Румен Радев: Само с разум можем да поведем страната си през изпитанията

Проведе се възпоменателната церемония пред паметника на Васил Левски
19 фев 2023 19:00, Нели Христова
130
 Румен Радев: Само с разум можем да поведем страната си през изпитанията
Снимка: БГНЕС

Точно век и половина ни делят от деня, в който Апостолът на българската свобода беше обесен. Почитта към Левски остана свята. Чистата и свята република е далеч, но братството нерядко се проявява.

Това каза президентът Румен Радев на възпоменателната церемония пред паметника на Васил Левски, предаде репортер на БГНЕС.

"Точно век и половина ни делят от деня, в който Апостола на българската свобода бе обесен. За тези 150 години България преживя много - възход, терор, триумфи и крушения, но почитта на българите към Левски остана свята. А словата му надживяха и епохите.

"С моята кончина не свършва пътят, който трябва да извървите", казва Дяконът. И ние вървим - падаме, ставаме, търсим посоката, но не бива да губим кураж. Чистата и свята република е далеч, но братството нерядко се появява.

Когато българите протегнахме ръка на пострадалите в Турция и Сирия, ние бяхме достойни за братското кредо на Апостола. Да, стихиите на днешното време са опустошителни, те нас обръщат, но ние имаме силите да ги надмогнем. Хиляди българи с честен труд и достойно поведение обръщат времето, според великите думи на Левски. Правят го смирено, ден след ден.

Само с разум и солидарност можем да преведем страната ни през пожара на войната и кризите. Да я спасим от онези, които търгуват с интересите и достойнството на страната ни. Само сплотени под трибагреника можем да съхраним България, която Дяконът и възрожденците възкресиха и ни завещаха, защото, както пише Левски, всичко зависи от нашите задружни сили. Против тях не може да противостои и най-силната стихия. Вярвал го е в робски години, то е вярно и днес.

Поклон пред паметта на Апостола! Да живее България!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
2
 
! Отговори
до Веселин преди 1 година
намери един мост и пробвай да скочиш
57
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не Радев, народа или материяла както беше казал един не става, втори мандат кара ушанката и чак сега зацепвате той какъв е и за кой работи, а той от 2017 не е спрял да се бори срещу санкциите за Русия и на всеки форум само това му е в устата, сега го изберете и за трети мандат и му направете и президентска република за награда.
56
8
 
9
 
! Отговори
ТИ ИМАШЕ ЛИ РАЗУМ... преди 1 година
КОГАТО ЗАЕДНО С ФАЛШИВАТА ПРОМЯНА 2020-2022 ТРЪГНАХТЕ С ЮМРУК ДА РУШИТЕ ДЪРЖАВА И ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ПРЕД ОЧИТЕ НА ЦЯЛА ЕВРОПА...??............ СЕГА СЕ ЧУДИТЕ, КАК ДА ИЗЛЕЗЕТЕ ОТ ТАЗИ КАТАСТРОФА....
55
4
 
8
 
! Отговори
Тиквунов преди 1 година
Радев, разкърши малко своите речи. Пак си я подкарал с фрази от Априлския пленум на ЦК на БКП
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коор за РадеФ и крадливите му министри
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сите сме зат тебе другарю Радев само трябва да се наведеш да си вземеш разума и народа ще свърши зад теб изцяло
52
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пътник си Ушат Лицемерино,това безвластие и тоя хаос които ни докара съчетан с небивалата инфлация няма да ти се размине,първата работа на новият парламент ще бъде твоето натирване(импийчмънт)и последваща съдебна отговорност за всичко което натвори през последните две години!
51
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РадеФ би по далавери Тиквата
50
7
 
3
 
! Отговори
абе преди 1 година
не сте ли доволни от президентската република! ама тия дивотии които направиха киро и кокорчо доста време ще ги чистим! народа е зад тебе г-н президент!
49
3
 
6
 
! Отговори
До 55 преди 1 година
Ти си психичноболен клошер
48
5
 
7
 
! Отговори
до 57 преди 1 година
в интересите на България ли е руската *** пак да ни зароби??? 45 години застой и паметници на хора които избиваха и ограбиха нашия народ!!!!!
47
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз като гербав много харесвам да ми го мачкат русофили особено ако е и зелен чорап без разум
46
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Марш бе зелен чорап. Ти стана олицетворение на корупцията с назначените ти ***. Марш с Асан у Асково
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле тоя пак ни повежда
44
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е най - достойният президент който сме имали . Единствения който защитава интересите на България. Което го прави враг в т то ловете и продажниците на България. Сега ще пишат фразите който са им наредени за да изкарат някой цент, рубла или евро повече!
43
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как е възможно Радев да го наричате русофил, той е натовски генерал.Радев разумно/ до сега /, балансира позицията на България, но това не е русофилство.А и няма нужда от русофилство, търговски и икономически взаимоизгодни отношения с всички - да.Ако успеят хората да се преборят и България да не влезе в еврозоната, ще е добре, за да може България да я има.Доста разумни и богати държави са със собствената си валута,защо ли.Не бива левът да се унищожава, това ще е най голямата грешка за България.
42
1
 
4
 
! Отговори
Ефрейтор от 1983 г. преди 1 година
Бъэлгарските шофьори поздравяват политическите лидери на страната със СТОЙНЕТО, в изпълнение на г-жа БОТЕВА. Нека нейните великолепни песни да се пеят във всеки автомобил, управляван от професионалните. БЪЛГАРСКИТЕ. ШОФЬОРИТЕ. А пък, те са ми повече от приятели. Асфалтовете на магистралите му ще изровим.Но пък няма да е на тяхната.
41
3
 
5
 
! Отговори
Активираха преди 1 година
дролове в негова подкрепа!
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Меси Радко за ПП и останалата зган от жълтите павета
39
7
 
17
 
! Отговори
8888 преди 1 година
Радев, в твоята глава няма разум!Има основно алчност и слугинаж към Путин!Ти си вреден за народа и държавата.