МРВ праща в Турция агрегатите за граничните пунктове на РСМ

Нуждата след земетресението е по-остра
12
МРВ праща в Турция агрегатите за граничните пунктове на РСМ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Предвидените за дарение за граничните пунктове с Република Северна Македония (РСМ) генератори ще бъдат пренасочени за дарение на Турция, където нуждата е много по-остра, коментира пред журналисти служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев в Благоевград.

Генератори за трите граници с Република Северна Македония са осигурени, но заради бедствието, което настъпи в Турция след мощните земетресения, нуждата там е по-голяма и дарението ще бъде пренасочено.

Надявам се, че Република Северна Македония ще намери сили и средства да обезпечи граничния си контрол по-добре, каза още министър Демерджиев и допълни, че предстоят консулски консултации, в които се надява да участва. „Там ще уточним всички проблеми и ако можем да помогнем, ще им помогнем, но нуждата в Турция в момента е много по-остра, касае спасяване на човешки животи и смятам там да отидат трите генератора“, каза още вътрешният министър.

Генераторите за границата с РСМ бяха обещани от вицепремиера и министър на вътрешните работи на 4 февруари, когато в продължение на часове преминаването през граничните пунктове с РСМ беше преустановено заради неработеща система.  /Десислава Велкова, БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
7
 
! Отговори
ДО БГ. политиците преди 1 година
Еиииииййй, затворете границите с РСМ !!!!! Обявете всички български паспорти с ДВЕ имена за НЕВАЛИДНИ !!!!!!!! Обявете пълно ВЕТА по всички въпроси на РСМ!!!! СПРЕТЕ ДА ИМ ПОДАВАТЕ ТОК ГАЗ И ПЕТРОЛНИ ПРОДУКТИ НЕЗАБАВНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10
2
 
5
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Отдавна прогнозирам, че РСМ ще обяви война на ВМРО-то. Може направо и на България да я обяви. Така е, като Иван Костов им подари танкове, а сега пък не искаме да им дадем и агрегатите. Смешни станаха бившите депутати и сегашните български министри. Все ги мислят нещата за добро, а пък то какво излиза. Инфлацията висока, дори и земетресенията ни заобикалят, а пък за бежанците изобщо дане коментирам. Те са само транзитно преминаващи през територията.
9
3
 
10
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
По добре пратете и за Сирия, там имат по голяма нужда.
8
3
 
8
 
! Отговори
Kiro преди 1 година
Като немаме никъв капацитет, що се пънем кът улави? Подаряваме агрегати на Македония, ама друг път, щото са ни кът. Сега ще ги даваме на Турция като помощ. Разбира се, това може да е предпоследно решение, ако не зникне нещо друго :)Като сме опапали всичко, поне да си траем, явно за даване нищо не е останало.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре даряват българите, но е добре и Ердо да го махнат. Поредно доказателство, че едноличните режими водят до корупция и извращение на властите.Турция е производител на какво ли не - дрехи, домакинска техника, коли, има голяма армия, а при това бедствие изглежда като пропаднала африканска държава без власти.
6
2
 
12
 
! Отговори
Радеф преди 1 година
Тези агрегати не бяха ли отказани от югомакедонците?
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от къде накъде ще даряваме на северна сърбомания, каквото и да е?....
4
2
 
3
 
! Отговори
Ей клоун преди 1 година
МВР ПЕРНИК се занимават с Екзекуции на Български граждани заедно Юлиян Борисов Георгиев от Перник(Мафиот) , този министър е един неадекватен медиен клоун!
3
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'нуждата в Турция в момента е много по-остра, касае спасяване на човешки животи и смятам там да отидат трите генератора' --- предлагам всичките ни данъци да отиват директно в турция и да сменяме знамето
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя да не е вносител на генератори бе, все се чуди де да ги пласира
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иван агреката! Тоя с това ще го запомня