Борисов: За Украйна ГЕРБ е силен поддръжник и приятел

Партията продължава твърдо и последователно да подкрепя Киев
Обновена: 3 фев 2023 11:29 | 3 фев 2023 11:29, Нели Христова
578
Борисов: За Украйна ГЕРБ е силен поддръжник и приятел
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ продължава твърдо и последователно да подкрепя Украйна.

Това съобщава в профила си лидерът на партията Бойко Борисов. Той е провел среща с депутатите от украинския парламент Федор Вениславский, който е и представител на президента Володимир Зеленски във Върховната Рада, и Игор Герасименко – член на комисията по сигурност и отбрана и носител на най-висшия украински орден „Герой на Украйна“. В срещата участваха и представители на украинското посолство в България, съобщава Борисов.

"Подчертах пред колегите, че благодарение на ГЕРБ бяха приети решенията за предоставяне на военна помощ на Украйна и за обявяване на Голодомора за геноцид в българския парламент. Освен това още в началото на войната ГЕРБ изпрати помощ за Украйна, а през лятото младежите на ГЕРБ организираха детски лагер за 50 деца от региона на Харков.

Представителите на украинската Рада благодариха за всичко, което от ГЕРБ сме направили през последната година за Украйна. Подчертаха, че за тях ГЕРБ е силен поддръжник и приятел и ни пожелаха след изборите през април ГЕРБ да продължи да бъде политическият лидер в страната.

В рамките на срещата обсъдихме и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството както между България и Украйна, така и между партията на Зеленски - Слуга Народу - и Политическа Партия ГЕРБ", съобщава още лидерът на ГЕРБ в профила си във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


578
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
380
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов всичко е готов да каже и обещае, само господарите да го върнат на власт! За него интереси на България няма! Има само лични интереси!
379
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната, която НАТО води за разпарчетосването на Русия (за това се говори съвсем открито и в Европейския парламент), показва най-вече пълната умствена деградация на Запада, пълното им неумение за общувабе между живи субекти. Наблюдаваме на практика лешояди. И Българи я е в кюпа, заради деградиралите и неспособни за собствено действие политици.
378
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вълкът козината си мени,нрава-не.Продажникът си осава продажник.
377
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приятел на Украйна= Предател на България!
376
1
 
21
 
! Отговори
<><> преди 1 година
А на България кой и е приятел и кой ще и помогне ? Май само ни унищожават ....всичко българско искат да отнемат дори и Лев-а ....животновъдство , земеделие ...сега и розовото масло било химично .....дървесината заминава за чужбина ....природните богатства най вече Злато-то ....отива в на Кирчо родината и при оня проклет остров дето има бели роби !
375
1
 
16
 
! Отговори
До 421 преди 1 година
Бойко те го избира българският а САЩ! Затова предизборните ме лозунги са насочени към лоялност спрямо Украйна и САЩ! А не спрямо България!
374
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички "приятели" на Украйна сега само способстват за убиването на колкото се може повече украинци, за разрухата на страната. Голодоморът е преодолян, натоморът е в ход.
373
2
 
18
 
! Отговори
КуКлус преди 1 година
Путин да хвърля една ядрена и да се свършва с Украйна че покрай тая Украйна тия наще хептен забравиха че в България живеят Българи , а не украинци ! Няма ли да изтеглите някой заем да го преведете по сметките на Зеленски ?
372
0
 
17
 
! Отговори
ухаа преди 1 година
боко даже и от резервната скамейка и ошишкавял пак успява да се поклони достатъчно, че да целуне евроатлантическите за-ници
371
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов и шайката му от селски крадливи некадърници ще използват всички средства за да дестабилизират Държавата преди Изборите. С надеждата заблудените отново да ги изберат.
370
0
 
9
 
! Отговори
Ваню Княза преди 1 година
В България най-заклетите комунисти са най-върлите демократи,всичко е наопаки, против всякаква логика- нормално,!
369
1
 
3
 
! Отговори
До 417 преди 1 година
Кажи кои са тея български представители, че грасувам за тех!
368
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дон Вито Корлеоне (на снимката), притежател на съкровено пазена членска книжка от БКП и престъпник, член на СИК, внезапно обяви джобната му партия ГРОБ, била силен поддръжник и приятел?!? Обаче това е резултат от Сорос и Козяк, които са му натиснали копчето и са му ашладисали мисли в тиквата. Интересно, като е силен поддръжник и приятел дали поне кило брашно изпрати в Донбас, за когото любимите му укро-фашисти твърдят, че е Украйна и населението му са украинци???
367
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не може да изберем наши български представители, а винаги посочваме марионетки, кукли на конци, които дори са горди, че са ни набутали в нео-колониалните политически организации ЕС и НАТО. Защо трябва все да "принадлежим" на някой, като африканци, преди да го еманципират. Ние самочувствие и достойнство като българи нямаме ли? Не може ли да бъдем самостоен и независим народ, който да може да се управлява сам. Защо ни е чуждестранно началство?
366
1
 
18
 
! Отговори
Състезание преди 1 година
Кой е по голям приятел на Украйна = кой е по голяма марионетка на САЩ!
365
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей не спряха да се мазнят на Козяк еее предатели! Кой е по голям приятел на Украйна = кой е по голяма марионетка на САЩ!
364
0
 
17
 
! Отговори
Избори БГ преди 1 година
Бойко: Аз съм приятелНа Украйна!Киро:Аз съм Спасител на Украйна!Българина: ????
363
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко не си г ъзи много! Киро е СПасителя на Украйна! Него че го избират за марионетка та САЩ!
362
1
 
17
 
! Отговори
До 408 преди 1 година
Бойко Да вземе и Киро Парапета с него!
361
1
 
7
 
! Отговори
До 400 преди 1 година
Става. Но при условие, че Буци е пръв дихател и поведе дружината от герп заедно с Мравояда, генерал Танас, Сюлейманчо Паси, Карадагоебъ, Шкембе войвода, Простото и Кокорчо и прочие из мет. А аз да съм зад тях с калашника!