Военният министър: Манипулация е твърдението, че ще изпращаме войски в Украйна

Такива категорично няма да бъдат изпращани, заяви той
20 фев 2023 18:55, Красимир Ангелов
43
Военният министър: Манипулация е твърдението, че ще изпращаме войски в Украйна
Снимка: БГНЕС

Абсолютно манипулативно е твърдението, че ще изпращаме войски в Украйна, обяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов в предаването "Лице в лице" по bTV.

"България ще изпрати инструктори в Германия и Полша, както е решено от Народното събрание", добави министърът.

Още по темата
Войски в Украйна категорично няма да бъдат изпращани, заяви той.

"От всички седем точки, които са включени в решението на парламента за предоставяне на въоръжение на Украйна, шест са изпълнени", уточни Стоянов. Той поясни, че точката, която не е изпълнена, е тази за обновяване на запасите с боеприпаси на страната.

В решението на Народното събрание е ясно записано – Министерски съвет да продължи да оказва необходимата подкрепа, съобразно необходимостите на Украйна и съобразно българските възможности, обясни Димитър Стоянов и добави, че към момента страната ни не може да предостави друго въоръжение на Украйна.

Друга точка от решението на парламента гласи, че страната ни трябва да търси възможности за т.нар. триъгълни сделки – ако България сключи договор с друга страна да ни предостави западно въоръжение, държавата ни може да изпрати на Украйна от старото съветско въоръжение у нас, обясни министърът.

Той подчерта, че България е пропуснала момента да осъществи триъгълни сделки, защото кабинетът „Петков“ е решил да предостави само хуманитарна помощ. Такива сделки са се осъществявали през март и април. Сега западните държави вече директно ще предоставят оръжие и няма да участват в триъгълни сделки, посочи Стоянов.

"При условие, че ние не можем да покрием нашите възможности, няма как да предоставяме въоръжение на украинската страна“, добави той. България има ясна позиция в това отношение, има конституционно разписани задължения за въоръжените ни сили и трябва да ги изпълняваме", заяви Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5-6 хиляли руснаци живеят в България и няма как и няма зако тия да командват външната ни политика
34
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
уоу,*** с лъжите на костя си въобразяват,ще ви уплашат, и ще управляват територия не зашитена,костя,ще те блъсне кола,ще те удари мълня...костя такъв е живота,твоя е слугинаж на убийци и престъпници,в Украйна ти спасиха живота...САЩ,да си нечий роб не е ценност костя,с резидента ще изпращате от гетата на пеевски ли???да убиват украйнски жени и деца ли???защо гешев не го е затворил тоя неадеквтен,заплашващ Националната Сигурност на България????
33
1
 
3
 
! Отговори
САЩ-СИЛНИ СМЕ преди 1 година
На баир-лозе.Полове-много,31 официално признати.Бай Дън се препъва,а Киларито Хлинтън я даваха по един телевизор как се свлече,ама искала война да води.Ади стига с тия кравари,че ми се умириса стаята на фъш-фаш кии
32
3
 
3
 
! Отговори
Абе не знам преди 1 година
какъв министър си, ама САЩ като ви наредят да пратите български войски в Украйна съвсем друга песен ще запеете прикривайки се зад член 5 , евроатлантически ценности и други подобни опорки.
31
2
 
4
 
! Отговори
Неук преди 1 година
Този човек твърди, че експертизата била в МО и не може Парламентът да реши какво оръжие да се изпрати някъде. МАЛОУМНО ТВЪРДЕНИЕ. Експертите по всички специалности са извън Народното събрание, но същото приема законите как да работят същите експерти. Само МО не може. Защо не окачваме на стълбове пред Министерствата некдърните министри да оветрят и да поумнеят. Като онзи на енергетиката, който гафи с мерни единици и не знае газът за бита регулиран ли е или не.
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войски ако все още не пращате, съветници нема ли изпратени, оръжие нема ли изпратено. Вече и в това правителство доверието падна много.
29
1
 
11
 
! Отговори
призовавам те преди 1 година
До Анонимен 31: Хайде заминавай на фронта да се биеш с Путин! Недей само да драскаш от панелката в хола! Такива надъхани са най полезни сега на фронта! На вас може да се разчита да свършите качествено работата която искат от вас нагло-саксонците! Дано умрете защитавайки нагло-саксонските интереси по руските земи!
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако дойдат на власт Киро Кокичето и Христо Мравояда и тази конспирация ще стане реалност, нещо много конспирации се сбъднаха напоследък. НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КОАЛИЦИЯТА НА ВОЙНАТА НА 2 АПРИЛ
27
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора! Българи! Украйнците които гласуваха за Зеленски са вече напълнили гробищата! Внимавайте и вие за кого ще гласувате, за да не ви се случи и на вас това!..Ще гласувам за унищожението на всеки потомствен български Янко Шумкарин особено тези които подгъъъзуват на Съветския Съюз на Путин!!!!!!!!
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да пращат само проамериканските пропагандаторит от днес.бг - може и да съберат половин взвод рамбовци, готови да умрат в името на Зеленски и фамилия байдънови !
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опичайте си акъла за да не ви връщат вас или ваши близки в чували от Укропитекия.
24
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Същото слушахме и за оръжията.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боклучав сайт
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е баси и цензурата *** какво е
21
0
 
4
 
! Отговори
Спас преди 1 година
На тоя митьо драката съм му ял попарата. *** е повече и от началника му *** Р
20
2
 
17
 
! Отговори
моето мнение преди 1 година
Хора! Българи! Украйнците които гласуваха за Зеленски са вече напълнили гробищата! Внимавайте и вие за кого ще гласувате, за да не ви се случи и на вас това!
19
2
 
20
 
! Отговори
предупреждавам ви! преди 1 година
Внимавайте за кого ще гласувате, за да не се налага след време да реват децата ви за ВАС на гробищата след като загинете по украйнските степи! Тези партии които пращаха оръжие за украйна, утре ще ви мобилизира и ще ви прати ВАС на фронта, защото въобще не им пука за ВАС!
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как няма да пратим ? Всички български русофоби трябва да бъдат репатрирани на фронта в Украйна . За да докажат омразата си към Русия . Иначе ще излезе че мразеят Русия за някой долар от америка за България а това си е корупция . Борбата с корупцията изисква русофобите да бъдат репатрирани .
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ходят шаппкарите дет с десетилетия взимат заплати.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
през посредници ще пращаме бг военни пък ко праят посредниците с тях си е тяхна работа