БСП ще търси нови хоризонти на 50-ия си конгрес

Той ще се проведе в НДК
11 фев 2023 07:43, Йоана Цонева
65
БСП ще търси нови хоризонти на 50-ия си конгрес
Снимка: БГНЕС

Конгресът на БСП, според социалистите, ще даде нов хоризонт за левицата.

От всичките над 950 делегати на 50-ия Конгрес промени е направила Видинската партийна организация, където цялото ръководство напусна партията преди предходните парламентарни избори и съвсем естествено конференцията на видинските социалисти е избрала нови делегати на тяхно място, които да ги представляват на Конгреса, заявяват от ръководството на БСП в отговор на заявленията на Кирил Добрев, че в рамките на 2-3 седмици са отстранени около 70 делегати от конгреса, съобщи БГНЕС.

От БСП уточняват, че това са неверни изявления и спекулации относно състава на Конгреса на БСП, както са неверни и твърденията за смяна на делегати от ръководството на партията. „Ръководството на партията не може да сменя делегати. Това могат да правят само и единствено общинските и районни конференции на местните структури при спазване на Устава“, заявяват от БСП.

Промени са направили конференциите на пловдивските социалисти, където преди близо година започна пълен цикъл отчети и избори в шестте района на града. При пълен цикъл отчети и избори се избират изцяло нови органи, в това число и нови делегати на Конгреса, което могат да направят единствено и само местните организации.

Избрани са и нови делегати отново от местните структури в единични случаи, като са отчетени предвидените от Устава напускане на партията, трайна невъзможност или смърт.

Има едно делегатско място, което ще остане празно, тъй като титулярът е изключен от партията.

"В заключение - от над 950 делегати на Конгреса, промените, направени от местните структури в състава му, са по-малко от 5% и всички те са направени в съответствие с Устава на БСП. Лъжите и спекулациите целят дискредитиране на Конгреса, което ние няма да допуснем", казват още от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Онази анкета Какво каза? Кои са най-добрите десетилетия в България?
46
1
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Комунизма винаги е бил и винаги ще бъде мечтаният начин за управление на всички мързеливи и некадърни индивиди! Той функционира като краде от работливите, тегли кредити за сметка на идните поколения за да може днес мързеливите да живеят добре. Затова толкова много си мечтаят за цоца! Защото им липсва по цял ден да се чешат където не ги сърби и държавата да им гарантира стандард много над техният потенциал. Рай за мързеливите и предателите и ад за работливите, това е цоца!
45
1
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
БСП ще търси нови хоризонти където да настани родата на членовете на държавна хранилка! Единствената цел на комунистите винаги е била да уредят зълвата на стринката на вуйната по шуринайкена линия на държавна софра, където без да си надига лицето от пасианса да върви заплата за сметка на данъкоплатеца!
44
1
 
5
 
! Отговори
ДО 47 преди 1 година
КАТО ТОЛКОВА МНОГО ГО ИСКАШ ТОЯ ХУБАВ ЖИВОТ ПРИ СОЦИАЛИЗМА ВЪРВИ ВЪВ СЕВЕРНА КОРЕЯ НИКОЙ НЯМА ДА ТЕ СПИРА
43
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Престъпниците наскачаха да бранят капитализма и да плюят по соца.
42
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При соца всички живеехме добре, а сега добре живеят само престъпниците.
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не случайно хората в България казват, че най-хубавите десетилетия са между 1970 и 1989 година.
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партийните секретари наскаха да бранят соца. Верно е, живеехте добре вие, комунистическите активисти.
39
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта на БСП трябва да е връщане на хубавия живот при социализма, а не някакви нови хоризонти.
38
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде, хайде, пак ли почнахте с небивалиците колко лошо било при социализма. Изчакайте поне живите свидетели да си отидем от този свят. За виц били вкарвали в затвора, как пък не. Ако беше вярно аз щях да съм десетки години в затвора. Що вицове съм разказвал, а и не само аз.
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спомените ми от соца са най-близо до днешната Северна Корея. Но с по-голям брой партийни величия и с повече извращения. Партийните лидери мъже - всички до един - се целуваха в устите и това е документирано. Може и езици да са си пускали, но сега се правят на високо морални девици-светици.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП съсипа лявото умишлено.Синът на лидерката е в Америка, а не в Москва.Давай Корни да се свършва тази партия.Сега е момента да я ликвидираш.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Социализмът правеше от хората роботизирани клонинги. Само малка група хора ползваше благата. Другото беше промити мозъци. Близко до Северна Корея . И при над разстрелваха инакомислещите при "трудова злополука" и вкарваха в затвора за разказан виц. Тия, които реват за соца, са партийните бивши активисти, щото им даваха портокали, без да се редят на безкрайни опашки.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЩЕ СЕ ВЪРТИТЕ ВЪРТИТЕ И ПАК ДО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЩЕ ДОПРЕТЕ ДА ГО КРАДЕТЕ, ЩОТО ДРУГАДЕ НЯМА ДА ВИ ТРАЯТ И ДВА ЧАСА.
33
3
 
6
 
! Отговори
Т. Димов преди 1 година
На конгреса ще подаряват и кожени палта от Русия. Това е новото на БСП.
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Социализмът работеше за хората - нямаше бедни, нямаше и много богати. Сега имаме малко на брой богати и много на брой бедни. Основна заслуга за това има БСП с дясната си политика.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако я нямаше фашистката Копейка, щеше да се диша по-леко. БСПто не се брои, само Радев го брои. А сега от възрожденски пръ-дни не се диша. През телевизора даже обгазяват.
30
2
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
От 33 години БСП провежда най-дясната политика от всички партии е парламента и съвсем естествено губи подкрепа. Хората искат лява политика, а не дясна като на БСП.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП търси хоризонтите хоризонтално и надупено. С кълка в ръка, сърп и чук. Никой от членовете им не ще да е рабочий и колхозница. Искат пак да са ВИПове.
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изритайте Киро сака, Зарков защитника на котки, Витанов - брюкселското зеле, Паскалев мумията, кмета на Перник предателя на боко дупката и ще пребъде!