Росен Желязков: ГЕРБ не приемама включването на Горанов в "Магнитнски" като имиджова щета

Според него бившият министър не трябва да бъде изключен от партията
Обновена: 12 фев 2023 20:14 | 12 фев 2023 19:46, Нели Христова
219
Росен Желязков: ГЕРБ не приемама включването на Горанов в "Магнитнски" като имиджова щета
Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ не приемаме включването Владислав Горанов в списъка "Магнитнски" като "имиджова щета". Усещаме, обаче, изкушението на някои да се възползват от това в предизборната кампания.

Това каза Росен Желязков от ГЕРБ в пред NOVA.

Думите на Борисов бяха ясни, той посочи степента на политическия ангажимент, който една политическа формация може да отправи към свой член, каза Желязков. Борисов каза, че партията не може да направи повече от това, което е направила по отношение на Горанов, допълни той.

За Владислав Горанов той каза, че е човекът, осигурил финансовата дисциплина и финансирането на първите 8 изтребители F-16.

Желязков бе категоричен, че Горанов не трябва да бъде изключен от ГЕРБ. "Неговият експертен потенциал е важен за партията. Той е брилянтен финансист с признати действия в рамките на ЕС", допълни политикът.

Той коментира и Закона, който внесе Крум Зарков, за съдебна реформа.

На въпроса дали смята, че от ГЕРБ са подведени и че в основата на санкциите срещу Владислав Горанов стои факта, че не са приели законопроекта на Зарков, Желязков отговори: „Да. Смятам, защото бяхме вкарани в тясната ниша на говоренето, че не искаме това нещо. Ние казахме, че искаме да се съобразим в всички аргументи, включително и на ВКС, за противоконституционност на някои от разпоредбите.“

Желязков допълни: "Загубихме процесът за второ гласуване с тактическия ход на ПП и ДБ да не се регистрират в залата и да пишат този пасив на ГЕРБ."

Желязков бе категоричен, че Горанов няма да е част от листите на ГЕРБ. Той коментира и отстраняването му като министър. "Това беше предложение на премиера, заради ширещите се опасения, че Горанов има връзки с ДПС", посочи политикът. Желязков подчерта, че Горанов е ценен като редови член на партията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
2
 
! Отговори
Сеир преди 1 година
ГЕРБ не може да си вдигне гащите. Сега цяла кампания ще се оправдават с Кирчо. Няма да могат да предложат нищо на избирателя, освен омразата си към прогреса и младите, които гласуват за ПП и ДБ.
124
1
 
3
 
! Отговори
Влади Джи преди 1 година
На 44 години съм. По-нагли, безочливи лъжци от ГЕРБ не бях виждал. ДПС също крадат, но тихомълком.
123
2
 
1
 
! Отговори
КОКОРЧО fanbase преди 1 година
Асен Василев много сериозно смъкна гащите на ГЕРБ. САЩ им разтвориха бузите. Време е Кокорчо да им го вкара бързо и болезнено и да започне да се върти.
122
0
 
7
 
! Отговори
Последователен преди 1 година
Така. Значи според Делян Добрев от ГЕРБ, Кирчо бил правил далавери с Газпром, офертирайки някава си там компания, дето и забравих името, и след всичките тия "далавери", "схеми" и "измами" на Кирчо, САЩ санкционират про-руски енергетици, ощетили България, начело с портмонето на Боко, Влади Горанов от ГЕРБ. Демек.. какво излиза? Излиза, че Делян Добрев и ГЕРБ са лъгали през цялото време за всичко, което са казали за Кирчо..
121
2
 
3
 
! Отговори
Ванга съм преди 1 година
"ГЕРБ ке загубят парламентарните избори на 2-ри април 2023-та година" - видение, лето господне 1967-*** година, гр. Петрич
120
3
 
3
 
! Отговори
Вече еясно за всички преди 1 година
Началото на края на ГЕРБ започна.
119
3
 
