Донев: Държавата е на хората, не е за частно ползване

Ръководехме се от конституцията и законите, заяви той
1 фев 2023 11:09, Елка Василева
33
Донев: Държавата е на хората, не е за частно ползване
Снимка: архив, БГНЕС

Служебното правителство се събра на последното си заседание, преди да бъде разпуснато с указ на президента.

"Благодаря ви, че преди 6 месеца проявихте смелост, а може би и доза безразсъдство, като се съгласихте да сте министри и да се откажете от правото си на лично спокойствие. Въпреки нападките, провокациите и проблемите, показахте нерви и характер в битките, които водихме, за да върнем държавата на хората. Защото държавата принадлежи на хората, а най-добре управлява този, който е готов да се раздели с властта си във всеки миг. Държавата не е за частно ползване, а на хората. Във всичките си действия се ръководехме от конституцията, законите и интересите на българските граждани", заяви Донев в началото на последното заседание на оглавявания от него служебен кабинет, цитиран от БНТ.

Предстои Министерски съвет да бъде разпуснат с указ на президента Румен Радев и след това да бъде назначен нов. Засега е ясно, че служебният министър-председател Гълъб Донев отново ще бъде начело на новото служебно правителство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами брокерските сделки на социалния министър във вреда на държавата? Корупцията и ползването на държавата за лично облагодетелстване е знаково за служебният кабинет Радев и примери излизат всеки ден
3
3
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Бай бай Бомбай в Шанхай.Филма свърши. Гешев остава. Радев си заминава. В Канада или Отава с вас не ми се занимава.От сутрин до вечер броите пари,А народа Търка ...празни очи.Ъ ъ ъ Костя балбука с Петков и Христо Иванов Бай бай бааай , че пътя да падате няма край.Днеска почитат загинали интелигенти наречени от социализма новите десиденти.Айде ПЕТКОУ бягай в Канада, че идват камъни голяма грамада.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
95% от така наречените Обществни поръчки, развъдник на корупция се печелят от хора на ГЕРБ. Това може да се провери лесно. Също така 90% от тържищата на едро в България се държат също от фирми на ГЕРБ и ДПС. Именно те надуват спекулативно цените за да припишат това на Промяната. Народът е т ъп и лесно се връзва. Още повече като всеки ден му насаждат от тАлавизорУ колко лоши са новите и колко добре било при Бойко. Тиквено-прасешките медии също подклаждат огъня.
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 12 години ГЕРБ успяха да инсталират свои протежета навсякъде - във всички сфери на обществения, медийния, икономически и политически живот. Борбата е повече от неравна. Няма как няколко ентусиасти-идеалисти да се преборят с Мафията, пуснала дълбоки корени навсякъде.