Абдикирала ли е България от грижата за бездомните?

В рамките на днешния ден ще се проведе кампанията "Нощ навън" в София
28 фев 2023 21:15, Йоана Цонева
36

Над 10 000 са бездомните у нас, а държавата е абикирала от грижите за тях.

Около това мнение се обединиха в ефира на предаването "Директно" Юлия Георгиева, председател на Центъра за хуманни политики, който управлява "Розовата къща", и Никола Колев, активист по различни каузи.

"Изследване на "Лекари на света" показва, че хората без дом в България са над 10 хиляди", каза Георгиева.

Един от основните проблеми у нас, по-специално в София, е липсата на достатъчно адекватни места за настаняване на тези хора, както и твърде лошите условия във вече съществуващите такива, на мнение са двамата.

Николай Колев е създател на инициативата "Нощ навън", която цели да привлече вниманието именно върху проблемите на хората, които нямат дом. Кампанията е добре позната от други градове по света и допреди пандемията се е провеждала ежегодно.

На територията на София има три центъра за настаняване на хора, лишени от подслон, като два от тях работят само със семейства с деца. Третият вече не функционира, обясни Колев пред Bulgaria ON AIR.

Участниците в инициативата ще прекарат една нощ на открито в парка пред Народния театър на 28 февруари, а организацията се случва чрез Facebook.

Кампанията му насочва усилията си в подкрепа именно на "Розовата къща" като единственото място в столицата, в което зависими и без дом намират подкрепа и помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е абдикирала от тия дето плащат данъци да я издържат, та за бездомните ще мисли.
29
1
 
2
 
! Отговори
MIKE преди 1 година
Цонева,или прибираш втори хонорар от Сорос или си забравила , че комунизма отдавна го няма по тези ширини.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миналата година се опитах на 6 човека да помогна, като им намирах подслон, храна и съдействие за започване на работа. Резултатът беше един и същ - правят каквото си искат, не се съобразяват с никой и нищо и след няколко дена отново си изибират да са на улицата. Така че тези инициативи са кьор фишек.
27
3
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Тези искат прекалено много от държавата.Значи аз блъскам на 2 места,за да мога да си плащам ипотеката и да имам дом.Друг го мързи,обича да си попийва и държавата с мойте данъци трябва да му осигури дом наготово.Не съм съгласен.
26
3
 
2
 
! Отговори
Бизнесмен преди 1 година
До 29 Значи все пак нещо се е подобрило.Лаладжии са комунистите и рублоробите.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 2 години е абдикирала от всичко България и то се вижда, единственото което се е подобрило е броя на лаладжиите които критикуват и правят заключения докато си го местят от левия в десния, вече всеки втори политик е такъв.
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бездомни няма, този статия е провокация към светлото евроатлантическо настояще и още по-светлото бъдеще, от което ми се насълзяват очите, толкова силно е светло.
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
който се самоизлъгал навремето да се отдели от мама и тати сега си живее щастливо под наем. мен ме чакат 4 стаен ап и още един (по-малък) на морето с басейн
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
напротив, управата прави всичко възможно всички да станем бездомни
21
4
 
8
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 година
През времената на тоталитаризма от другаря Тодор Живков и до ден днешен обикновеният българин е подложен на натиск и заплахи , че един ден и той ще остане на улицата .
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 18 коментар. Тъжно е и това в същото време ме ядосва едни карат ламборджинита вероятно хора източващи ДДС европрограми каналджии на мигранти наркотрафиканти или просто корумпирани мутри с униформи а други работили работили на разни измамници за смешни пари изгонени ни могли да си намерят работа ограбени пропаднали или ровещи по кофите.Бог гледа от горе така да знаят първите.
19
1
 
12
 
! Отговори
Black River преди 1 година
България е абдикирала от българите изобщо!
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не допускайте ГЕРБ да се върне на власт, това ще е катастрофа! ТЕ съсипаха живота на хиляди хора!
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата е абдикирала от всички. А бездомните не знам как оцеляват.
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога не е имало такава грижа нито за бездомните нито за старите хора нито за сираците Такива домове приличат на гета Държава няма Няма и грижа
15
0
 
7
 
! Отговори
Антимутрогербовак преди 1 година
Който и да ви спретне преврат на вас гербаджийски мутри и крадлива анти българска хунта все ще заслужава похвала.Защото магистралите където ги има и в Сомалия не могат да се мерят по качество.
14
1
 
9
 
! Отговори
Сдс преди 1 година
Навремето - иван костов каза, бьлгарите са богати имат жилищаСещате се днес какво е имал предвидВ сащ само богатите имат собственно жилище останалите са под наем
13
5
 
2
 
! Отговори
Товариш мурзилков преди 1 година
Не лъжи рублороб безроден
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех деца,нашето мина ,за вас ми е жал.
11
2
 
9
 
! Отговори
и на вас преди 1 година
То няма държава,вие за абдикация говорите.Ей така ,ще спим ,както бездомниците в Америка .Нали са такива заръките на Козяк.