4
 
! Отговори
Слави Гербаджиев преди 1 година
С моя приятел Бойко се самоизчегъртахме.
118
3
 
3
 
! Отговори
Решението преди 1 година
ГЕРБ да се закрие и забрани, заради съмненията за КОЛОСАЛНА КОРУПЦИЯ.
117
2
 
6
 
! Отговори
прав е преди 1 година
Не е имиджова щетата - тотал е щетата. ГЕРБ вече нямат бъдеще. Защото според Магнитски излиза, че работят против политическите си убеждения и принципи. Нещо, което всички българи знаем. Разликата в момента е, че няма как да се обясни това на партньорите ни от САЩ.
116
2
 
2
 
! Отговори
НАТО, ЕС преди 1 година
ГЕРБ не са ДПС. Няма да мине номера на ДПС при ГЕРБ, защото в ГЕРБ има много истински атлантици, за които това е тежък удар. ГЕРБ ще се разпадне. Атлантиците ще избягат от там, ако имат грам достойнство.
115
2
 
3
 
! Отговори
Хмм... преди 1 година
Съмнявам се ГЕРБ да излязат сухи от всичко това.
114
2
 
5
 
! Отговори
Да ви напомня преди 1 година
Всичко си беше тихо и спокойно, но Лойко се излакоми и посегна на хазартния бизнес на Божков, което доведе до всички тези катаклизми. И не, проблема не е, че е посегнал на Божков. Проблема е, че посегна да краде бизнеса му, вместо да го арестува и да му разтури монопола.
113
2
 
4
 
! Отговори
Г-жа Лаура Кьовеши преди 1 година
Само ЕГП Лаура Кьовеши все още мълчи по хилядите случаи с кражби на евросредства от ГЕРБ-аджии... ЗАЩО МЪЛЧИТЕ Г-ЖО КьОВЕШИ?!?!??!? ПОБЪРЗАЙТЕ, СВЪРШЕТЕ СИ РАБОТАТА!
112
2
 
2
 
! Отговори
Жълтопаветник преди 1 година
Божков, Борисов и Горанов - да бъдат задържани по неотложност и разпитани.
111
1
 
2
 
! Отговори
Владко мозъче гладко преди 1 година
Не мога да бъда открит за коментар, защото избягах в Дубай, при другия по Магнитски - моя стар приятел Божков. Аз, Борисов и Божков бяхме дупе и *** преди години. Много пари направихме заедно.
110
1
 
5
 
! Отговори
гербопитек преди 1 година
Кирчо и Бойко Рашков управляват САЩ и казват кой да вкарат в списъка по закона Магнитски.
109
2
 
5
 
! Отговори
... преди 1 година
Дрън-дрън йерини. Опорката, естествено ще се смени, след посещението на американеца и тоя господин ще обърне плочата и сам ще започне да се отрича от всичко казано от него днес. Това да си ГЕРБ-аджия е голямо нещастие. Жалко за малкото свестни хора вътре. (Желязков не е от тях)
108
2
 
4
 
! Отговори
Жълтопаветник преди 1 година
Предполагам, че доказателствата срещу Влади Горанов са от пияния Бойко Рашков и Мая Манолова?!
107
1
 
2
 
! Отговори
Владко момче сладко преди 1 година
ГЕРБ и всичко, за което са се борили, което са градили, което са правили - отива в канала, повлечено от пачките, кюлчетата и санкциите на Влади. Така става, когато не искате да се опълчите на Боко за шкафа, ами си мишкувате. Сега ще потънете с него, като Титаник.
106
1
 
4
 
! Отговори
:))) преди 1 година
Много съм доволен, че ГЕРБ не намират проблеми в санкциите към техния висш съпартиец и се изправят срещу САЩ. Много съм доволен. Това ще ги затрие тотално. ГЕРБ се самоизчегъртва ХАХАХАХААХАХА Браво ГЕРБ.