещето е в единен субект, а не в коалиция

Според нея Борисов се надява лично той да направи кабинет
22 яну 2023 17:25, Нели Христова
39
Татяна Дончева: Бъдещето е в единен субект, а не в коалиция
Снимка: БГНЕС

Социалистите не са крепостници на БСП. Това заяви пред БНР лидерът на Движение 21 Татяна Дончева.

"Искаме да имаме знакови хора на БСП в листите на новото ляво движение. И не е възможно, и не е прилично да участваме в процеса по реформиране на Столетницата. Това е работа на хората от партията. Не може действията ни да са свързани с катализиране на процеси в нея".

Новото ляво обединение ще бъде евроатлантическо, а Румен Радев няма нищо общо с него, посочи още Дончева.

"Президентът може да си има проект, но ние няма да стоим да го чакаме, нито ще се обявяваме за негови пажове".

Имаме амбицията да обединим части от лявото и това може да стане във времето, обясни тя.

"Очакваме този политически субект да се развива по подобие на гръцките модели и да обхване една значителна част от лявото. Той ще се покаже, че политиката може да се прави по друг начин".

Създаването на такъв субект трябва да изпълни две задачи, отбеляза Дончева.

"Да се види, че сериозни хора се занимават с това и може да им се има доверие, както и че те могат да поставят икономическа и социална програма на ниво".

В рамките на голямото политическо пространство трябва да започне обединяване на политически субекти, за да се върне то към нормалното отпреди 2000 -та година, смята Татяна Дончева.

Отиваме на предсрочни избори, защото политическите сили не са в състояние да излъчат управление, обясни лидерът на Движение 21: "Поради предразсъдъци, лична немощ и липса на визия за развитие на страната".

В България има сериозни фактори, които влияят върху медийната среда-върху достъпа и начина на използването й, отбеляза Дончева.

"Има хора, бизнес кръгове и политически сили, които разполагат с множество медии. Прави се подготовка на масовото съзнание в продължение на много дълго време. Хората губят ориентация кой за какво им говори и за какво се бори."

Оставането в БСП е личен избор, отбеляза Татяна Дончева: "Крум Зарков и Петър Витанов ще вземат лично решение. Кирил Добрев обяви, че ще си остане в БСП и няма да бъде част от този проект".

Тя обаче е убедена, че бъдещето е в единен субект, а не в коалиция.

Лидерът на Движение 21 смята, че ПП не могат да бъдат определени като ляв политически субект: "Не са леви, освен, че са дечица на активните борци".

"ГЕРБ, БСП и ДПС се бяха разбрали да направят правителство, но когато БСП получи мандата, Бойко Борисов реши, че ще му бъде от по-голям интерес да отиде на избори, отколкото да се връзва в правителство с кратък хоризонт", смята Дончева. "Борисов се надява след няколко месеца той лично да направи кабинет".

Дончева определи готвеното обединение на ПП и ДБ като "мелез на маймуна с кашалот".

"Не може едните да твърдят, че са леви, а другите - десни и че правят коалиция на добрите. Това е лошо решение. Задкулисните играчи имат влияние върху партията на Христо Иванов".

Случаят с Nexo не е безобиден, посочи още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дончева винаги е много информирана. Тя има много таланти, включително и този, че става за завеждащ отдел " Хумор, сатира и забава".
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая пак изпълзя от дупката.
27
1
 
5
 
! Отговори
Спасов преди 1 година
Дончева е на заплата при Дълбоката държава (ДС) и основната й работа е да пуска дезинформаци и пушилки. Дончева, с мъдри кадри като теб станахме най-бедни в Европа. Дай път на младите, аман от безхаберни соц-динозаври!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бозо
25
0
 
2
 
! Отговори
Предупреждение преди 1 година
Дончева,само внимавай да не влезеш в хора на бсп-задкулисието...знаеш ги нещата,и да не те подхлъзнат в новия евроатлантически либерален ляв модел...
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лончева,не визирай Лойко !!!!
23
0
 
2
 
! Отговори
Клошар преди 1 година
И тАЯ започна да учи дупето как да пръцка.
22
2
 
1
 
! Отговори
Именно преди 1 година
И този един себект за пет години трябва да бъде президентът. Парламентарната република се оказа в задънена улица. Имаме нужда от стабилност, от едни избори на пет години вместо пет избори на година. Защо Щатите не изпадат в политическа криза? - Защото са президентска република, а не ши*ана парламентарна демокрация.
21
0
 
3
 
! Отговори
Левицата и преди 1 година
НДСВ бяха активирани от Митрофанова. Първите, заради Симеончо, който си е агент на КГБ, а вторите като Първанов, т.е. агент Гоце, РУМЕН ПЕТКОВ И ЦЯЛАТА дс и БКП кохорта загубиха пари от спиране на енергийните потоци. А тази дърта мома днес изтърси какво правим с Русия? Ако влезнат в парламента, много старчески памперси ще трябват. Нямат ли достойнство да се махат от политическата сцена, просто достатъчно я осмърдяваха.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая винаги говори едни преувеличени глупости.Изобщо някой обръща ли и внимание?
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дааааа,няма да е лошо комунистите да прочетат какво пише на народното събрание "Съединението прави силата", а да, и оня там... "обединителя"!!!
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак комунисти ще се обединявали и ще ни управлявали,горката България,жалко за хората.
17
2
 
10
 
! Отговори
Хари преди 1 година
Бъдещето е само едно,много,ама много от вас да ги няма!,Кърлежи,крадци и наглеци!
16
2
 
8
 
! Отговори
Албен преди 1 година
Каква визия за бъдеще, може да има човек, който не е раждал и гледал деца?!Та това е завършен злобар и егоист?!Усети старата мома, че се раздвижиха пластовете за нови избори и пак се появи.
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странно , навремето клеветеше хората които посещават Църквите за Великден в Габрово пък после стана Адвокат на Патриарх Максим .. След това беше Адвокат на Илия Павлов и Мултигруп , не е отгледала дете ..няма мъж до себе си -Алоу купи си едно въже и ходи си го тегли във Трявна да те закопаят на два метра под земята и дадеш личен пример за Достойнство !
14
2
 
15
 
! Отговори
Соня преди 1 година
Млъкни Дончева, млъкни , 32 години не ви стигнаха да се наиграете ,сега щели да се обединяват и правят ,, ново " ляво по гръцки модел от интриги нямахте и отворени на помии за Борисов нямахтвреме..Как не ви е срам бе ***,съсипахте всичко,и сега пак лампите за власт
13
1
 
6
 
! Отговори
абе преди 1 година
тая що не е в затвора ?!
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АКО ТЕЗИ ВЗЕМАТ ВЛАСТТА И ЗАЕДНО С КОМУНИСТИТЕ ЦАРИСТИ ПОД ЮМРУКА НА РЕШЕТНИКОВ ПРЕЗИДЕНТ БЪЛГАРИЯ ОТИВА В ЕВОАЗИИСКИ СЭЮЗ
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КРАДЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ МОГАТ ДА СЕ РАЗБЕРАТ
10
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БГ НЯМА БЪДИЩЕ