Никола Стоянов: Петков е извършил престъпление, няма как Нинова да не знае

Министърът на икономиката коментира износа на оръжие за Украйна
22 яну 2023 21:17, Нели Христова
109
Никола Стоянов: Петков е извършил престъпление, няма как Нинова да не знае
Снимка: БГНЕС

Точно на 28 април м.г., когато Кирил Петков е на посещение в Украйна, за една нощ се вади разрешение за износ на оръжие към частна фирма в Румъния на стойност 10 млн. евро. По принцип в сделката няма нищо обезпокоително освен бързината, с която е издадено разрешителното, защото това обикновено отнема минимум 10 дни. Това каза пред BTV министърът на икономиката Никола Стоянов.

Той повтори отново тезата си, че никъде в сделките за износ на въоръжение през 2022 г., като краен получател не е посочвана Украйна. Но изрази подозрението си, че предшественичката му на поста Корнелия Нинова много добре е знаела за ставащото, независимо, че твърдеше, че "нито един патрон не е изнесен за Украйна". По-специално каза, че последното заседание на комисията за контрол на търговията с оръжие е било на 7 юни и след това не са се провеждали. А юни м.г. е точно времето, когато четворната коалиция се разпадна. "Явно има връзка между едното и другото", каза той.

"Има решение на Народното събрание да не се изнася оръжие за Украйна. Ако това е ставало със знанието на български политици, те на практика признават, че умишлено са заобикаляли решение на българския парламент", заяви той.

"Ако Народното събрание ви каже: недейте да продавате оръжие на Украйна и даже това се случва по ваша инициатива. И вие инициирате това да се случи, както е било по предложение на Корнелия Нинова, а вие казвате, че през трети държави сте правили този износ, сигурно нещо не е наред“, подчерта Стоянов.

"Престъпление е, че не е спазено решението на НС", категоричен е служебният енергиен министър. Според него компетентните органи трябва да преценят за характера на това престъпление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
българия на три морета
59
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
панславянски изпълнения тука
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пеканов има задача от НС да преговаря за плана за развитие къде отиде Тоа бе
57
0
 
3
 
! Отговори
maca преди 1 година
До Хайде, чакаме! - Защото трябва всеки по реда си, първо трябва да е Боко и чак тогава Киро....
56
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Видими РезултатиГЕРБЯвно не помниш, че тогава Украйна спря газа за България! АКо не беше направено това, нямаше и газ да има. Ай стига опорки. Сега щеше да си печеш *** на кочан царевица
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е,че няма да ги съдят да не стане скандал.Бог вече ги осъди алчните,които зад гърба на народа действаха.Аресенал в Казанлък се наводни ако помните,другите все пожари имаха,а при изнасяне на гориво цистерна си гръмна...А крадените милиарди от България в пирамидата Нексо изгоряха.Целият народ най-нагло излъгаха и се държаха зле с нас.Били сме "малограмотни","робски народ" и т.н.Метнаха ни на укрите да сме им роби да им плащаме хотелите и горивото.Да се разкарат и Кирчо,и Кокорчо!
54
1
 
5
 
! Отговори
хх преди 1 година
Точно па тоз ще стане най-големия евроатлантик когато Русия загуби. От престъпление, ще кажат, че Киро е направил най-голямото геройство в историята. Всички ще обърнат палачинката.
53
3
 
5
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 1 година
РУСКОТО ВОЕННО РАЗУЗНАВАНЕ "ГРУ" ПРЕДИ ОКОЛО МЕСЕЦ ОФИЦИАЛНО ЗАЯВИ, ЧЕ ИМА ТОЧНА ИНФОРМАЦИЯ КОЙ, КОГА И КАКВО ОРЪЖИЕ И БОЕПРИПАСИ Е ПРЕДОСТАВЯЛ НА УКРАИНСКАТА АРМИЯ И КАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО ВСИЧКО ТОВА ЩЕ БЪДЕ ОФИЦИАЛНО ПОБЛИКУВАНО.
52
1
 
7
 
! Отговори
Кака Корни преди 1 година
Не знам, не чух, не видях.
51
4
 
10
 
! Отговори
Нели нелииии преди 1 година
Добре че свърши статията щото до края току виж го повишила в ранг на министър председател, от министър на икономиката през министър на енергетиката, таа ..... на макитиупутката
50
6
 
15
 
! Отговори
Без решение на НС преди 1 година
Който нарушава закона мястото му е в затвора.
49
12
 
9
 
! Отговори
Случаен преди 1 година
Нали сме солидарни с Украйна, какво се учудват и откога решенията на Народното събрание са супер-авторитетни, та кой е гласувал толкова на изборите и така нататък.
48
15
 
9
 
! Отговори
Айде преди 1 година
Стига бе едно свястно нещо направи тоякелементор, поне за това не му дирете сметка !
47
4
 
7
 
! Отговори
от Бузлуджа преди 1 година
нинова отече :)
46
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков и борисов в съседни килии.
45
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, браво. Мястото на това евтино шмекерче петковче е в затвора и там да си мечтае за победа на украйна. Ха-ха, хи-хи ! България не трябва да продава оръжие само на украйна -- или не продава или продава и на украйна и на Русия. Тогава германците, които писаха, че "бедна България спасила" украйна щяха да позеленеят от яд, мъка и завист, че сме ги изработили.
44
0
 
5
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
Това измислено министърче, да вземе да каже как Александър Манолев и Петър Манджуков чиито интереси министър Стоянов обслужва, го направиха министър. Цялата тази крадлива кохорта е крайно време да бъде обезвредена от българските власти и служби. Да не забравяме и крадецът бивш изпълнителен директор за кратко на Кинтекс, Александър Михайлов, който като глашатай се носи по телевизионните студия, да обяснява небивалиците си и да се представя като експерт. Рано или късно за всяка *** идва Коледа.
43
0
 
2
 
! Отговори
До 60 преди 1 година
Ама няма да прехвърли. Нали знаеш къде живеем? Твърде съм възрастен, за да вярвам в чудеса.
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този руски шпионин и провокатор да се подведе под отговорност. Помогнали сме на принципа "И вълкът сит, и агнето цяло". Продали сме, платили са ни, помогнали сме, не сме изнасяли за Украйна. Какво се е раздърдорил като женка? Какъв министър е този? Той е руски шпионин и провокатор.
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това зализано министърче не може да се хване на малкия пръст на Петков