Горанов, Малинов, Овчаров... САЩ допълва списъка "Магнитски" с още българи

Бивши и настоящи политици от различни партии попадат в него
Обновена: 10 фев 2023 21:59 | 10 фев 2023 17:52, Красимир Ангелов
384
Горанов, Малинов, Овчаров... САЩ допълва списъка "Магнитски" с още българи
Снимка: БГНЕС

САЩ публикуваха нов списък със санкционирани българи по закона „Магнитски“, съобщава Министерство на финансите на САЩ.

Физическите лица, които са санкционирани, са Иван Генов, Владислав Горанов, Николай Малинов, Александър Христов Николов и Румен Овчаров, става ясно от документа.

Има и санкционирани фирми - INTER TRADE 2021 EOOD,MS KONSULT 2016 EOOD, Политическа партия "Русофили за възраждане на отечеството“; Национално движение русофили и TRILEMMA CONSULTING LTD EOOD.

Мерките спрямо тези физически и юридически лица се налагат въз основа на Указ 13818, който надгражда и прилага Глобалния закон „Магнитски“ за отговорност при нарушаване на правата на човека и под чието действие попадат участниците в сериозни нарушения на правата на човека и корупция по целия свят.

„Съединените щати подкрепят своя съюзник в НАТО, България, в борбата както с дълбоко вкоренената корупция, така и с руското влияние, подкопаващи демократичните институции“, заяви Браян Е. Нелсън, подсекретар на Министерството на финансите по въпросите на тероризма и финансовата разузнаване. „Действията, осветлени днес, обхващат различни политически партии и правителства, което показва спешната необходимост от разграждане на мрежите, които в продължение на години са възпроизвеждали незаконни дейности, особено в енергийния сектор. Корупцията ограбва българския народ със стотици милиони долари и възпрепятства инвестициите и икономическия растеж на страната“, се чете в позицията.  

В допълнение, Държавният департамент налага на Румен Овчаров, Александър Николов, Владислав Горанов и членовете на техните семейства визови ограничения по чл. 7031, б. „в“ от ежегодния Закон за бюджетните кредити на Държавния департамент, чуждестранните операции и свързаните с тях програми. Съгласно чл. 7031, б. „в“ в случаите, когато държавният секретар разполага с достоверна информация за участието на чуждестранни официални лица в значителна форма на корупция или мащабно нарушаване на правата на човека, тези лица и членовете на техните семейства нямат право да бъдат допускани на територията на САЩ.

Последствията от санкциите

В резултат от днешната мярка се блокира цялата собственост и право на собственост и други собственически права на посочените по-горе лица, които се намират в Съединените американски щати или са във владението или под контрола на граждани на САЩ и постоянно пребиваващи в САЩ. Такава собственост, право на собственост и други собственически права задължително трябва да се докладват на OFAC. Освен това се блокират всички дружества, притежавани пряко или непряко с дялово участие от или над 50 процента от едно или няколко от санкционираните лица. Ако не е налице общо или нарочно разрешение, издадено от OFAC, или освобождаване от задължението по друг начин, предписанията на OFAC по принцип забраняват всички транзакции от граждани на САЩ или постоянно пребиваващи в САЩ или транзакции на територията на САЩ (или извършвани транзитно през САЩ), отнасящи се до каквато и да е собственост или право на собственост и други собственически права на публично обявените или по друг начин санкционирани лица.

Освен това финансовите институции и други лица, които осъществяват определени сделки или дейности със санкционираните физически и юридически лица, могат сами по себе си да бъдат изложени на санкции или да попаднат под действието на друга наказателна процедура. Забраните включват даряването или предоставянето на парични средства, стоки или услуги от, на или в полза на санкционирано лице или получаването на дарение или под друга форма на парични средства, стоки или услуги от такова лице.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
13
 
12
 
! Отговори
Евро-атлантик преди 1 година
САЩ обявяват русофилството за незаконо в България!! Време всички тези русофилски партии и сдружения да бъдат обявени за извън закона!!
19
2
 
23
 
! Отговори
Интересно преди 1 година
Ох Котьо! Явно за това Гешев е отишъл в САЩ, да си спаси сфинската кожа заедно с оня от ДъПъСъ. Явно е спасил и главата на Тикквата, Но какво ли им е обещал в замяна е въпроса?
18
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-терористичната и корумпирана държава в света няма моралното право да казва каквото и да било. САЩ трябва да носи отговорност за престъпните си действия.
17
6
 
8
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
Ехааа, глобален бил законът магнитски. Тоя закон май е политически и не защитава правата на хората.
16
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евала на САЩ.Корупцията е страшна в България.
15
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
kak ве Горанката е честен крадец
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСЕ ЧАДА НА МАЙКАТА ПАРТИЯ. И ЗА КАКВО НИ Е ДА ГИ ЗНАЕМ КАТО НЕ МОЖЕМ ДА ИМ РЕЗНИМ ЗЕЛКИТЕ
13
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От гроп ще излезе, че само Бойко е чист. Ако не вервате питайте Урсула. Тя го доказа научно. :D
12
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма по-голяма корупция от тази в САЩ, само в Пентагона не могат да отчетат къе са отишли милиони и тия видите ли ще ни помагат да се борим с корупцията.
11
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сащ стана Фащ и това е неоспоримо
10
2
 
9
 
! Отговори
Само тези ли преди 1 година
Жалко!!! Списъкът е доста дълъг, като ръцете на крадците! Хайде още да допълнят to be continued
9
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност по политически причини, а не заради някакви права на човека. На троловете, които ще се изсипят тук да напомня, че законите на САЩ са в сила единствено в САЩ.
8
19
 
19
 
! Отговори
Спас преди 1 година
Браво сащ,ама са малко,още руски агенти трябва да се санкционират. Чорапа радев трябва да е следващ!
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В парламента има само национални предатели както и в президенството, единственото което ги различава е, че едните са в полза на Русия а другите в полза на САЩ.
6
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знаех докога ЦРУ ще търпи гербодепесарите, които нападат Спасителите на Украйна и провеждат пропутинска политика в партийните си медии. Вървят по тънък лед, следвайки руските, путински пари за пропаганда на фалшив евроатлантизъм и подкрепа на враговете на Украйна. ЦРУ е готово всеки момент да спука леда под краката на пропутинската медийна пропаганда в партийните медии на гербодепесарите и да разкрие всичко за тях. Вече знаем - до днес.
5
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как Горанов е вътре, а Борисов не е? В ГЕРБ никой не би шавнал без неговото разрешение.
4
2
 
31
 
! Отговори
Браво, херо.и преди 1 година
А Бойко е с изчистено име.... Факт
3
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
гадовете посегнаха и на Р.Овч, нищо свято няма за тях!
2
4
 
14
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
Разбира се ,че между дригите ще включат и всичко руско
1
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждам в списъка имената на Румен Радев, Костадин Костадинов, Бойко Методиев Борисов и др.