Борисов: За Украйна ГЕРБ е силен поддръжник и приятел

Партията продължава твърдо и последователно да подкрепя Киев
Обновена: 3 фев 2023 11:29 | 3 фев 2023 11:29, Нели Христова
578
Борисов: За Украйна ГЕРБ е силен поддръжник и приятел
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ продължава твърдо и последователно да подкрепя Украйна.

Това съобщава в профила си лидерът на партията Бойко Борисов. Той е провел среща с депутатите от украинския парламент Федор Вениславский, който е и представител на президента Володимир Зеленски във Върховната Рада, и Игор Герасименко – член на комисията по сигурност и отбрана и носител на най-висшия украински орден „Герой на Украйна“. В срещата участваха и представители на украинското посолство в България, съобщава Борисов.

"Подчертах пред колегите, че благодарение на ГЕРБ бяха приети решенията за предоставяне на военна помощ на Украйна и за обявяване на Голодомора за геноцид в българския парламент. Освен това още в началото на войната ГЕРБ изпрати помощ за Украйна, а през лятото младежите на ГЕРБ организираха детски лагер за 50 деца от региона на Харков.

Представителите на украинската Рада благодариха за всичко, което от ГЕРБ сме направили през последната година за Украйна. Подчертаха, че за тях ГЕРБ е силен поддръжник и приятел и ни пожелаха след изборите през април ГЕРБ да продължи да бъде политическият лидер в страната.

В рамките на срещата обсъдихме и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството както между България и Украйна, така и между партията на Зеленски - Слуга Народу - и Политическа Партия ГЕРБ", съобщава още лидерът на ГЕРБ в профила си във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


578
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
360
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми нека украинците да гласуват за него тогава!
359
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ходи да управлява Укра на тогава!
358
1
 
16
 
! Отговори
До 394 преди 1 година
До До 393 Така е и този тул.уп от снимката щял бил да помага с каквото може!Ами да облича шинелчето, да нарамва автоматчето и чемодан,вокзал и в Киев!Там ще го посрещнат и ще го пратят в Бахмут!Тези дето все искат да помагат за сметка на българският народ и против волята на българският народ-1-во да си продадат имотите!2-ро да си изтеглят всичките спестявани и 3-то като този да изкарат всичките чекмеджета и шкафчета да ги товарят на правителственият самолет, ако искат може и на влак и в Киев!
357
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко не се прави на Киро! Киро е по добрата марионетка!
356
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ветропоказател кой ли ти верва на тебе вече
355
1
 
23
 
! Отговори
ХХХ преди 1 година
Стига с тази Украйна бе ! България е най бедната държава в Европа та вие една дума не казахте , а хвърлихте всичкото мислене за Украйна ! Големи герои станахте та тръгнахте на слугинаж срещу Русия ! Цялата ни мара втасала та вече заемаме и място измежду световните сили ......освен беля друго няма да ни докарате кучета гнили !
354
1
 
12
 
! Отговори
Обява Козяк 16 преди 1 година
Търсим по добри актйори от Бойко и Киро!От калибъра на Зеленски!
353
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ няма да се поколебаят да изпратят български мъже да умират на фронта в Украйна когато началството от ЕС/НАТО изиска това от тях. Всъщност и всички останали партии, с изключение на Възраждане биха постъпили като ГЕРБ. Колониалният манталитет не може да бъде променен, поне още две поколения у нас. Дано не ни вкарат във война. Господ да пази България и българите. Не гласувайте за национални предатели. Помнете двете национални катастрофи.
352
2
 
17
 
! Отговори
Статистик преди 1 година
БорисоФ, ще си спомниш ли какво говореше от трибуната на НС през лятото на 2015, когато Украйна забрани българския език, затвори българските училища и изгори българските знамена? А сега нещо обърна палачинката - да не би на Козяк да са ти били чембери по куфелницата?
351
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България няма приятели-само продажници!
350
7
 
11
 
! Отговори
Б.Б. преди 1 година
ГЕРБ на власт ! Пълна мобилизация на мъжете в България и в готовност за помощ към Украйна с жива сила не само както до сега с оръжия и боеприпаси ! .....
349
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за България нещо да кажеш..Бойко?
348
1
 
14
 
! Отговори
Митю ампера преди 1 година
За Украйна приятел, за България не! Така беше и тяхното 12-годишно управление!
347
0
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Не птощавам на руснаци и украинци,докато не призная,че "освобождението" на България бе договорка между Александър и Султана,така че турците,както е против всяка здрава логика,да продължат да живеят сред нас.Изисквам признание и за кражбата на архиви,Език и Азбука(още по времето на варваринът Светослав.Веднъж признати тези неща,ще бъда пръв приятел на Москва и Киев.Освен това Путин не е Русия.Путин е само жалко следствие на Горбачов и Елцин,които съсипаха Русия.Руските комунисти спят ли ?
346
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за Бтлгария ГЕРБ е долен предател, лъжец и грабител !
345
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой каквото търси това намира!Който сее ветрове ще жъне бури!Ние въоръжаваме фашистката хунта в Киев за да бъдат убивани жени,деца,възрастни и ще получим това което търсим!Празно в природата няма!Ненаказано добро също!Който сее cMъpT ще жъне cMъpT!Който подклажда война ще получи война!Ако някой има възможност нека да им каже на нашите 6e3poдHици дето гласуваха да се въоръжават фашистите,да не се кандидатират за следващият парламент,защото господарите им сега ще поискат войници да пратим там!!!
344
0
 
7
 
! Отговори
До 393 преди 1 година
Те раздават и призовки на слепите! Има видио в Телеграм..
343
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но при мобилизацията сега не всичко е толкова просто - трябва буквално да усукваш и отвличаш хора. Съответно, моралът сред фашистката *** от огромните загуби и пълното нежелание новобранците да се бият, падна доста.
342
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е задължително да са някакви инвалиди, но това са хора, които не са служили в армията и имат някакви здравословни проблеми или зависимости. Украинските политически телеграм канали съобщават, че Западът е наясно с катастрофалните загуби на ВСУ и настоява за компенсиране на загубите чрез увеличаване на мащаба на мобилизацията. Това беше едно от изискванията за прехвърляне на военна помощ (танкове, бойни машини на пехотата и др.).
341
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Началникът на отдел Личен състав на Щаба на командването на Сухопътните войски на ВСУ Роман Горбач:"В Украйна могат да бъдат мобилизирани мъже, които са ограничено годни за служба". И причината за подобно изказване е важна - да се подготвят масите за факта, че подобен процес може скоро (още сега) да се задейства. Факт е, че фашистката *** търпят катастрофални загуби, а мобилизацията не се извършва с най-бързите темпове. В допълнение към ограничената годност, те могат да призовават и граждани, които са признати за негодни за военна служба.