Овчаров отрече да има офшорни сметки и да е взимал подкупи

Обвини Кирил Добрев, че управлява атомната енергетика
65
Овчаров отрече да има офшорни сметки и да е взимал подкупи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бившият енергиен министър Румен Овчаров отрече да е получавал подкуп от 5 млн. евро в офшорни сметки и да е участвал многократно в корупционни договори.

Румен Овчаров се появи сред санкционираните по закона „Магнитски“ заради корупция, свързана с договори в енергетиката. В мотивите се посочва, че бившият енергиен министър Румен Овчаров  е участвал многократно в корупционни договори с руски енергийни компании, получавал е подкупи и облаги в замяна на договори с фиксирана цена за руски газ и ядрено гориво и договори за поддръжка на АЕЦ "Козлодуй".

„Потресен съм от начина, по който такъв сериозен орган като Министерството на финансите на САЩ, си формира позициите. Срам ме от позициите и реакциите на нашите институции. Ако случаят с Николай Малинов и Владислав Горанов са епизоди с продължение, случаят с мен, Иван Генов и Александър Николов е случай, който е насочен към бъдещето. Нас ни предупреждават“, каза Румен Овчаров.

Той заяви, че Кирил Добрев, чрез своя бизнес партньор Еленко Божков, на практика управлява атомната енергетика на България. Овчаров заяви, че именно Кирил Добрев е „подхвърлил“ изказвания за офшорни сметки на Румен Овчаров пред bTV и това е било използвано за списъка по санкциите „Магнитски“.

„България се е превърнала в протекторат. Целта е една и тя е проста – Русия трябва да бъде изтикана от енергийните доставки не само за България, а за целия ЕС.“, заяви той.

Овчаров допълни, че вървим към процес на закриване на атомната ни енергетика.

„Нямам фирми, нямам пет милиона, ако ги имам, с тях ще отида да съдя институцията, която пише тези неща (б.р. Министерството на финансите на САЩ). Борислав Сарафов вчера излъга българските граждани. Делата срещу мен и всички присъди, които неговият Специализиран съд издаде, са отменени. Не съм осъден“, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: Румен Овчаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
11
 
! Отговори
И този невинен преди 1 година
Нагли,алчни,прости,четирихилядници.....без срам грабят,разчитайки на гешефтура и мафиотизирания ни милиционерски съд. Но...до края на живота си ще се озъртате...и дори и в тоалетната ще сте с телохранители... доказателство....вижте тиквата и доган и си спомнете за Луканов, Павлов,Кюлев и сие.
32
1
 
14
 
! Отговори
SS преди 1 година
Да се провери кой лъже ! Дали Американците или Р. Овч. ?
31
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този колко пара налапа бедна ви е фантазиятс
30
5
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
От цяла...кавалкада,спусната но от Щатите по Магнитски,само Влади е...голямата риба. Другите са за...парлама и за...димна завеса,за прикриване и разводняване вниманието към...главният заподозрян.
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам дали има останал един човек , който да му вярва на този! Нагъл, лъжец и се прави на неразбрал и честен! Не мога! Не ги издържам такива!
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е то оставаше комунист да си признае.
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЕ се парска Мафия.Много пари завлекохте и вие.От 30г.сте във властта ,от 30г.крадете и ще продължавате да крадете.
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оф този Овчар до кога ще се появява?!Гледадх го някъде и ми стана ясно че той не знае къде се намира, просто някой го набутва защото е смотан и ще има далавери.
25
4
 
9
 
! Отговори
един от запознатите преди 1 година
Докато не бъдат декапитирани по телевизията тия предатели , бедната ни държавица няма да види бял ден
24
4
 
14
 
! Отговори
Един там преди 1 година
Този е един от големите крадци в България! Краденето в България винаги е било законно за такива като него, за това всичко отрича...
23
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да е всякакъв Овчаров, но не е работа на САЩ да сочат или обвиняват за действия, които не са извършени на тяхна територия или срещу техни граждани. Да не се правят на световен господар, защото на света му писна от наглата им намеса навсякъде.
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да , това е така , ание всите сме по - плиткоумни от Овчар Руменов
21
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този когато е ставал милионер,бачкахме за десетина долара на месец.После при Костов бачкахме за педесет-шестдесет долара на месец.С тези "доходи" си отгледахме децата.А на този децата-учили в американски колежи.При "гадните" капиталисти.Това е за тези дето са родени след 1990.Да знаят.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко което свързано с комунизма и било деен участник в така нареченият "преход-разграбване"трябва да увисне по дърветата,включително и техните отрочета и фамилии!
19
5
 
12
 
! Отговори
Вальо Топлото преди 1 година
Р.ОВЧ. Е НЕВИНЕН!!!
18
4
 
11
 
! Отговори
:) преди 1 година
Ама той вярва ли си :)
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпреки,че този не съм го слушал много-много какви ги приказва,мислех,че поне знае да говори,ама по телевизията тази сутрин го видях и чух какъв тъпоъгълник е.
16
4
 
11
 
! Отговори
ЕС преди 1 година
ОТ 9 ЧОВЕКА ПО МАГНИТСКИ - 8 СА ОТ БЪЛГАРИЯ!! ВСЕ Н НЕЩО СМЕ ПЪРВИ!!! :))) ПО КРАДЕНЕ ОТ НАРОДА СИ!!!
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горкият Овчаров, той бил света вода ненапита! Просто жив да го ожалиш!
14
1
 
11
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
И аз се издържам от пенсията си - обличам се от втора употреба, нямам кола и не ям свинско! Хората се грижат за зсравето ми. Остава да спра и кафето и съм ангел вече!:)))