Росен Желязков: ГЕРБ не приемама включването на Горанов в "Магнитнски" като имиджова щета

Според него бившият министър не трябва да бъде изключен от партията
Обновена: 12 фев 2023 20:14 | 12 фев 2023 19:46, Нели Христова
219
Росен Желязков: ГЕРБ не приемама включването на Горанов в "Магнитнски" като имиджова щета
Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ не приемаме включването Владислав Горанов в списъка "Магнитнски" като "имиджова щета". Усещаме, обаче, изкушението на някои да се възползват от това в предизборната кампания.

Това каза Росен Желязков от ГЕРБ в пред NOVA.

Думите на Борисов бяха ясни, той посочи степента на политическия ангажимент, който една политическа формация може да отправи към свой член, каза Желязков. Борисов каза, че партията не може да направи повече от това, което е направила по отношение на Горанов, допълни той.

За Владислав Горанов той каза, че е човекът, осигурил финансовата дисциплина и финансирането на първите 8 изтребители F-16.

Желязков бе категоричен, че Горанов не трябва да бъде изключен от ГЕРБ. "Неговият експертен потенциал е важен за партията. Той е брилянтен финансист с признати действия в рамките на ЕС", допълни политикът.

Той коментира и Закона, който внесе Крум Зарков, за съдебна реформа.

На въпроса дали смята, че от ГЕРБ са подведени и че в основата на санкциите срещу Владислав Горанов стои факта, че не са приели законопроекта на Зарков, Желязков отговори: „Да. Смятам, защото бяхме вкарани в тясната ниша на говоренето, че не искаме това нещо. Ние казахме, че искаме да се съобразим в всички аргументи, включително и на ВКС, за противоконституционност на някои от разпоредбите.“

Желязков допълни: "Загубихме процесът за второ гласуване с тактическия ход на ПП и ДБ да не се регистрират в залата и да пишат този пасив на ГЕРБ."

Желязков бе категоричен, че Горанов няма да е част от листите на ГЕРБ. Той коментира и отстраняването му като министър. "Това беше предложение на премиера, заради ширещите се опасения, че Горанов има връзки с ДПС", посочи политикът. Желязков подчерта, че Горанов е ценен като редови член на партията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Жанажанче да ти отговоря,не турските гробища,по Земята на Българите турците са клали и има само Български гробища!виновни са...рублите бре руско т.р.лче!въобразихте си,че сте умни и красиви,богати,обаче забравихте БОГ и ценностите с който ни е дал животите,руски роби нама начин,особенно с приятели като САЩ и Великобритания,ядрена...ок...внимавайте какво си пожелавате,Света ни не е ограбената Украйна...там го закъсвате...поздрави и на кИтай!!!Справедлив Свят или...ще свърши!!!
184
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе к'во стана с ония 57 милиона пт магистрала хемус
183
2
 
4
 
! Отговори
До Иво Прокопиев преди 1 година
няма го в списъка, защото не е правил лобистко законодателство , т.е. ГЕРБ и Менда Стоянова, за да облагодетелства Божков и да ощети чрез това държавния бюджет с 600 милиона лева. Отделно Горанов и Борисов са рекетирали Божков. А Прокопиев е частник, ако имаше нещо досега Гешев да го е вкарал в затвора.А олигарх значи политик и частен бизнесмен.
182
2
 
9
 
! Отговори
Гринго преди 1 година
Следващите по Магнитски ще са Борисов, Пеевски и Доган! Най-корумпираните в галактиката! Милиардери от крадени пари! Wow!
181
2
 
12
 
! Отговори
Пешев преди 1 година
Потъва! Гербавия кораб потъва! Бегайте плъхове! Уж щета няма ама скоро и ГЕРБ няма да ги има!
180
9
 
2
 
! Отговори
ЧЕСТНИ ИЗБОРИ..!! преди 1 година
ГЕРБ ПОБЕДА...!!
179
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Росене, Влади Горанов от два реве, проклина, пише и предава писмени показания. Ще ви арестуват скоро всички
178
0
 
5
 
! Отговори
akud1 преди 1 година
росен желязков българският народ го приема .а аз лично съм абсолютно уверен ,че корупцията е страшно голямо и герб се превърна в една нагла партия както и самият ти .най-лошото от всичко е, че професионалисти като теб също станаха корумпирани политици....
177
1
 
4
 
! Отговори
Интересно ми е преди 1 година
Къде е Божков в цялата картинка. Обикновено се хвали и публикува разни неща във фейса. Сега го нема. Къде е?
176
1
 
6
 
! Отговори
ЛЪСНА ИСТИНАТА :D преди 1 година
Разбрахте ли? Бойко обясни цялата ситуация - Горанов е в Магнитски, защото ПП и ДБ изиграха ГЕРБ в предпоследния ден на парламента и не се прие закона за разследване на главния прокурор. Ако не беше това прецакване от ПП и ДБ - Горанов нямаше да е в списъка.. Дааааа уее. Това е причината, не че е взимал евракис от Божков.
175
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
споко бре - ниема кой да ви го пипа горанчето - той е в списъка за парлама -да се каже че има от всички партии
174
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо Влади Джипа са го включили, а шефа му - лицето Бойко Методиев Борисов не?
173
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искате да излезете сухи от блатото, което създадохте през управлението си, но народът не е толкова глупав! Разбете се най-накрая какво да лъжете, един казва, че Горанов няма нищо общо с партията ви от 2 години, а сега се оказва,че още бил член? Е как да няма нищо общо, ние да не сме ***, нали ви беше министър?
172
1
 
6
 
! Отговори
- преди 1 година
"обратното на чистници" - а га ядохте кюфтаците как го приемахте или по правилно поемахте!
171
17
 
6
 
! Отговори
Иво Прокопиев преди 1 година
Най-корумпираната държава в света САЩ да ни дава наклон и да ни учи на морал, нали разбираш, че това е малко смешно. Магнитски е просто един начин за шантаж и изнудване на България за прокарване на американските интереси.Защо, например Иво Прокопиев не е в този списък, той от честните олигарси ли е?
170
15
 
6
 
! Отговори
Татко Петко преди 1 година
До помним, даИ ние помним, че Кирил Петков и Асен Василев са хора с бащи членове на БКП, бивши приватизатори и кредитни милионери. Затова татко Петков загради плажа Корал, защото смята, че всичко в България му е бащиния!
169
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1 млрд евро ще трябва да заплати България неустойки по прекратените доставки от Газпром вследствие решението на Кирил Петков!
168
6
 
8
 
! Отговори
Жана преди 1 година
До 180 А ти невежи интриганте,който дрънка лъжи на ангро,знаеш ли,че сградата на Парламента е построена върху турски гробища..Дали пък това не оказва някакво влияние да е тази неразбория.Човек наистина се пита какви са тези не нормални неща, които се случват в България и защо не малка част от българите не са добре с главите,защото напълниха Парламента с нагли лъжци и всякакви мошеници
167
2
 
4
 
! Отговори
баце преди 1 година
Аре и тоя форсмажор се изцепи.
166
4
 
7
 
! Отговори
Да преди 1 година
Дръжте си го, и даже го направете почетен председател...Костинброски