Татяна Дончева: Няма буря по "Магнитски", това са предизборни фойерверки

Тя е на мнение, че БСП ерозира в последните години
15 фев 2023 19:45, Нели Христова
49
Татяна Дончева: Няма буря по "Магнитски", това са предизборни фойерверки
Снимка: БГНЕС

Не отделни промени в законодателството, а промяна в конституцията е нужна, за да има съдебна реформа. В това е убедена лидерът на "Движение 21" и партньор в новата коалиция "Левицата" Татяна Дончева.

Няма буря по "Магнитски". Това са предизборни фойерверки, продиктувани от желанието на САЩ да парират руското влияние. Аз подлагам на съмнение добрите намерения да бъде подпомогната България в борбата с корупцията. В момента великите сили се борят за Балканите като подстъп към Русия, коментира тя пред bTV.

Съдебната реформа е важна тема за нас, това, което се предлага като пакет закони в плана за възстановяване, няма да свърши никаква работа. Това премиерът Гълъб Донев не го разбира, не го разбира и Христо Иванов, който за пореден път внася един и същи пакет на съдебна реформа. Всички, които могат да ни спрат по пътя за Шенген, вадят върховенството на закона и корупцията. Без конституционна промяна не може да стане това, което искаме, каза тя.

Темата за контрола върху главния прокурор е безсмислена сама за себе си. Освобождаването му според конституцията в момента се прави от неговите подчинени. Другото, което трябва да се промени е следственият апарт, който съществува от години, но не работи. Трябва да има функционална независимост на прокурорите. Тази работа може да стане и е необходимо съгласие на ГЕРБ и ДПС. Те нямат интерес да продължават да се пънат, продължи Дончева.

БСП ерозира в последните 15 г. все по-отчетливо: никакво представителство на ляво мислещи хора, пълна непоносимост към различни мнения и пълно неумение да можеш да чуеш различно мислещите хора, ръководство, което е в кръгова отбрана и гони всеки, който е нелоялен. "Левицата" сега ще стартира без БСП, защото ръководството й не е готово и не иска такъв процес, но то ще включва членове на БСП. Във времето ще се присъединяват все нови и нови хора, прогнозира тя.

Есента са местни избори, те са за 4 г. напред - бетонирани или изхвърлени от позицията в местната власт. БСП рискува всички кметове в страната да бъдат изхвърлени. А ние трябва да се борим за позициите на лявото. Част от младежите, които сега населяват някои от кметствата смятат, че всеки може да си направи местна коалиция - това е погрешно. Трябва да се борим за окрупняване на формациите, защото това ще даде повече шансове за излъчване и поддържане на правителства, категорична е Дончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не я харесвам,но е права.С риск даже да ни гръмне централата насилствено карат нашите да слагат друго гориво.А ако гръмне кой ще отговаря?Отделно искат да повлияят на изборите.Страшно демократично...няма що!
29
0
 
0
 
! Отговори
До 33 преди 1 година
За съжаление, Мая Костадинова само временно заместваше Поли Златарева в Още от деня, но тя наистина доказва, че е най- грамотната и ерудирана политическа журналистка в Бнт, с много адекватно присъствие!Иначе 80% от водещите в тази тв са комунистически връзкари и предаванията им миришат на мухъл от соца.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И поздравления за БНТ1, че сложиха Мая Костадинова за водещ в политическата публицистика в "Още от деня" и махнаха онази говорителка на новини, написани от друг. Говорителите не стават за журналисти. Водещите на новини са с нисък интелект. Те са папагали, които не разбират какво говорят.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Таня Дончева, че постави на място Цветанка Герберизова и не слушахме нейните прекъсващи, безсмислени въпроси, които имат за цел да направят госта за смях и журналистът да изпълни поръчката за парите, които получава от дадена партия. "Не ме прекъсвайте, ако обичате" - това трябва да се казва на всеки нагъл журналист, който руши изказването на госта. Щом го е поканил, ще го изслуша. Журналистите искат да си запълват времето с техните приказки и да не позволяват на госта да се изкаже.
26
1
 
2
 
! Отговори
Явно преди 1 година
Безсрамните се котират много днес. И даже им се дава думата по телевизии и сайтове. Сякаш сте забравили коя беше юристката на Мулти. Много къса памет имате!
25
1
 
1
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Тая Манолова- Галева ли се казваше или Дончева Ванко 1 ? Щот вече не им правя разлика на грознните мууттррри.
24
1
 
