Генчев: Откъде накъде някакъв закон "Магнитски" от САЩ ще определя кой е корумпиран

Според него е имало опит за "атентат" на конгреса на БСП
12 фев 2023 15:57, Нели Христова
149
Генчев: Откъде накъде някакъв закон "Магнитски" от САЩ ще определя кой е корумпиран
Снимка: БГНЕС

На 50-ия Конгреса на БСП имаше опит за атентат срещу партията". Това заяви Румен Гечев от БСП пред БНР.

"Целта беше да се осуети и провали конгресът преди изборите и да се предизвика, ако е възможно, свалянето на председателя Корнелия Нинова. Каква ще е тази партия, която ще допусне 5-6 седмици преди избори да се смени нейният председател. Как ще се регистрира и кой ще води преговори от името на такава партия, с какъв политически потенциал зад гърба си? Затова казвам, че това е опит за атентат срещу БСП", уточни той.

По думите на Гечев Кирил Добрев е правил бизнес с ГЕРБ:

"Сключване на договори под чадъра на политическия опонент е задкулисна дружба. Никой не може да ни убеди, че политическият ти опонент ще сключва договори с твоите областни управители или с твоите кметове, или с фирми, които ти контролираш".

Изключването на партийни членове е заради нарушаването на Устава на партията, подчерта той:

"Същите членове на т.нар. опозиция в БСП не само че не помагаха на предишните избори за партията, те не залепиха един плакат, бойкотираха създаването на листата и работеха за други партии. Сега те спокойно могат да си работят за другите, както правеха досега".

Трябва да се внимава повече при подбора на хората, каза Румен Гечев във връзка с изключването на евродепутата Петър Витанов от БСП.

Според него шумът, който се вдигна на Конгреса ще повлияе на избирателите на БСП, особено на колебаещите се.

Румен Гечев коментира допълването на списъка със санкционирани българи по "Магнитски":

"Ако сигналите бъдат проверени и съгласно българската Конституция съдебната ни система реши, че някой е виновен, дискусията дали да носят отговорност, или - не, се прекратява. Но тук има смущаващи неща. Откъде накъде САЩ ще бъдат някаква държава над останалите. Някакъв закон "Магнитски" от САЩ ще определя кой е виновен, кой е корумпиран. Ако имаха доказателства, защо не ги публикуват? Да покажат информация и ако това е вярно, отговорността трябва да се понесе и тя ще бъде много тежка".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
7
 
8
 
! Отговори
Мара преди 1 година
Щом американците дадоха форца с Магнитски значи и края на Борисов и края на Путин е близо! "И ще дойде най-щастливия ден когато Путин ще бъде взривен!"
45
4
 
7
 
! Отговори
сс преди 1 година
Те не определят нищо. Тези санкции си важат само при тях. Ако има някой засегнат или обиден, да ходи да ги съди за клевета и да видим дали няма да се набута.
44
2
 
11
 
! Отговори
БСП преди 1 година
Демокрацията ни отне много. При соца можехме да крадем на воля, но сега искат да ни отнемат това право.
43
4
 
7
 
! Отговори
ЕК преди 1 година
Гечев вместо да си трае излезнал да приказва. Ама да , доведе до икономически крах в държавата през 1997 ,всичко нередно около него се потулва и няма разследване.
42
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бъдете сигурни че САЩ имат хиляди страници доказателства за нашите корумпета.
41
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На янките започва да им писва от нашите "реформи". 30+ години ги лъжем, че правим "реформи", а те ни лъжат, че ни вярват. Корумпираните червени мафиоти веднага започнаха да плачат, че имало намеса във вътрешните ни работи. Значи не им пречеха 45+ години съветска намеса и още 30+ руско-турска?
40
2
 
11
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
Жан се уплаши и се скри в панелката , а този още не осъзнава какво причини на държавата.Да се радва че затвора му се размина.
39
3
 
15
 
! Отговори
Спасов преди 1 година
Магнитски се налага защото в България няма истинска съдебна система, а някаква руска имитация. Гешев закриля Борисов срещу тлъсти подкупи и трябва да дойдат американците и да изринат тези "Авгиеви обори" на корупцията. Както падна Берлинската стена, така ще падне и шведската тройка Борисов-Пеевски-Гешев.
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гечев на амбразурата се хвърли да защитава Нинова. Защо ли? Ами защото този лъжец без нея ще е първия който ще си отиде от БСП, постове и облаги
37
2
 
17
 
! Отговори
Нинов преди 1 година
Крадеца вика : Дръжте крадеца!
36
0
 
16
 
! Отговори
Фурнаджийски лопати преди 1 година
В БСП е пълно с "американчета". Ето - Георги Пирински, роден в Ню Йорк, американски гражданин. Набързо му измислиха българско гражданство, за да стане председател на парламента. Гечев пък, се е изучил в Америка през комунизма. Списъкът на децата на номенклатурата е дълъг, много други в Швейцария, Франция. Докато ние стояхме затворени зад желязната завеса. Сега те изведнъж станаха най-големите русофили - хайде моля ви се...
35
5
 
11
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
От къде на къде някакъв късляк съсипа две държави и навреди на ЕС.
34
10
 
12
 
! Отговори
Мето преди 1 година
Жан Виденов не може да се бори с Корнелия, камо ли със Сорос. Сорос може да накара Путин сам да си говори и това вече е факт. Русия е едно икономическо и политическо джудже с 2% от световното население и 2% от световната икономика - една почти мъртва държава от която младите и умните бягат. Русия загуби войната преди 3 месеца ама Путин още не е загрял, той бавно загрява.
33
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя Гумен Гечев май е и той имам пръст в корупцията затова толкова се безпокой
32
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
чета на БСП плаката и се смея, тия които избиха хиляди българи пишат за свобода, спараведливост (тия които крадоха БГ като кърджалии) и МИР, тези които устроиваха износ на революции по света и организираха воини като в Авганистан и Корея.
31
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Магнитски е просто един пропаганден инструмент на САЩ за изнудване и шантаж на държавите. Да не забравяме, че става дума за страна чиито президент Байдън и синът му са пидсъдими по множество дела за корупция
30
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Стамат 25. Само да припомня, че Жан Виденов започна борба против Сорос и в защита на България. За жалост нямаше сили да се бори сам против империята на Злото, но явно ти не си разбрал защо инфлацията беше такава. Затова днешните политици слушат американските окупатори, за да не стане инфлацията 3000 %. Нямат избор.
29
7
 
21
 
! Отговори
Iron Maiden преди 1 година
Срещу такива като вас другарю Гечев и другарката Нинова, наистина трябва да има "атентат" за да изчезнете ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ от политическата сцена!!!Заврете се някъде, където нито някой да може да ви види, нито пък някой да иска да ви чуе, защото вие наистина сте политически ТРУПОВЕ!!!
28
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СМЕШНИЦИ, АПРИЛ СТТЕ АУТ, ЩЕ ГЛЕДАТЕ НС ОТВЪН!
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В заглавиено ГеНчев, а той бил ГЕЧЕВ. Нелката пише статии, ама не ги чете.