Радев: COVID-19, войната и инфлацията поставят живота на все по-голямо изпитание

Държавата, синдикатите, бизнеса трябвало да намерят решения
218
Радев: COVID-19, войната и инфлацията поставят живота на все по-голямо изпитание
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пандемията от COVID-19, енергийната криза, войната в Украйна и галопиращата инфлация поставят живота на хората и трудещите се в България на все по-голямо изпитание. Това каза президентът Румен Радев по време на единайсетия конгрес на Конфедерацията на труда (КТ) "Подкрепа".

Още по темата
"Заедно, като държавно ръководство, като работодателски, синдикални организации, като общество, трябва да потърсим отговор и решение на много от тези проблеми. Предстои ни заедно да вземем важни решения, касаещи приемането на една разумна, рационална енергийна стратегия", коментира държавният глава.

Работейки заедно, въпреки песимистичните прогнози, ние сме длъжни като общество да отговорим на очакванията, каза президентът - на очакванията за бъдещето, че България, Европа и светът ще се справи с предизвикателствата, а никой не може да го постигне сам, допълни Радев.

Президентът обясни, че със синдикатите е обсъждана концепцията да не се бърза под натиск отвън "сами да убиваме нашите базови мощности, преди да сме въвели надеждни, евтини, достъпни системи за съхраняване на енергията".

Всеки конгрес е повод за анализ и равносметка, и макар КТ "Подкрепа" да се роди едва преди три десетилетия, бурният й живот много трудно ще се вмести дори в три века, каза Радев.

По думите на президента в рамките на тези три десетилетия КТ „Подкрепа“ се е превърнала в значим фактор в обществено-политическия живот на страната. "В безмилостен критик, но и ценен, и търсен партньор от всяка власт и работодателските организации", добави Радев.

/Николай Трифонов, БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Национален предател!
114
0
 
8
 
! Отговори
Радев преди 1 година
Сертификатът дава свобода!
113
1
 
9
 
! Отговори
ОФчо преди 1 година
Ами Радев, "Кой на каквото си постели на това ще лежи!!!!" Можеше да бъдем Енергиен Хъб на Балканите - с Два Нови Ядрени Реактора и с Газопровода Южежен Поток, плюс парите от транзита на газ! , щяхме да осигурим живота на внуците ни! Уви, "птичето каца на рамото веднъж", а ние го прогонихме!
112
0
 
10
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Ренде, "живота на ТРУДЕЩИТЕ СЕ" звучи много соц! Ааа забравих, ти си комунокадър! И още нещо само на"трудещите се" ли живота им е в голямо ИЗПИТАНИЕ, ами децата и пенсионерите? *** *** си и такъв ще си останеш! И ОЩЕ, НАЛИ КОВИДА БЕШЕ САМО НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА? ПОНЕ ТАКА РЕВЕШЕ ОТ ШИПКА НА 3ТИ МАРТ 2020!*** ИЗТРЕБИТЕЛ НА ВСИЧКО, ДО КОЕТО СЕ ДОКОСНЕШ:СЕМЕЙСТВО, АВИОБАЗА, ВОЕННО-ВЪЗДУШНИ СИЛИ, ПРЕЗИДЕНТСТВО, НА РЕД Е ДЪРЖАВАТА! Времето дойде - или ти, или държавата, но няма да е ДЪРЖАВАТА!
111
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ушат елемент,безвластието в което сме повече от две години и последвалият хаос като свръх инфлацията в който се намира държавата е най вече твоя заслуга,крайно време е другият парламент да ти потърси сметка и да бъдеш отстранен от власт!
110
3
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Българите са членове на клуба на богатите и са вързани към стабилното евро. Слуховете за инфлация у нас са част от хибридките на Путин!
109
1
 
6
 
! Отговори
Всеки път, когато преди 1 година
излезе статия за Радев, в коментарите преобладават два вида коментари. Едните викат руски агент, а другите - агент на САЩ. Никой не приема за възможно да е двоен агент... подценявайте го Радев, ама за ваша сметка :D
108
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как сте будаленца , днес 10 яйца в Била струват 7.19 лв
107
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой гласува за този американски пудел?
106
5
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Нямо по-голям руски мepзaвeц от Рундю, с присвитите от злоба очички. Мечтае България да е президентска република от руски тип и той да е управляващ - слyгa на Путин.
105
1
 
23
 
! Отговори
Само питам преди 1 година
Нали според това недоразумение Ковид 19 не съществуваше, нали "Гладът щеше да победи страха"? Отдавна Радев е вреден и опасен за България и българите!
104
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това безмозъчно зависимо нищожество ни съсипа!
103
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не забравяме, че Путин каза на Борисов, че да крайно недоволни от Плевнелиев и затова се появи Радев
102
5
 
8
 
! Отговори
До 116 преди 1 година
Много сте обидчиви от руското посолство. Щом радев стана рупор на путин и свали правителството на Петков ,за което сама мутрофанова каза,че ако е бил мълчал още е щял да управлява....никакви думи повече не са нужни.
101
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, всичките тия изредени проблеми са нарочно създадени от една група хора която иска да ни зароби, да тласне баланса на света по начин по който ние сами да поискаме и да ни "помогнат" нали.това е лявата перверзия, когато овошната градина е узряла, трябва да се обере, да се ошушка...
100
8
 
9
 
! Отговори
До Сус,бре преди 1 година
Като нямаш акъл да опонираш по същество и с факти, наричаш "руски агенти" всички, дето са наясно с тях. Такива тро лове, като теб, собствена мисъл нямат, имат пет опорки и няколко ай-пи адреса и плещят ли плещят едни и същи глупости до откат с дни, понеже за друго не ви бива. Радев Никога не е бил руски агент. Американски е. Сега спи спокойно. На твоите господари е човек, те го сложиха. Както сложиха Бойко и Кирцата, и всичкото от сорта през последните 30 години, дето разгроми България.
99
11
 
10
 
! Отговори
Сус,бре преди 1 година
Може ли да спре да плещи този руски агент. Прегърна се с Тиквата, свали правителството, което беше за нац.интерес,който интерес винаги е бил различен от интересите на путин , от две години коли и беси в българия,като назначава който си иска,уволнява който си иска и все други му са виновни. Срам няма този продажник и лакей на путин и мафията.
98
2
 
17
 
! Отговори
Бойко съм преди 1 година
Радев, Радев, все други са ти виновни на тебе!
97
8
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 90 преди 1 година
"aбе аз лично не познавам и един който да е емигрирал в Расиата, докато в Европа познавам няколко десетки! ... Наистина никакво обяснение нямам..."- - - Как да имаш, като нямаш глава на раменете. Знаеш ли как се ходи в Русия от десетилетия насам? Само с покана, след проучване и виза, която не се издава на всеки. И там границите се пазят, няма разни еврозагорели баби да ви канят Сульовци и да им плащат социални помощи. Познавам заминал току-що да работи там - 3 месеца проучване имаше преди това.
96
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А преди Ковида, инфлацията и войната си живеехме чудесно, все оправдания с външни обстоятелства за духовната и материална нищета. И служебните кабинети ще ни подобрят живота разбира се. Като не става президентска република с промени в Конституцията че трябва и ВНС, по този начин си управлява президента. Че в мътна вода, риба се лови лесно. Без парламент, партии и отговорност за управление.