Скопие си самоналожи вето: Политиците ни с остри думи към РСМ

Тома Биков: Няма перспективи скоро да започнат преговори с ЕС
122

Задържаните вчера на границата със Северна Македония трима българи имат забрана за влизане за 3 години. Ангел Георгиев от "Възраждане", който беше сред арестуваните, разказа, че са били бити от македонските власти.

Днес политическите сили у нас остро осъдиха случилото се, а от македонското външно министерство заявиха в позиция, че са предотвратили достъп на радикално настроени лица и упрекнаха София, че не е положила достатъчно усилия да ги спре.

Още по темата
Съдът в Крива паланка постанови и тримата задържани българи да платят по 300 евро глоба за нарушаване на обществения ред и спокойствие. Един от задържаните – депутатът от "Възраждане" Ангел Георгиев, заяви, че парите са платени кеш и в евро, без да е издаден документ. Той се оплака и от нанесен побой в ареста.

"Биха ни, удряха ни с юмруци и ритници отвън до бариерата, след което ни вкараха вътре в самия пункт, пак ни удряха. Вътре в стаите пак ни биха. Бяхме държани в "Деве баир" няколко часа, арестувани с белезници, след което бяхме закарани в Крива паланка, където имаше един изключително фарсов процес. Това е агресия и нарушаване на човешките права от страна на властите в Северна Македония", разказа Ангел Георгиев.

Пред БНР Тома Биков от ГЕРБ коментира, че с действията си Северна Македония си е самоналожила вето за влизане в Европейския съюз: "Това, което се случи вчера и не само вчера, не дава много сериозни перспективи пред РСМ скоро да започне преговори с Европейския съюз", каза Биков.

Недопустимо е езикът на омразата да завладява международните отношения, коментираха и от "Продължаваме промяната". "Сега имаме целия европейски механизъм да работим, така че езикът на омразата да спре и този тип поведения да бъдат недопустими – ако иска Македония да се движи напред към Европа", обясни бившият премиер Кирил Петков.

Докато Северна Македония не промени конституцията си – реални преговори за членство не може да има, заяви пред БНР съпредседателят на "Демократична България" – Христо Иванов. "България продължава да държи пръста си върху спусъка на въпроса дали Македония ще преговаря, или не", изтъкна Христо Иванов.

В позиция от БСП категорично осъдиха случилото се вчера и отново припомниха позицията си, че България е прибързала с вдигането на ветото над преговорния процес на Северна Македония.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
6
 
! Отговори
Тихомир преди 1 година
Ами така Кирчо Капудалията като им разреши преговорен процес, вече са много корави. скоро може да дойдат и у нас да ни бият. Ако може да започнат с Кирмо и Христето Иванов.
79
0
 
2
 
! Отговори
Че как от 1018 преди 1 година
До Анонимен 81.......Та до днеска се разбираме и говорим а на един и същи език(малко модифициран в Македония,след 1945 когато в манастира "Прохор Пчински" им написаха "новата" азбука - смес от Български и Сръбски,или Български написан на Сръбска пишеща машина!).И само между другото никой не иска да им прави земята Българска!...Но не иска и да ни се краде историята и да се подменя истината!
78
0
 
3
 
! Отговори
И тия искат преди 1 година
Да влизат в Европа?Айде бе!
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Олигархия на яве. Нямат законово основание да спрат хората, спират ги и си измислят такова на мига. Ако не трябва да бъдат допускани защо не са в списък със забранени лица? Ако не са в такъв списък и не са в процес на извършване на престъпление по каква причина ги спират? Какво точно предотвратяват? Това като оня филм Minority Report. Нищо не си направил, нямат доказателства, че планираш да направиш нещо, арестуват те щото може и в някакъв момент в бъдещето да ти хрумне да направиш нещо...
76
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Земите на Северномакедония са били за векове гръцки и след това част на Византия.Сега пак на 21 век някой искат да ги на направят български.
75
1
 
3
 
! Отговори
Българофил преди 1 година
Ами като повече от 50% от хората като не гласуват! Най- симпатични са ми тези мрънкащи глуп.аци ,който само хулят, но не са ходили да гласуват от 15години примерно! Понеже сме решили ,че нищо и никой не може да промени ситуацията ,всеки се е отказал! Защо? Комунизма свърши! За всяко нещо може да се протестира! Французите след революцията за всяко нещо протестират! Нон стоп на площада и така се оправят нещата!
74
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За последно земите на Македония са били твърдо български през 1018г и малко при Константин-Тих Асен от 1257 до 1277г. На 19 април 1941г. Джамбазки се сетил през 2023г да ги прави пак български.
73
2
 
3
 
! Отговори
Димов преди 1 година
Алооо! Драскачите! Няма народно събрание в момента! Какъв депутат?!? Наясно ли сте със значението на думата?
72
2
 
3
 
! Отговори
Я преди 1 година
На брифинга на "възрожденеца" до него защо не е застанал Кючюк от ДПС? Нали той ще подкрепя в ЕП.
71
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голямо шоу трябва да е било. Макета бият копейкаджии. Сеирът е бил пълен.
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 77 Какво можеш да произвеждаш? Празни приказки ли?
69
0
 
7
 
! Отговори
Ооу политиците ни преди 1 година
Тия политици кога са празнували друг път рождението на Гоце Делчев, или на Даме Груев, или Тодор Александров, или Яне Сандански, или на някой друг? Има толкова известни имена на хора участвали в македонската революционна организация.
68
6
 
5
 
! Отговори
Ъ преди 1 година
Това е срам за българската дипломация. Не, че сме, на кой знае какво ниво. Но заради хулигани-депутати да влизаме в конфликт с Македония.
67
9
 
8
 
! Отговори
Маке преди 1 година
Господарите от ФАЩ като ви скръцнат със зъби, не само ще приемете РСМ в ЕС, ами дори и краката им ще целувате! Нека да видим!
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Антобългарската партия ДпС какво казва по въпроса, и защо са сложили техен енич***рин да е докладчик за напредъка на Северна Македония?
65
2
 
9
 
! Отговори
хахо преди 1 година
Иначе вдигайте ветото са влизане на макетата в европейския съюз. Те ви на сега да си сърбате попарите продажни политици
64
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 67:Ало,канадаца!Гледай си КалАДА и с нас не се занимавай!Ти си неграмотника от укро пропагандата.Искате да ни подпалите война както направихте с укрите и руснаците.Господ да ви накаже!Правете ск The Great Reset в КалАДА,а не тук.В ада да гориш,демоне!!!От другия край на света седнал омраза да налива между българи и македонци...я марш!!!!
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дерменджиев е вътрешен министър и нямаше работа в друга държава, скроили са последните събития.
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Въпреки изразената воля, България не положи достатъчно усилия да предотврати достъпа на радикално настроени лица до ГКПП Деве баир, като по този начин даде възможност на някои от тях да се държат агресивно, да обиждат и упражняват насилие спрямо представители на гранична полиция на Северна Македония",Познайте кой е доносничил против Възраждане....кой може да е?Освен да са от Доносническа България?Кой знае какви лъжи са писали на македонците.
61
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В тази менте държавица ,само половината от 1 милион са посърбени македонски българи Другата половина са албанци Които уважават българия и мразят сърбия. За съжеление там още нищо не се е променило от титово време.И най лошото е че политика медии наука са все още под сръбски контрол Пропаганда и промиване на мозъци на бедното македонско население е основната им задача .Нашите служби трябва да го знаят това .Политиците ни да ги държат здраво за юздите.