3
 
! Отговори
Татяно, преди 1 година
Омръзна ми от твоите лъжи! Ама много!
23
1
 
2
 
! Отговори
МАГНИТСКИ преди 1 година
Е ЗА ХОРА, КОИТО СА КРАЛИ ОБЩЕСТВЕНИ ПАРИ В ЧАСТНИ ДЖОБОВЕ. ТОВА Е ФАКТ, КОЙТО САМО БЕБЕТАТА НЕ ЗНАЯТ. ПРОКУРАТУРАТА Е НА РЕД. ДОКОГА ДА ЧАКАМЕ??????????
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Недостатък вСъдебнатаСистема е съдебния имунитет на Прокурора(като адвокат на Държавата)и липсата на такъв за адвоката във връзка сНак.Дела.И като се има на предвид,че назначения адвокат е без такъв,не рядко се изкорестява и самата защита,понежеСъдът по принцип не раздава справедливостНо като се затаява истината се изкорестява и защитата,тъй като с разкриването на истината се постига и справедливостта.ЗащоАдвоката е не равностоен в делото с Прокурора?Нали и двамата са "призвани"заради истината
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Права е!
20
3
 
6
 
! Отговори
Мето преди 1 година
Да питам Дончева: ти Дончева какво направи за българския народ 30 години освен че беше адвокат на ВИС и СИК и получаваше пачки от тях? Като си толкова мъдра и морална къде са ти резултатите? Няма ги. Защото и ти Дончева си част от мафиотското управление на България и си на хранилката на Кремъл.
19
3
 
7
 
! Отговори
Пешев преди 1 година
Дончева е партия от един човек. И тя усети че Магнитски 2 и 3 ще отнесат целия ГЕРБ и цялото ДПС, че може би и нея. Затова се пуска по ТВ да баламосва народа. Вече не вярваме нито на Дончева, нито на Радев.
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма предизборни фойерверки по Магнитски, защото изобличвните от САЩ лица наистина са участвали в корупционни схеми и трябва да бъдат разследвани. Дончева прикрива или омаловажава изнесените факти, значи е на страната на престъпниците.
17
1
 
1
 
! Отговори
De'Bradj преди 1 година
Не аз съм си много с акъла, ама не мое да стоплим как Ангелов още е с акъла си след четири години постоянно разболяване, антибиотици, стероиди, антихистамини заради един психично побъркан тампонджия и докато лицето Ангелов се опитва да прескочи трапа, сексуален маниак, педофил, саботьор, интелектуален крадец си развява хуяяяя и байрака из цяла област Враца! И се оказва, че не е един , а цяла групичка и прокуратура мълчи, политици мълчат, вихри се секс трафик, наркотици и сексуално насилие и ....
16
3
 
5
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Я, Таня Дончева почнАла да си води психиатър подиря си! Лелче, лелче, ай вземи са скривай вече! Какъв път на младите ще проправяш, какви 5 лева? Ти, Корни, Майчето и още няколко дълбоко заблудени динозаври се мъчите да възстановите нещо, което отдавна си е заминало! Няма БСП вече, няма и ляво да направите с миризмата на нафталин и пожълтели папки /за неракритити Ви достиета в ДС говоря/! Вземайте си пенсиите, пийте сутрин чай от мента, и хич не се и показвайте! Никой не ви иска!
15
1
 
7
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 година
Нефелниците от ПП и ДБ не могат едно цяло изречение да кажат. Съдебна реформа щели да правят. Айде у лево!
14
0
 
1
 
! Отговори
De'Bradj преди 1 година
Сега ще ви обясня защо Стенли Милгрем е педееераст, а не експериментален психолог и кой точно уби психологията. Първо експериментира с хора и това неговото е малко като прогреса в медицината след Третия райх и лагерите на Смъртта.А ако ако концепцията и за медицина и за психология си е строена и преди Третия райх и преди Милгрем.После е неетичен, ако всичките тия 100 човека всъщност виждаха какво става и че не удрят електрошок на никой , никой нямаше да реагира както реагира, което е манипулация
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква Левица, каква Татяна Дончева,... тези всички са отдавна за нафталина! Не сте адекватни на действителността, вървете си в историята, гадни комунисти!
12
2
 
1
 
! Отговори
De'Bradj преди 1 година
Айде фенове на Милгрем записвайте: За да се ликвидира психологическа травма от сексуално насилие единствено , което трябва да знаете е какъв пол е извършил насилието върху пола на жертвата. И да не позволявате същия пол да участва в терапията или лечението и рехабилитацията!
11
1
 
4
 
! Отговори
Ученика преди 1 година
А я да каже като вземат властта ще правят ли по-леки закони за сводничество, че хората вече питат