Експерти: С изборите нещата няма да се променят

Ново правителство щеше да е непопулярно
Обновена: 23 яну 2023 13:18 | 23 яну 2023 13:18, Росен Стойчев
27
Експерти: С изборите нещата няма да се променят
Снимка: БГНЕС

От 2013 г. досега това ще бъде седмото служебно правителство. Това значи, че на година и три месеца средно има по едно. А това произтича от ситуацията, причинена от корпоративно-авторитарно олигархичен модел, който се създаде през последните 10 години. Има противопоставяне и опит на новите сили да променят модела на управление.

Още по темата
Това заяви за Нова Нюз доц. Милен Любенов.

По думите му дори да бе съставено правителство, то е щяло да бъде слабо и непопулярно. "Щеше да събере формации, които са били врагове или щеше да прозре задкулисие. Затова партиите избраха да отидем на поредните избори. Определено има трансформация на партийната система с нови субекти, но виждаме и опит за завръщане на други. Това е двустранен процес, който продължава години наред", подчерта той.

Според гл. ас. Ирена Тодорова за да се инициира някаква промяна, трябва да започне от вътрешнопартийността. "Оптимист съм, защото виждам, че има трансформация в политическата ни система. Има нови поколения в политиката, самата тя се променя, както и политическите ценности. Връщаме се в нормалното русло - имаме нова опозиция на ГЕРБ - ПП и гравитиращите около нея. Виждаме нови центрове на власт - дясноконсервативни и ляволиберални. С изборите няма да се промени радикално ситуацията, но не бива да се отчайваме", смята тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: парламентвотексперти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
Ахахах преди 1 година
Е много ясно, че с избори не можеш да ограмотиш 1/2 от населението. Като започнат всички да говоря поне по един чужд език, и започнат да си вършат работата, за която съответно трябва да им се заплаща подобаващо, хората ще започнат да мислят по различен начин и от там и промяната, за която толкова много бленуваме. Иначе казано - не си ли размърда *** д-то и да седне да научи нещо и да изисква след това адекватно заплащане за труда си, нещата няма да се променят, ко ще всеки ден избори да правим
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако гласуват 90% от имащите право на глас, ГЕРБ-СДС ще имат около 25 депутати, а ДПС около 12 депутати, което променя много нещата.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С избори нещата ще се променят само ако гласуват над 60% от имащите право на глас, а не под 40%, както беше на последните избори.
18
1
 
3
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
След три мандата на ГЕРБ и изцяло превзета държава от Бойко и дружинката му нямаше как бързо да станат промените. Първо, ГЕРБ все още държи местната власт и прокуратурата. Във всеки град село и паланка има наместен за кмет по един гербаджия, на когото му е ясно, че ако ГЕРБ загуби зле му се пише. След трите последни избори Слави с г'лупостите си спасяваше ГЕРБ. Сега поне от чалгаджийската му партия се оттървахме. Ще се оттървем и от ГЕРБ, но за да стане това са нужни, местни избори и съд.реформа
17
1
 
2
 
! Отговори
ОФчу преди 1 година
Това грандиозно "умозаключение" дори и "Неекспертите" го знаят! -)))
16
4
 
1
 
! Отговори
А СЪС СОПИ ЛИ..!? преди 1 година
ИЛИ С ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ НА РАДЕВИТЕ ГЕНЕРАЛИ..??..
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както казва майка ми, а тя гони 90, готвещото се обединение на ДБ и ПП говори, че и двете партии подозират колко са се сринали и сами може и да не влязат в НС>
14
2
 
4
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 1 година
ГОЛЯМ ЕКСПЕРТ - ВСИЧКИ ПОЛИТИКАНСВАЩИ ТЕЛЕСНИ МАСИ ПРОИЗХОЖДАЩИ ОТ БКП - СЛУГИНАЖА И ЛИЧНАТА ПРИСЛУГА НА БКП, ДЕЦАТА И ВНУЧЕТАТА НА ФУНКЦИОНЕРИТЕ НА БКП И ВСИЧКИ КОМСОМОЛЧЕТА ОТ ДКМС ПРЕБОЯДИСАЛИ СЕ В РАЗНИ ЛИБЕРАЛНИ ЦВЕТОВЕ КОГАТО СЕ РАЗКАРАТ ОТ ПОЛИТИКАТА НЕЩАТА ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ НО НЕ И ОТ ПЛАТЕНИТЕ ОТ "КОЗЯК" СЛУГИНАЖИ НА АНГЛОСАКСИТЕ - ТЕ СА СЪЩО ТОЛКОВА ПАГУБНИ ЗА БЪЛГАРИЯ КОЛКОТО И КОМУНИСТИТЕ. ОСЪЗНАЙ СЕ НАРОДЕ МОЖЕМ И САМИ ДА УСПЕЕМ СТИГА ДА СИ ПОВЯРВАМЕ.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народът е най-добрият експерт.Стига да не се намери някой голям тарикат да го излъже.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А как ще се променят без избори?Егати експертите!И те са се ошашавили.
11
2
 
4
 
! Отговори
перко преди 1 година
Тези нови поколения скочиха неподготвени в политиката и нарароа правило е казал, че от зелети икви еме не се взима и резултата е плачевен!
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво да променяме конституцията като и сега в БГ е установена президентскА власт. Или да направим ного президент , докато е жив???
9
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за Възраждане на България!
8
8
 
5
 
! Отговори
Нова промяна преди 1 година
Времето за промянс на конституцията и преминаването на България към президентска форма на управление дойде!! Парламента в България неработи и неможе да състави редовно правителство. За 2 години мисля, че всички се убедиха в това.
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И без да сме експерти го знаем.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма реална антикомунистическа партия, която да направи промени.
5
6
 
8
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
"Експерти: С изборите нещата няма да се променят" - Какво ни казвате всъщност??? Че е по-добре да махнем изборите от конституционната уредба на РБ, да върнем чл. 1 за водещата роля на БКП в държавата и да издирим унуките на Тодор Живков, та да управляват??? Това ли??? Даже нямате смелост да го заявите гласно... Ще си спестя термина за подобно поведение...
4
6
 
5
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До 2 има някои дребни разлики. 20% увеличение на пенсиите беше проблем за държавата защото 3 милиона получиха много пари, но за самите пенсионери беше глътка въздух и някои се счупиха да пътуват. Т.е. не е задължително всеки сам да се оправя, просто когато се насочват средствата, които вече не се крадат от ГЕРБ трябва да е по-внимателно. За да не се крадат пък трябва масово да се гласува и разбира се против мафията ГЕРБ-ДПС.
3
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Възраждане!
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На снимката :отчаян МинчеФ се чудо да какво прави и какво е направил за народа ..