БСП ще търси нови хоризонти на 50-ия си конгрес

Той ще се проведе в НДК
11 фев 2023 07:43, Йоана Цонева
65
БСП ще търси нови хоризонти на 50-ия си конгрес
Снимка: БГНЕС

Конгресът на БСП, според социалистите, ще даде нов хоризонт за левицата.

От всичките над 950 делегати на 50-ия Конгрес промени е направила Видинската партийна организация, където цялото ръководство напусна партията преди предходните парламентарни избори и съвсем естествено конференцията на видинските социалисти е избрала нови делегати на тяхно място, които да ги представляват на Конгреса, заявяват от ръководството на БСП в отговор на заявленията на Кирил Добрев, че в рамките на 2-3 седмици са отстранени около 70 делегати от конгреса, съобщи БГНЕС.

От БСП уточняват, че това са неверни изявления и спекулации относно състава на Конгреса на БСП, както са неверни и твърденията за смяна на делегати от ръководството на партията. „Ръководството на партията не може да сменя делегати. Това могат да правят само и единствено общинските и районни конференции на местните структури при спазване на Устава“, заявяват от БСП.

Промени са направили конференциите на пловдивските социалисти, където преди близо година започна пълен цикъл отчети и избори в шестте района на града. При пълен цикъл отчети и избори се избират изцяло нови органи, в това число и нови делегати на Конгреса, което могат да направят единствено и само местните организации.

Избрани са и нови делегати отново от местните структури в единични случаи, като са отчетени предвидените от Устава напускане на партията, трайна невъзможност или смърт.

Има едно делегатско място, което ще остане празно, тъй като титулярът е изключен от партията.

"В заключение - от над 950 делегати на Конгреса, промените, направени от местните структури в състава му, са по-малко от 5% и всички те са направени в съответствие с Устава на БСП. Лъжите и спекулациите целят дискредитиране на Конгреса, което ние няма да допуснем", казват още от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още е рано за промени. Предлагам измененията да са на 100-тния конгрес.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корни не се страхува, ще върти, ще суче в БСП и ще хвърли кърпата на водача като се кандидатира за евродепутат, на еврозаплата, до пенсия. Наглостта и бруталния непукизъм на о'ранена свииня не и идва до мисълта, че човек предполага, Господ разполага! Всички са маскари не само БСП, но и останалите търговци в храма - НС на България
5
0
 
10
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
Корни се страхува от закона Магнитски , да нея завърти и нея. Че после няма ходене да Америка при синчето.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП все гонят някакви хоризанти и все не стигат до тех.
3
1
 
8
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
До Георги Илиев Митев 2 На БСП не им трябва да се учат и да сполучат.Просто трябва народа да ги закрие , както СДС някога. Европейска България няма нужда от ретроградна социалистическа партия.Стига толкова.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Де ше ги търси ?
1
1
 
6
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 година
В открито море не ми става ясно какви нови хоризонти може да се търсят . БСП ще има много , много да се учи , за да сполучи ...