Цветан Цветанов: Това няма да бъдат последните предсрочни избори

Партията му ще подкрепи ПП
9 фев 2023 21:58, Нели Христова
64
Цветан Цветанов: Това няма да бъдат последните предсрочни избори
Снимка: БГНЕС

По всяка вероятност това няма да бъдат последните предсрочни парламентарни избори за тази година, защото и настроението за предизборна кампания е почти сиво, хората не са в такова настроение, политическите партии също, всеки изчаква, иска да надцака другия. Това заяви лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов в Денят ON AIR.

Според него местните избори ще дадат отговор дали ще може да се излезе от омагьосания кръг на популизма.

"Мисля, че цялостната кампания ще премине в подготовка за местния вот, защото той е ключов за разсичането на този възел. Политическите партии ще трябва да загърбят малко личните и партийни си интереси, ако искат да се промени нещо в страната. Убеден съм, че това обединение, което се очаква да се направи от "Продължаваме промяната" и "Демократична България", ако бъде подкрепено от сериозна периферия от партии, организации и сдружения, тогава действително тези 65%, които не гласуват, могат да отидат да повишат избирателната активност", коментира още Цветанов в студиото на Bulgaria ON AIR.

И намекна, че има вероятност неговата партия "Републиканци за България" да подкрепи тази на Кирил Петков и Асен Василев.

"Ние направихме нашия избор с неучастие в предишните предсрочни парламентарни избори. Подкрепихме както "Продължаваме промяната", така и ДБ. Специално в Шумен имахме сериозно организационно участие. С подобна нагласа сме да ги подкрепим, защото колкото и да казват някои, че може би не е най-доброто, което имаме, аз мога да кажа, че в момента на политическата сцена по-добро няма, за да се създаде енергия за промяна, която трябва да се случи", обясни Цветан Цветанов пред Bulgaria ON AIR.

Относно битката за местния вот, лидерът на "Републиканци за България" даде за пример ситуацията в Пловдив и кмета, който реши да напусне ПГ на ГЕРБ.

"Виждаме ситуацията в Пловдив, кметът отказа да се съобрази с политическото решение и той напусна ГЕРБ и остана като кмет. Там борбата винаги е между много субекти, нека не изключваме Георги Гергов като основна фигура в Пловдив. Тук трябва да има ясна визия какво трябва да се случи и какво трябва да стане. Варненци също няма да търпят това, което се случва в момента", смята Цветанов.

На въпрос дали от ПГ ГЕРБ биха разрешили коалиция с БСП и ДПС, Цветанов отвърна, че "за структурите на ГЕРБ трябва да се говори след местните изборите. В момента от такава тройна коалиция печеливш би бил само един и това е ДПС", заяви още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
НА Мадуро Машините преди 1 година
Цв.Цв. е добре проинформиран от задокеанските ни смукачи. Много се харесва Цецито на Кравобоите, но няма почва неговата партия почва унас. На есен обаче ще е последният пореден такъв и ще си седнем на дупенцата и ще си изберем Възраждане и ще потекат реки към трудовите Лагери и Общежития.
52
0
 
2
 
! Отговори
Жокей преди 1 година
Тоя май пак яхна куц кон. Тази година поканиха Гешев, а не него на молитвена закуска
51
0
 
2
 
! Отговори
ах не преди 1 година
До Анонимен - който гроб на гроб копае, заминава и той... при мафиота от учиндол
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЙ, ФИДОСКЕ И ФИЛ ЗЛАТНИЯ, АЙ КЪДЕ СТЕ ??!!!... А *** ДЕ ЛИ Е, ДА СТАНЕ ВЪРХЪТ ?!!!
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЙ, ФИДОСКЕ И ФИЛ ЗЛАТНИЯ, АЙ КЪДЕ СТЕ ??!!!... А *** ДЕ ЛИ Е, ДА СТАНЕ ВЪРХЪТ ?!!!
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СТАРИ МУЦУНИ НА ГЕРБ ИЗПЪЛЗЯХА НА СЛЪНЦЕ С МЕРАК ДА ХРУПАТ ПАК !!... НО ПАСАРАН !!!
47
7
 
8
 
! Отговори
жалкиНищожества преди 1 година
Днес е Чуминден.Да си спомним за СДС-Чумата, чиято зараза започна да се пазпространява прези 35г. и за последиците от нейното разпространяване за обществото,държавата и Родината. Този Плу Жак също беше един от приносителите и.
46
3
 
8
 
! Отговори
Nnnn преди 1 година
Естествено,че ще се присъедини към ПП. Така ще си гарантира депутатско място.
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убиха свидетел компютърен специалист по делото и откраднаха веществено доказателство,иначе щеше да е в затвора тоя.
44
1
 
8
 
! Отговори
Подсказвам преди 1 година
този ще се обединява с ПП и ДБ.
43
1
 
14
 
! Отговори
Праведен преди 1 година
Още един Отк..Ачалник изпълзя !
42
4
 
12
 
! Отговори
П. Петков преди 1 година
Избори до дупка, докато това големо НИЩО влезе в Парламента, за да ни определя бъднините. Това е историческата мисия на отличника на вършецката философска школа, гордостта на климатичното училище, титанът на нищоказването, изсъхналия десен т...к на б.б. от Банкя.
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Aкo изберем твърд анти-Радев състав готов за ИМПИЧЙМЪНТ, ще бъдат!Партията която предложи на избирателите си импийчмънт на доносника ще получи пълно мнозинство!
40
1
 
8
 
! Отговори
Стършел преди 1 година
Гнусен, по... , най....., цв.цв??
39
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избори и пак избори докато ГРОБ изчезнат от политичаската карта.
38
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От такива като теб сме стигнали до тук *** преди викаше по 100 пъти г-н Борисов а в главата си имал други мисли
37
5
 
16
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Тоя излезе от нафталина и подкрепи ПП и заедно с ПП пак се връща в нафталина,само дето му остават 6 те апартамента,просто гении ,само не знам какво стана с партията му
36
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук ако друсне такова земетресение като в Турция,тоя най-много ще изпати.Другите хора са с по едно жилище,но тоя има цяла колекция,има да се вайкааа....
35
0
 
6
 
! Отговори
Чичовци преди 1 година
Избори до дупка,докато неизхвърлим поганците и еничарите на ***!А Бсп-то,е отдавна там за общ Всенароден Срам.НАРОДЕН ФОЛКЛОР!Ха,хаха,АТАКУ-Ууууууу.......
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Апартаментчикът още ли се изказва?А някой изобщо обръща ли му внимание на тоя?