Абдикирала ли е България от грижата за бездомните?

В рамките на днешния ден ще се проведе кампанията "Нощ навън" в София
28 фев 2023 21:15, Йоана Цонева
36

Над 10 000 са бездомните у нас, а държавата е абикирала от грижите за тях.

Около това мнение се обединиха в ефира на предаването "Директно" Юлия Георгиева, председател на Центъра за хуманни политики, който управлява "Розовата къща", и Никола Колев, активист по различни каузи.

"Изследване на "Лекари на света" показва, че хората без дом в България са над 10 хиляди", каза Георгиева.

Един от основните проблеми у нас, по-специално в София, е липсата на достатъчно адекватни места за настаняване на тези хора, както и твърде лошите условия във вече съществуващите такива, на мнение са двамата.

Николай Колев е създател на инициативата "Нощ навън", която цели да привлече вниманието именно върху проблемите на хората, които нямат дом. Кампанията е добре позната от други градове по света и допреди пандемията се е провеждала ежегодно.

На територията на София има три центъра за настаняване на хора, лишени от подслон, като два от тях работят само със семейства с деца. Третият вече не функционира, обясни Колев пред Bulgaria ON AIR.

Участниците в инициативата ще прекарат една нощ на открито в парка пред Народния театър на 28 февруари, а организацията се случва чрез Facebook.

Кампанията му насочва усилията си в подкрепа именно на "Розовата къща" като единственото място в столицата, в което зависими и без дом намират подкрепа и помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 година
До 7 Не точно обратното е държавата е абдикирала от тях като неможе да им предостави това което западните държави могат.И парите са важни но и сигурността е важна а в България просто я няма.Тук мутрите и чингелите и комунистите са над всички могат да те прегазят на улицата пияни и надрусани и после ще ги осъдят на 5 месеца условно щото са обещали че няма повече така да правят и всичко е точно.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5 коментар грешиш не евроатлантици фалираха три пъти България а комунистите които са си още на власт под една или друга форма мафията им служи да грабят хората и да ги репресират лошото е че и полицията стана мафия
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да и затова и аз абикирах за данъци и осигуровки директно го казвам
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Юлия Георгиева, председател на Центъра за хуманни политики, който управлява "Розовата къща", и Никола Колев, активист по различни каузи." Някой възможно ли му е да ми преведе на човешки език какви са тия нищоправници ?
6
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите са абдикирали от България и бягат да слугуват по на запад.
5
5
 
3
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Че то откакто Радев , с парите на Черепа, ни спретна преврат, се опитват изобщо да закрият държавата, пък вие сте се загрижили за "бездомните"? Над 4.5 милиарда изтеглени кредити? То няма живот за тия, които искат да работят, та кой ще издържа неуспелите!
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абдикирала е от тия които я държат да съществува камо ли от бездомните. Безсмислици и борба за делкане на парички в името на "помощ за бездомните". Постоянно се търси нещо за окрадване.
3
1
 
11
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
То кой мисли за бьлгарите, даже сирииците бяха настанени за разлика от испадналите в крайна бедност бьлгари
2
3
 
5
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 година
:( само от грижата за милйцунерите не е абдикирала
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА! За сметка на това пък издържаме украински почиващи в морски хотели. Милиарди лева похарчи държавата за тях.