Станишев разочарован от Нинова: От нея не се очаква нищо ново

Той се надява, че на конгреса БСП "ще покаже, че е още жива"
27 яну 2023 13:08, Нели Христова
56

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

На среща с медиите Сергей Станишев изрази разочарованието си, че БСП губи физиономия и позиции, като за това основна заслуга той вижда в действията на Корнелия Нинова, предаде БНТ.

"От нея не се очаква нищо ново. Дори хората от близкото и отражение са там само заради лична властова позиция, а не от интереса на БСП като партия", заяви Станишев.

Той изрази надежда, че конгресът на левицата на 11 февруари ще покаже, че "БСП е жива".

Според бившия председател на ПЕС политиките, които БСП води, са извън времето и пространството.

"В новата левица има качествени хора, но с твърде различни разбирания. Големият грях на Корнелия Нинова е, че лиши българите от силна лява партия и това е съзнателен избор, който затвори много възможности пред БСП".

Според Станишев ключовият фактор дали ще има правителство след изборите е ГЕРБ, които по неговите думи сега се завръщат като доверие, като влияние. Според Станишев основаната заслуга за това имат БСП и ПП, тъй като не са използвали правилно обществената подкрепа, която са имали.

Станишев призова партиите да поемат политическа отговорност и да посочат свои приоритети, за да могат на база на своите програми да формират правителство.

"Да внимават с тона, защото е трудно да прескочиш яма, която сам си изкопал".

"Аз няма да бъда в позицията на наблюдател. Ще бъда в ролята на човек, който ще търси съмишленици за каузата. Увеличава се кръгът от съмишленици. Конгресът ще покаже, но много хора, които бяха зад Нинова, сега не са с нея. Това дава надежда", каза още Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Хамстера преди 1 година
Е един от виновниците за сегашното тежко състояние на държавата. Кой въведе "социялния" 10% плосък данък? Кой наряза "баницата" и раздаде големите парчета на свои верни другари? Тия наистина ни мислят за слабо умни.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като е толкова ербап за Нинова, хайде да покаже на хората, че той е човекът! Как, като защити храната на българите! Не на инсекти в храните! Особено в хляба и млечните продукти, основна храна в България! Тогава всички ще го подкрепят!
39
0
 
2
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Гн Станишев Вие бяхте шеф и на БСП и на държавата.По ваше време социалистите Гергов и Бенчев си купиха Панаири,Бентлита,златни бастуни и т.н.За доброто на България никога няма да гласувам за Вас,камо ли за БСП.Не виждам нищо социялно в роклята от пет бона на др.Нинова.Приказките и са за наивници.Така де на изборите ще сте още 10 депутата по малко.Правилно говорене е прогресивно данъчно облагане и изравняване на заплатите с Австрия инак си умирате.
38
0
 
1
 
! Отговори
фен(бивш) преди 1 година
Ми товарищ,МАХНЕТЕ Я.ПРОСТО,Е Да ви учали как да се справите,с проблема,нинова.АМА Е,КЪСНО ЧАДО.МАНДАЛОТО,ЛОПНА.И МАНДРИ НЕМА,ОРЪЖИЕТО,в Украйна.
37
1
 
2
 
! Отговори
Дядката преди 1 година
А от майка украинка и баща македонец какво да очакваме?Едно внещо , като нищо!
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен На трудов договор, ама като клати ку рец, нали майсторе??? Дай поне едно нещо полезно, което тая долна твар е допринесла за България? Какво проектира, какво изгради, какво изработи съсела? Нищо, освен далаверки.
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите пък са разочаровани от съсела, защото и от него не може да се очаква нищо ново. Некадърник и нагаждач, нито един ден не е работил нещо полезно, само с далавери и подлости се е занимавал. И все акъл раздава...
34
0
 
6
 
! Отговори
Евала преди 1 година
Гжа Лъжа успешно приключи своята мисия,а имено да ликвидира БСП
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакам лъжата, че Станишев няма и един работен ден на трудов договор, въпреки че повечето от трудовия му стаж е именно на трудов договор.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е Станишев, но Нинова здраво се е окопала в БСП и докато БСП не изпадне от парламента, няма да се махне от шефското място.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 33 - Е, значи не е лъжа
30
1
 
5
 
! Отговори
кой е той преди 1 година
Роден в Херсон, расъл в Харков, а майка му Дина- еврейката колеше и бесеше в БАН. Днес гледаме действията на украинските евреи, негови побратими. И тоя лицемер се издигна и управляваше България....
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжа е, че Станишев няма нито ден на трудов договор, а и това не е задължително. Всеки бизнесмен не е на трудов договор. Всеки на свободна практика не е на трудов договор, а Станишев е бил и такъв.
28
1
 
8
 
! Отговори
Локо Сф. от 1956 преди 1 година
Станишев няма нито един ден на който да е на трудов договор снързан с някаква професия. Неговата депломна работа навремето е свързана с новата съветска военна униформа. Во сега се пише за голям политик.
27
1
 
9
 
! Отговори
От народа преди 1 година
Ти не си по-различен от останалите. Един крадец си, в сако и нищо повече. Изпечен мошеник. Помогнал и ограбвал държавата. Всеки, които са крали и безчинствали срещу България ще ги стигне същото.тде
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само революция в САЩ може да ни спаси!
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак го активираха отачните масончета че губят войната веднага и доведената му дъщеря с гришо, всичко по сценарий, накрая и най-пасвините ще ги насочат да гласуват за възраждане хах аа и че сестра му на тос ся новото предаване по бнт хах пюлилня мазна цялата рода
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На другарката Нинова номера е да изучи синчето в Кравария с дебелата пачка която и плащаме у парламата а след нея и потоп. На тези избори едва ще мине 4 % щее на кантар.
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен всичко друго изчезнаха 6 милиарда от държавния бюджет, което е умопомрачителен скандал. Най-вероятно сме ги дали за Украйна и най-вероятно има НЕОГЛАСЕНО споразумение в ЕК, КОЕТО Е ОЩЕ ПО-УМОПОМРАЧИТЕЛЕН СКАНДАЛ, СЪСЕЛЮ!
22
1
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
това момче няма срам вкара ни в коалиция с дпс и симеон борисов подигравка сбълг народ и накрая без референдум за нато и ес как не му е неудобно да се показваи да се изказва тои е никои няма дов ерие в обществото