Румен Радев: Само с разум можем да поведем страната си през изпитанията

Проведе се възпоменателната церемония пред паметника на Васил Левски
19 фев 2023 19:00, Нели Христова
130
 Румен Радев: Само с разум можем да поведем страната си през изпитанията
Снимка: БГНЕС

Точно век и половина ни делят от деня, в който Апостолът на българската свобода беше обесен. Почитта към Левски остана свята. Чистата и свята република е далеч, но братството нерядко се проявява.

Това каза президентът Румен Радев на възпоменателната церемония пред паметника на Васил Левски, предаде репортер на БГНЕС.

"Точно век и половина ни делят от деня, в който Апостола на българската свобода бе обесен. За тези 150 години България преживя много - възход, терор, триумфи и крушения, но почитта на българите към Левски остана свята. А словата му надживяха и епохите.

"С моята кончина не свършва пътят, който трябва да извървите", казва Дяконът. И ние вървим - падаме, ставаме, търсим посоката, но не бива да губим кураж. Чистата и свята република е далеч, но братството нерядко се появява.

Когато българите протегнахме ръка на пострадалите в Турция и Сирия, ние бяхме достойни за братското кредо на Апостола. Да, стихиите на днешното време са опустошителни, те нас обръщат, но ние имаме силите да ги надмогнем. Хиляди българи с честен труд и достойно поведение обръщат времето, според великите думи на Левски. Правят го смирено, ден след ден.

Само с разум и солидарност можем да преведем страната ни през пожара на войната и кризите. Да я спасим от онези, които търгуват с интересите и достойнството на страната ни. Само сплотени под трибагреника можем да съхраним България, която Дяконът и възрожденците възкресиха и ни завещаха, защото, както пише Левски, всичко зависи от нашите задружни сили. Против тях не може да противостои и най-силната стихия. Вярвал го е в робски години, то е вярно и днес.

Поклон пред паметта на Апостола! Да живее България!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто Румен ни натресе просто Киро и положението стана просто непоносимо
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ще увлягаме у шенгеня и еврозоната бре туфляци!?
76
13
 
7
 
! Отговори
Ук преди 1 година
то бива бива, ама днес е толкова про кремълско радева комунистическа медия. Да ви влезнат от ИСИС да ви растрелят, червено олигархична медия порклети да сте
75
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Zелен чорап
74
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
слава на Русия ме й ната на западналия запад
73
2
 
13
 
! Отговори
20 бона заплата преди 1 година
За правене на нищо и общи приказки , сладка работа!
72
4
 
24
 
! Отговори
Чиновник, личен опит преди 1 година
Истината е, че този ушат гламатар направи 3 огромни глупости през последните 2-3 години и го мразя до костите си:1. Довлече двете недоразумения дето уж са от Харвард, после се отрече и си измисля ръцете!2. В служебните си кабинети назначава топ некадърни и корумпирани кадри на Герб! Пример: бизона от министерството на финансите с 2 гр. акъл и образ на селска тетка;3. Излъга народа, че се бори с корупцията и инфлацията, а ги удвои!Кръгом и марш към Асково
71
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борел: "Ако прекратим военната подкрепа за Украйна, няма да настъпи мир, а Русия ще победи. Това ще бъде изключителна заплаха за нашата сигурност. За да постигнем мир, трябва да подкрепяме военно Украйна още повече".
70
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кедми разказа по руската телевизия, как е възможно Полша да бъде срината и върната в каменната ера само за 20 минути без нито един руски войник да нахлува и без Русия да използва ядрени оръжия.
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борел: "Войната ще се реши в пролетните и летните месеци. Направихме за Украйна много - досега от ЕС и държавите от съюза за Украйна бе осигурена военна помощ за 200 милиарда евро, но това не е достатъчно".
68
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Столтенберг: Рисковете да оставим Путин да победи в Украйна са по-големи отколкото ескалация между Русия и НАТО заради Украйна.
67
3
 
8
 
! Отговори
Кауза пердута преди 1 година
Къде ше търсиш разум у Кирче и Кокорче.?.. А ти ги легитимира и внедри в Българската политика
66
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разумът не се купува или намира... Или го имаш или го нямаш...
65
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не бе, обкръжението на Путин ще го свали и Русия ще се разпадне, няма да има война, споко.
64
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Агентите на ДС направиха тая свинска промяна и сега техните отрочета изучени с нашите пари 16 банки 97г и фют парите днес обучени на запад го играят технократи но са си вълци грабители долни русофили патриоти, без Лустрация никога няма да бъдем нормална Европейска държава
63
7
 
5
 
! Отговори
Войната преди 1 година
Войната е все по-близо. И за страни като България ще бъде страшно. Или НАТО ще пази България, а?
62
2
 
12
 
! Отговори
До 70 преди 1 година
И аз го поздравявам...отзад. Тоя ква мизерия ни довлече за 2-3 г
61
3
 
7
 
! Отговори
Г-н Радев преди 1 година
Европейската Комисия иска да изкорени розите в Казанлък, защото маслото добивано от тях било токсично????? Моля вземете становище.
60
1
 
12
 
! Отговори
ЗАД КАДЪРА... преди 1 година
НА СНИМКАТА-ЗАД РАДЕВ ПАК Е БАЩАТА НА СЛАВИ ВАСИЛЕВ... ВИДНИ ДС/БКП АГЕНТИ
59
1
 
2
 
! Отговори
До 71 преди 1 година
Ти ако не ставаш, аз ставам. Хубаво е, че си се оценил правилно