Слави Трифонов: Трябва да има паметник на хан Аспарух на мястото на ПСА

В София няма нито един паметник на създателя на България
Обновена: 26 фев 2023 18:39 | 26 фев 2023 18:20, Йоана Цонева
478
Слави Трифонов: Трябва да има паметник на хан Аспарух на мястото на ПСА
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„На мястото на Паметника на Съветската армия трябва да има паметник на създателя на българската държава хан Аспарух”. Това поиска лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов, става ясно от негова публикация във Facebook.

„В София, столицата на България, няма нито един паметник на създателя на България - хан Аспарух. И целият този скандал около паметника на една отдавна несъществуваща армия, която въобще не ни е освободила, а направо ни е поробила, целият този скандал е адски удобен да махнем този абсолютно ненужен и напълно безсмислен монумент и като българи да издигнем паметник на най-важния българин - хан Аспарух”, заявява Трифонов.

Той уточнява, че е направил подобна инициатива преди години и тя не се е получила. „Защо? Защото администрацията направи всичко възможно, по всякакъв начин, с всякакви причини, да убие тази идея още в зародиш. Защо? Не знам. Имах чувството, че административните служители не са българи, а византийци”, добавя лидерът на ИТН.

„А сега дали е възможно някаква такава идея да се получи? Ако питате българите дали вместо паметник на Съветската армия е по-добре да има паметник на хан Аспарух, най-вероятно огромната част ще кажат: „Разбира се, че на хан Аспарух”, пише още Трифонов.

Той завършва публикацията си с думите: „Но най-вероятно няма да стане. Явно такива ни е довел тук хан Аспарух. Такива, дето повече обичаме чужди армии, отколкото тоя, дето ни е създал. А иначе идеята е хубава. Питайте всеки българин и вижте какво ще ви каже”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
8
 
4
 
! Отговори
Енодийгондур Зиези преди 1 година
В гробницата на Кубрат е открит надпис:"Византийски Християнски Патриций Кубрат".........доказан факт ..........името Аспарух е измишльотина на БКП и сие *** изплагиатствано от Аларих...........Истинското име е ЕСПЕРОХ от персийскоарийски езици значеща "Стрелец на кон"........Герба на Канас ювиги ЕСПЕРОХ е открит в гробницата му:"скъпоценен Орел сякаш излязъл от Християнска стая за самобичуване с точно ШЕСТ бронирани шипа"
273
4
 
3
 
! Отговори
БИВШ фен на ИТН преди 1 година
Електората на тоя диванаджия събира подписи за референдума организиран то Възраждане ,той седи и се разлага в тъмната стая . Изобщо не си познава Електората който се топи със всяка секунда. По голям политически провал България не е имала от 681ва година
272
0
 
10
 
! Отговори
Докога? преди 1 година
Българска държава е основана много по-рано от 681г. Но като изключим това... докога ще живеем на стари лаври?!? И 1000 паметника да направим, всичко е лицемерие и псевдопатриотщина, щом в парламента ни има престъпници, мафиоти, а същите сме пратили и в европарламента на всичкото отгоре... Тия паметници са излишен разход щом търпим до ден днешен старите пристъпници да продължават да дърпат конците в държавата. Тва е все едно да цитираш Левски и Ботев, но да си хвърляш фасовете през прозореца.
271
2
 
9
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Кой си ти Слави Трифонов,че да казваш къде какво трябва да има?Гледах те при един друг лигльо,излегнат на стол а той с бутилка пред него и се правехте на интересни пред някакви хора,които пък ръкопляскаха ей така инертно.Ти си един упадък и развалина.
270
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е ли по-добре паметник на Евроатлантическият хо.мо.сек.суалист да направим примерно на мястото на НДК. Ще бутнем НДК щото е строено като символ на социалистическото развитие, а това е лошо и на негово място ще направим паметник - две момчета на розова теотинетка - символ на разбирателството, дружбата и новите ценности.
269
6
 
8
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Ще ви кажа нещо, но недейте да се сърдите ! Руската армия ще мине Дунав за трети път! На път за Вашингтон !
268
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И в следващия парламент няма да влезеш дългуч!
267
6
 
10
 
! Отговори
Чендов преди 1 година
За първи път от много време Слави каза нещо умно!
266
9
 
7
 
! Отговори
Венелин преди 1 година
Аспарух не е хан, а княз. Това е титлата на българските владетели преди да станат царе - след Симеон Велики. А цар идва от "цезар" = император.Колкото до паметника - трябва да остане, макар и позорен. Да напомня на политиците най-вече, до какво води включването във война на страната на този или онзи!
265
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо за криене ли имате
264
3
 
2
 
! Отговори
Скулптор преди 1 година
А защо не и паметник на самия Чалгар ???
263
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Познавам Жана и с удоволствие бих ви запознал двете.
262
2
 
9
 
! Отговори
Бай Ментор преди 1 година
И защо на тая селска буца викате така нежното Славуца?
261
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чалгата пак е прекалил с нарко дозите.
260
1
 
2
 
! Отговори
Надя преди 1 година
И продължавам- толкова са сбъркани,толкова са объркани едни българи,че те могат да направят разлика между добро и зло,кой им говори истината и кой ги лъже.И е абсолютно права.За 2 год. 5- ти избори и пак някак хаос от мошеници и лъжци ще изберат и пак нищо .А Танас Атанасов даже още от сега ни се заканва.Що за без умни хора живеят в България?!И не се правете на жертви,защото вие ги избирате с вашите гласове.Виновни сте и то много сте виновни,правите си експерименти за милиони ат нашия джоб.
259
1
 
9
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
А защо не съборим всички масонски паметници в България и на тяхно място да издигнем паметници на всички Български владетели ? Да започнем с статуята на богинята на смъртта в центъра на град София !
258
4
 
7
 
! Отговори
Надя преди 1 година
Значи като гледам колко хора ( за сег 285 ) обръщат внимание на тоя мошеник ,дето регистрира присъствие сакън да не го забравиме ,търси внимание и разбира се го намира?! Затънали сме до гушите от проблеми ,тоя ни в клин ни в ръкав ни занимава с паметник на хан Аспарух?! Не ,че не трябва да има такъв паметник ,но не е подходящ момента.Това показва колко му дреме на Мутрата какво се случва с на.Скоро чух една психоложка която много добре описа едни българи- толкова са сбъркани,толкова са объркани
257
0
 
8
 
! Отговори
аноним преди 1 година
Има един паметник,на мястото на който ще стои по-добре паметникът на нашият Аспарух.Това е паметникът на американските летци загинали от наши ръце,но преди това бомбардирали наши градове,и убили наши-хиляди невинни българи,по време на световната война!На откриването му през 2010г.техният посланик заяви-Да помнят,е това,което живите дължат на мъртвите!!! А ние-помним ли?????
256
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви паметници го гонят този ***?! Това ли е най-важно?! Как не ви е срам! Цените не спират да растат, спекулантите трупат пари на гърба на народа и на никой не му пука. На никой не му пука за корупция, за престъпност, за мизерията в която живеят част от собствените му сънародници. За какви паметници ми говори този селянин?! Те ли са приоритет за България?!
255
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудесна идея. Нека паметника на съветската армия да остане, като част от историята. На друго място да се направи по голям паметник на Хан Аспарух.