Радев: Военната коалиция да спечели изборите и да си понесе отговорността!

Хора, които не разбирали от военно дело, ни въвличали в ескалацията
708
Радев: Военната коалиция да спечели изборите и да си понесе отговорността!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев отсече, че позицията му е ясна и категорично е против изпращане на въоръжение от резервите на Българската армия в зоната на военните действия.

Още по темата

"Що се отнася до някои призиви на бивши народни представители, нека да е ясно - партиите на войната нека спечелят изборите, нека съставят правителство, нека да поемат отговорност за решението Българската армия да предаде оръжие на Украйна. Хора, които не разбират от военно дело, правят всичко възможно да ни въвлекат в процесите на ескалация, които те не могат да контролират. Виждаме, че войната вече зацикли във фаза на пълно взаимно изтощение и тя въвлича всички нас", коментира той по повод заплахите на десните, че го чака импийчмънт заради изказването му в Брюксел.

"Още в първите часове България заяви твърда позиция и категорично осъжда агресията на Кремъл срещу суверенна държава. Продължавам да смятам, че този конфликт няма военно решение и може да бъде постигнат само с прекратяване на огъня и диалог", посочи президентът.

Според него основна задача на служебния кабинет е да гарантира неотслабването на въоръжените ни сили.

„Що се отнася до изказванията на бивши депутати, нека не забравяме, че 48-ото НС се саморазпусна от страх и нежеланието на нито една от политическите сили да поеме ръководството на страната в труден момент. То саботира правосъдната реформа, европейската ни интеграция, не прие предложението от служебното правителство закони, които облекчаваха пътя ни към Шенген и еврозоната и не прие предложената програма за реалната модернизация на армията“, коментира държавният глава.

Радев коментира и новия списък „Магнитски“.

„Съпротивата срещу борбата с корупцията в България е голяма и всяка помощ отвън е добре дошла, но няма кой друг да свърши нашата работа вместо нас и тя започва с приемното на закони и политическите партии да се ангажират с реалното им изпълнение“, каза той.

Според него трябва да  се вземат мерки и приоритетна задача пред следващия парламент е приемането на закони, които да водят към реална борба с корупцията.  

Радев смята, че този нов списък ще повлияят и на резултатите от предстоящите избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


708
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама искам тия от военната коалиция да са в първа рота ако ще пращаме войници. Да направят едно разузнаване с бой.
3
8
 
10
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 1 година
Виж сЯ и ти и околните ти депутати .Плащам данъци а те отиват за НАТО пак повтарям НАТО плаща се милярди и не ме занимавай и ти и другите с войни .Ако ще ме занимаваш марш ЕС и НАТО от България !Айде със здраве
2
12
 
31
 
! Отговори
сина преди 1 година
никога тия *** от ПП, ДБ и ГЕРБ! Продажни са много, и некомпетентни, ще ни вкарат в реални военни действия, ще видите!!!
1
57
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютен глyпак. Не е възможно таковa чyчело и марионетка да остане президент в държава от НАТО и ЕС