ДДС за всички сектори да падне до 18 процента

Идеи на Николай Василев
4 мар 2023 17:29, Росен Стойчев
109
ДДС за всички сектори да падне до 18 процента
Снимка: БГНЕС

Данък общ доход и данък печалба да слязат от 10 на 9%, като контрапункт на вдигане на данъците. Така можем да имаме балансиран бюджет. В туризма предлагам 5% ДДС, а целият данък да намалее до 18% за всички сектори. Това заяви за Нова Нюз бившият министър на икономиката Николай Василев.

"В България няма закон, който да задължава веригите да слагат конкретна цена.

Още по темата
Надценката може да е и 1000% - това е пазарна икономика. Конкуренцията между магазините води до пазарна цена. Анализ и информация за цените може. В Бюджет 2022 почти нямаше капиталови разходи, а социалните го издъниха. През последните 2 години и магистрали и поддръжката на пътища изгърмяха", подчерта той.

Той нарече думите на Донев интересна поезия без стойност. "Търговските аташета не бива да се занимават със счетоводство на супермаркети. Само Унгария въведе таван на цените, а там е най-високият дефицит и най-високата инфлация. България изостава с всички програми", посочва икономистът.

"Пенсиите е най-добре да се вдигат, но с по-голям икономически растеж. Против съм увеличението, което не е покрито с бюджетни приходи, а с дългове. Миналата година 10 млрд. са изхарчени за субсидии за ток. Нямаше анализи или дългосрочни политики. В момента даваме по 1 млрд. лева субсидии на месец за ток и сме като щраус, със заровена глава в пясъка. Това е популистка практика", сподели бившият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарлатани+Костовици искат да управляват.
65
0
 
1
 
! Отговори
хихихихи преди 1 година
До хахахахаахаИ в какво качество? Има си собствени доходи. Доказал е, че се справя като консултант. Говори свободно, а не като политик, на който съществуването зависи от 80% алтави, дето чакат държавата да ги "оправи". И ББ не искаше да прилага безумните диференцирани ставки на ДДС, но под натиска на популиското добиче Нинова го направи. Свидетел съм поне с брашното и хляба. Пълна каша! Ресторантьорските услуги също. Ефекта е в полза на шмекерите. Това ли искаме?
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 83Викаш Нинова шъ ни оправи! Сигурно?
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако му бяхте написали името на тоя в заглавието, никой нямаше да ви отвори статията. Тоя освен с продажбата на БТК на 1/4 от цената с нищо друго не е известен.
62
2
 
4
 
! Отговори
хахахахааха преди 1 година
не може да говори като бивш министър, защото не живее от пения на министър. говори от друго качество, което не обявява. не става ясно дали има личен интерес от позицията, която обявява. докога, другари журналисти? докога, тАвариши?
61
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този показва, че абсолютно никакво понятие си няма, как могат да се ползуват данъчните лостове! Такива са от 34 г. във властта и затова сме на това положение!
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересното е, че ако вдигнат ДДС от сегашните 20% на примерно 25%, цените няма да се повишат, а малко ще намалеят огромните печалби на търговците.
59
3
 
8
 
! Отговори
ЕС е мафия преди 1 година
0 % да го направят ДДС, цените няма да паднат, защото мафията на ЕС иска цените да се вдигат и европейците да са роби!
58
1
 
8
 
! Отговори
Грую преди 1 година
Гледай си месокомбината и псевдофонда, който без пенсиите нямаше да изкара и 1 месец. Не се прави на икономист, Коле.
57
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДДС-то и да е нула и 100 % и 1000 процента всичко това са ФОКУСИ на хайдути, търгаши, спекуланти с административната подкрепа на нашите управници. След изборите милионерите и управниците с отрочетата им, които ще ги наследят са едни и същи. Е, това не го ли "поняли" най-после драго ми СТ.а-до, най-добрата селекция от роби през цялото съществуване на човечеството.
56
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Германия хранителните стоки имат 7 процента ДДС
55
3
 
0
 
! Отговори
Куку преди 1 година
Гражданите си мислят, че фирма Пешо манипулира със съставките при производството, а Пешо от махалата - не. Да ви имам парите, а не идеите.
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахаха..... Баце като свали ДДС на ресторантьорите какво стана?!? Дали свалиха цените?!?! Напротив - вдигнаха ги. Тая мярка си е чиста поръчка на едрия бизнес.... Имат си лоби в парламента тарррикатите - прокарват си закони. Как най-бедната страна в ЕС има най-скъпата храна.Вместо да им свалят ДДСто трябва да ги обесятт публично, ама с тия продажни политици като еврейчетто масонче Н.Василев няма как да стане.
53
5
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
няма новини от военната операция - явно братушките пердашат яко!
52
7
 
5
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 1 година
Този защо не вземе да се скрие, видяхме го с милен велчев какви ги надробиха, "оправиха България за 800 дни" на найци феродо ... На 2-ри Април гласувайте за Герб или потъването продължава!
51
3
 
4
 
! Отговори
ИСТИНСКИ КОМУНИСТ преди 1 година
Ненаядените частници алчни до безграничност ако може да не прлащат никакви данъци най ще им е добре. Но и това няма да стигне. Ще искат хората да им работят без пари нацяло за да пъъълнят гушите повече и повече. Ще окрадат държавата сега тези частни св.и...е. Най голямата напаст, чума на човечеството са капиталистите ненаядени, частниците
50
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Вуйчо Ваньо Фантастико е голяма верига, а аванти - малка! Това показва каква пагубна идея е да се махнат големите вериги... тогава щеш нещеш ще купуваш на 19лв. ракията, защото няма да има конкуренция! Простя Копейкин обаче харесва да дреши българите.
49
2
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
Само глупости. След 15 години 10% данък, резултат е много малко много богати и мнозинство, което се чуди как да си плати сметките. И всичко това беше въведено с един мотив- НАП не е кадърно да си събере данъците.
48
3
 
9
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 1 година
Давам простттт и елементарен пример като го казвам като фен на спирта..... В магазин Аванти литър "Карнобатска" ракия е 12.69лв. същото шише и марка във Фантастико е 18.99лв.!!!!!! Едва ли Аванти продават на загуба т.е. тия 6 и нещо левчета разлика в цената си е ЧИСТА СПЕКУЛА!!! Да не говорим, че си ми носят истинска ракия от Анхиало(Поморие) на 10лв литъра и знам,че е правена от грозде а не от цех.Така че вместо да свалят ДДС и да правят големите вериги още по-богати нека им затворят магазините
47
10
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
До 28.Доктор Стоянов е всъщност един турски миризливец,който не е мръднал от разрушителното за България турско строителство.Същият си отклепва екстрементите фвкални с ръка,а под ноктите му се развиват бактерии типични за ромите Мохамед,Моисей ,Авраам и Тара.Просто един геозен и глупав турски чехъл от тип "винету".Да живее Русия,грухтящо турско npace и смертъ за турците !