Румен Гечев: Вината за изборите е на всички

На този етап не стоял въпросът за отпадане на забраната за коалиция с ГЕРБ
24 яну 2023 20:38, Красимир Ангелов
25

След като БСП върна третия мандат, президентът реши - избори на 2 април.

"Вината е у всички, но не е най-важно на кого ще се лепне етикетът за вината, тъй като в парламента бяха направени няколко опита. И първата партия, и втората не можа да състави правителство. Имаше надежди, че ще надделее здравият разум", заяви депутатът от левицата Румен Гечев студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Той е категоричен, че за коалиции преди избори не се говори, а от БСП не знаят кой с каква парламентарна мощ ще разполага след изборите и това ще зависи от предизборните програми на партиите.

"Едва ли ще има някаква чиста форма на коалиция независимо от резултатите на изборите. Най-вероятно ще бъде отново на дневен ред темата за програмно правителство. Всяка партия трябва да е готова да понесе някакви политически загуби, ако те си струват и са от полза на България. Ние и сега се опитахме, направихме крачка назад, седнахме на една маса с основния си политически опонент ГЕРБ", подчерта Гечев пред Bulgaria ON AIR.

Гостът подчерта, че БСП ще направи всичко възможно да се представи по-добре на предстоящите избори, защото не е доволна от резултата си на предходните. Гечев е на мнение, че няма как да се сформира какъвто и да е програмен кабинет без БСП.

Гечев коментира и темата за енергетиката, като уточни, че БСП никога не е подкрепяла намалението на емисиите с 40% и добави, че е груба грешка износът на оръжия за Украйна, защото България от това търпи огромни икономически загуби и е най-слабо развитата страна в ЕС.

"България е малка страна, зависима от процесите в Европа и извън нея, въпросът е ще продължим ли да слугуваме на големите в ЕС и извън него, или ще участваме в интеграцията достойно и ще си защитаваме националния интерес", посочи Гечев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вината е на Пп и Дайбългария
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със сигурност БСП ще имат малко на 3 процента. И вашата се изпя. Тъй като баба лъже яко ще си го получи яко. На миналите избори паднахте под 10 процента на тези ще смъкнете още повече.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този докато го не затворят няма да миряса . Егати некадърника , колко пъти трябва да съсипе държавата за да разберем че за нищо не става
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Агент Економов , защо не е в затвора . Пак ли ще го избираме за н- ти път. Да се запасяваме ли с долари или този път няма да е министър
15
1
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Вината е на Слави. Изненада програматорите и не влезе в парламента. Следващите избори няма да има изненади. Отсега се готвят разни патерици.
14
2
 
1
 
! Отговори
РАДЕВ -БАШ ГЬОЗЕЛ ! преди 1 година
ТОЙ Е НАЙ- КРАСИВАТА ФИГУРА, ИСКА И ЩЕ ЦАРУВА ВЕЧНО. ТОВА Е!
13
2
 
2
 
! Отговори
Вината ???? преди 1 година
ВИНАТА Е ДА ТАНЦУВАЩАТА ДВОЙКА - НИНОВА + РАДЕВ. КАЛКАТО И ДА СЕ ПРЕСТРУВАХА, ЧЕ СТРАНЯТ ЕДИН ОТ ДРУГ, НАКРАЯ ПАК СЕ ГЕПИХА ЗА ....
12
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12 Агитираш а? ГЕРБ приключи преди 2 г с голямата " политика"!!! Ще гласуваме всички за Групировката ти,ама друг път! Аз пак за 6 път ще гласувам Против ГЕРБ! За Възраждане!!!
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички за ГЕРБ, иначе потъваме както се видя последните няколко години
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изборите са най-демократичното нещо в една демокрация, в която политиците не носят наказателна отговорност, а само политическа. Избори ще има до тогава, докато тарикатите се научат да управляват в полза на обществото. Днешните тарикати предадоха и продадоха българските интереси, а народа оставиха на кучетата..Това народно събрание ще остане в историята като позорно!
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н Гечев... Колко струва 1 долар? А спомняте ли си зимата на 96/97-*** колко беше? Май си спомняте, доста навътре бяхте тогава в нещата?!
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Български гражданин е напълно прав по-долу. А тези, дето му тракат минуси, явно бързо забравят... Макар че да, 25 години не са малко. Но те хората са същите!
7
2
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Това е ясно че за вас руските пиончици на хранилка на олигарсите това ви е мисията ГЕРБ да не управляват. Става дума за нормалните Българи които искаме България да върви напред
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти,дето ще се коалираш с ГЕРБ да мълчиш,че такъв автогол ще си вкараш с тия изказвания,че ще ти държи влага следващите 4 години.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1 майтап ли ти се струва още? Сети се сам в колко парламента вече Опозицията Не допуска ГЕРБ до властта?! И защо си мислиш,че в следващият ще е различно? Пак ще е същото!!!-:))
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вината за съществуването парламентаризма е на всички!
3
4
 
10
 
! Отговори
Български гражданин преди 1 година
Това е един хората, които фалираха държавата през 1996/1997 - зимата на Жан Виденов. А пък сегашната му шефка, тогава викаше: -Кой не скача е червен!!! После тя си купи печелившо държавно предприятие, за жълти стотинки. Не е ли забавно? И те пак искат да управляват....
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виновен е Бойко че изкара Цецка за президент, също и Плевнелиев че не остана още 5 години и отвориха пътя за това червено недоразумение дето изкара от дупките какви ли не същества и ни лазят сега
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не дадете служебна победа на ДБ понеже те са най умни и най заслужават да управляват според милионите им фенове