Теменужка Петкова: ГЕРБ ще бъде първа политическа сила

Партията разполага с управленска програма, увери тя
2 мар 2023 09:14, Нели Христова
73
Теменужка Петкова: ГЕРБ ще бъде първа политическа сила
Снимка: БГНЕС

Ще направим възможно след 2 април България да има редовно правителство, което да реши проблемите на хората, които ПП завеща. Това заяви Теменужка Петкова от ГЕРБ и бивш министър на енергетиката пред БНТ.

Останах изненадана от изявлението, че ако ГЕРБ е първа политическа сила отново ще отидем на избори. Това е безотговорно поведение и българските граждани ще го отразят в гласуването си, смята тя.

Ние ще бъдем първа политическа сила, защото ГЕРБ-СДС разполага с управленска програма, с най-добрите експерти и имаме самочувствието да съставим правителство.

По повод проверките на Европрокуратурата в тецове и топлофикации тя коментира, че темата е свързана с компетенциите на МОСВ. Европрокурорите проверяват  една частна компания, която верифицира данните за емисии и дали го прави коректно. Постъпили са сигнали в Европейската прокуратура и тя е длъжна да реагира, тъй като става въпрос за търговия с емисии. Петкова настоя да се изчакат проверките.

Важната тема, свързана с тецовете, е предоговарянето затварянето им. Служебния кабинет трябва да изпълни решението на парламента и да започне преговори за предоговаряне на ангажимента за спестяване на 40% емисии до 2025 г. само от електропроизводство, а базовата година е 2025 г., което е неразумно.

Електроенергийната система не може да функционира без тецовете, регионът не може без тях. Ангажименът е неразумно приет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С купените уиски гласове тоя път може и да не са първи.
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ=груби елементарни ръбести бабаити
8
8
 
4
 
! Отговори
гост преди 1 година
Искаме още от киро про100то и служебните Му кабинети! Безвластието е сладко, в кoчинката е топло, рекията е еФтина. Друго не ни трябва!
7
3
 
13
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Едни магистрали и едно метро направени за 12 години, и то само защото го е било страх европейските комисии да не го осъдят и свалят от власт, не се съмнявайте че се е изкушавал и тази пари да открадне.
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората не са слепи.Цялата партия ГЕРБ е за затвора .Повтарям,цялата партия на ГЕРБ е за затвора !
5
5
 
19
 
! Отговори
? преди 1 година
Първа по корупция.Не вярвах че някой може да надмине крадците от БСП, но след 65милиона в чували за Хемус и след скритата камера на Яни Янев няма думи
4
3
 
12
 
! Отговори
sos преди 1 година
Aд под небето.
3
4
 
17
 
! Отговори
Вин преди 1 година
В ГРОБ са правили конкурс по отвратителност, като са ги избирали пацавурките за групата. Тази е N 1.
2
4
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
12 години стигат не сте си променили листите едни и същи се въртите затова нямада гласуваме ниска изб активност да видим кого сте победили избори до дупкадокато ви изчистим това не се изтраива вече
1
9
 
9
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Отивате си, Киро Мотиката ви минава на 100 %, ще се радвам много ако с моя глас и Костадинов ви превари :)