Конгресът на БСП започна с искане на оставката на Нинова

Откажете се от конгреса, за да може БСП да спечели избори, заяви Зарков
Обновена: 11 фев 2023 14:04 | 11 фев 2023 11:33, Йоана Цонева
47

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Още със започването на 50-ия Национален конгрес на БСП и след първите изречения на лидера на Корнелия Нинова възникна скандал.

Петър Витанов взе думата и попита: "Докога ще отказваме да носим вината, лидерът носи отговорността, истинският лидер води битките".

"Другарю Витанов, дайте предложения по дневния ред", прекъсна го Георги Свиленски, който води първата част на заседанието.

"По същество", каза Витанов. "Искам първа точка да бъде прекратяване на правомощията на председателя на НС на БСП", съобщи той. В залата последваха и ръкопляскания.

Още по темата
Бе повдигнат въпросът, че има списък за недопускане на членове на НС на БСП и са закрити общински организации в Хасково. Девет делегати са отстранени, те са пуснали жалба в комисията по жалбите и мандатната, съобщи Петър Мутафчиев.

Думата взе и Валери Жаблянов, който също протестира и поиска микрофони в средата на залата, както и да се раздаде резолюцията в залата.

Румен Гечев попита: "Кой ще управлява партията преди изборите, това е опит за атентат и няма как да мине".

Крум Зарков подкрепи с искане за оставка на Корнелия Нинова. "Откажете се от конгреса, за да може БСП да спечели избори", поиска той.

По искане на Атанас Зафиров да се прекрати дебатът и да се продължи с дневния ред на заседанието - "оставката на Корнелия Нинова остана на думи". 537 бяха "за", 221, "против", 16 "въздържали се" и дебатът бе прекратен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
ОФчу преди 1 година
Болни мозъци на Болшевишки Капиталисти и Олигарси!!! Кви избори шъ спечелите, бе, другарЕ!!!! Кой шъ ви поверва, бе, червени ч.орбаджии -)))))) Колко от вас съ чели трудовете на пра-пра дедо ви Маркс, готов съм да съ обзаложъ, че и в реце не сте държали нито "Манифеста" му, нито "Капитала"! -))))))
30
0
 
1
 
! Отговори
Я по тихо преди 1 година
Ся другаре връщате парите и продължавате да строите социализъма.
29
0
 
2
 
! Отговори
ГОООЛЯМА ГРЕШКА преди 1 година
БСП НИ НАТРЕСОХА ФААТМАКА - ДВА ПЪТИ? СЕГА ТОЙ ЩЕ ГИ РАЗТУРИ! НАПРАВИ ДОБРО, ИЗЯЖ Л-О!
28
0
 
1
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!!! НИНОВА СИ Е ДОБРА В КРАЖБИТЕ. КРУМ ЛИ ЩЕ Я ЗАМЕСТИ? МИ ТОЙ Е ДОБЪР САМО В БЕСЕНЕ НА КОТКИ?
27
0
 
2
 
! Отговори
Ма много са прости! преди 1 година
За вожд се избира такъв, който може да даде блестящи примери за подражание! Женицата се опитва да ги научи как се става милионер без да си даваш зор, как да си имаш хотели в странство и да си уредиш детето в престижен университет зад океана! Ама те като са проЗти, ще вземат да махнат носителката на светлия пример и на нейно място ще сложат някой,дето ще им припомня насрещните планове, бригадите за социалистически труд, режима на тока и другите похвати, прилагани с цел постигане на светло бъдеще!
26
0
 
5
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Никаква оставка, докато ниновица не докара БКП под чертата от 4 % .
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия защо нападат поставеното лице Нинова, тя си изпълнява задълженията, да отидат в Драгалевци и да изкарат заврения зет Пепеляшко от чуждия дом и да му искат обяснение.
24
1
 
11
 
! Отговори
Кривондел преди 1 година
Само не пипайте Нинова!!! Тази жена направи повече за зануляването на БСП от всички врагове на партията взети заедно! Още малко да постои!!!
23
1
 
2
 
! Отговори
22 преди 1 година
Докато *** като Вас ме чете с интерес
22
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога не съм гласувал за БСП , но ако Нинова остане на поста си ще гласувам за тях . Хареса ми заявлението " нито един патрон няма да отиде за Украйна" .Смела жена най - решителният лидер в България , ако БСП я сменят няма да минат 4%.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първите ибзори на Нинувъ - 80 места в пралемтна. Сега ... 25 ... и дава назад. Ами пичуе - не свтава уе
20
2
 
2
 
! Отговори
До:22 преди 1 година
Докога ще се разхождате по всчики форуми и ще демострирате простотия?
19
2
 
9
 
! Отговори
Може,може.. преди 1 година
БСП -- да стане бутикова ПАРТИЯ на Радев и Крум /Кацамунски/ Зарков!
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На предстоящите избори БСП ще бъде ускорена по пистата надолу от мощен Магнит-ски те им ще загреят.
17
2
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Искане за оставки и скандали се правят от скандалджиите, наричащи се опозиция: киродобревия, шаренкова, витанов, провинциалното даскалче паскалчо, мамин крумчо и компания, подстрекавани от серГЕЙчо и гоце! Така е в цялата държава - агресивната посредственост е гръмогласна и нагла! Ще бъде такава, докато не се спрат финансовите потоци от бюджета, захранващи *** НПО-та! Пълна забрана на соросоидини организации и такива, финансирани отвън!
16
2
 
9
 
! Отговори
КРУШОВИЦАТА... преди 1 година
....СЕ ОКАЗА НАДГРОБНА ВЪРБА ЗА БСПхахахаааааа.....!
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избирателите им наистина повечето умряха, обаче имат президент на тяхна страна, така че не ги отписвайте и не ги подценявайте, той дори Радев чрез Крум Зарков иска да овладее напълно БСП.
14
3
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
нема отърване от нинова :)
13
2
 
6
 
! Отговори
ТИЯ преди 1 година
И без това вече са една зала хора. Няма ли някой болен да им кихне и да ги отърве от мъките. Дано тогава им светне под шапката, че повече от 33 год в Бг. БСП не са лява партия.
12
1
 
11
 
! Отговори
Янева преди 1 година
Киро трябва завинаги да бъде изхвърлен от БСП, както и Шаренкова, която е чуждо тяло за партията. До преди 2 години се въртеше около Нинова и пееше дитирамби, но след като не стана депутат се нареди в редиците на кумеца си добрев. Аман от перосни като тях, които искат да са нъ ръководни постове, но нямат нито образование, нито възпитание за подобни длъжности, а и не тежат. Хората не ги уважават!