ДДС за всички сектори да падне до 18 процента

Идеи на Николай Василев
4 мар 2023 17:29, Росен Стойчев
109
ДДС за всички сектори да падне до 18 процента
Снимка: БГНЕС

Данък общ доход и данък печалба да слязат от 10 на 9%, като контрапункт на вдигане на данъците. Така можем да имаме балансиран бюджет. В туризма предлагам 5% ДДС, а целият данък да намалее до 18% за всички сектори. Това заяви за Нова Нюз бившият министър на икономиката Николай Василев.

"В България няма закон, който да задължава веригите да слагат конкретна цена.

Още по темата
Надценката може да е и 1000% - това е пазарна икономика. Конкуренцията между магазините води до пазарна цена. Анализ и информация за цените може. В Бюджет 2022 почти нямаше капиталови разходи, а социалните го издъниха. През последните 2 години и магистрали и поддръжката на пътища изгърмяха", подчерта той.

Той нарече думите на Донев интересна поезия без стойност. "Търговските аташета не бива да се занимават със счетоводство на супермаркети. Само Унгария въведе таван на цените, а там е най-високият дефицит и най-високата инфлация. България изостава с всички програми", посочва икономистът.

"Пенсиите е най-добре да се вдигат, но с по-голям икономически растеж. Против съм увеличението, което не е покрито с бюджетни приходи, а с дългове. Миналата година 10 млрд. са изхарчени за субсидии за ток. Нямаше анализи или дългосрочни политики. В момента даваме по 1 млрд. лева субсидии на месец за ток и сме като щраус, със заровена глава в пясъка. Това е популистка практика", сподели бившият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тези които им намалиха ДДС-то какво направиха, ресторантските цени да не би да намаляха.
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще се компенсират приходите в бюджета? За нас е все тая - и да намалее ДДС-то търговците пак ще си вдигат цените както си искат.
24
1
 
6
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Идно време тровиа народа с ДДТ сагъ ДДС !
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 20 да стане 18%ДДС. Не знаех че сме толкова добре .
22
1
 
5
 
! Отговори
Д-р Стоянов преди 1 година
Пак го изтървахме наш Веско с ЕГН ето.Сигурно е по форумите и ръсибисери.Не му обръщайте внимание.Това е част от терапията.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1 милиард за ток субсидии на месец оле оле и къде отиват тези пари. Тва е много.
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да изтеглим още милиарди заеми за да плащаме тока на ,,бизнес,, нищо че той не плаща данъци а само 10 % . Ще им трябват повече пари за да си купят имоти и да вдигат цените . Това е най добрата инвестиция на народните пари . Да живеят българските евроатлантически партии . Само те ши на опраят . Трябват им само 45 години пак . Още малко остана.
19
0
 
5
 
! Отговори
Добре, преди 1 година
Ще го кажа по друг начин. На това продажно човече от учене на езици и нео икономически измишльотини явно не му остава време да мисли. Царя ли ще връща или царя ще ни връща за това, което не можа да проиграе.
18
3
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
на веска брачед и сипа ваксините в реката. "ние сдаваме, кой му е ред да се оправя". кво са тва официално 100 човека на ден болни. жените ще нараждат още.
17
2
 
2
 
! Отговори
Петър преди 1 година
Супер
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По голяма глупост скоро не сме чели. Направо ме отврати.
15
3
 
9
 
! Отговори
Айде бе преди 1 година
Малкият Ники оправи БДЖ към гробищата сега се натиска и за държавата.
14
2
 
5
 
! Отговори
Не го разбирам преди 1 година
Хари Потър говори за българската икономика, като скъпо платен агент на чужда държава. Какво се случва предизборно?! Нали нямаше да увеличаваме данъците за обикновените хора. А ще ги увеличиме, преди да сме увеличили ръста.!!!
13
9
 
3
 
! Отговори
Таня преди 1 година
С част от разлилата от 2% да се организира благотворителна кампания за руските дечица, останали без бащи заради маниакалния сатрап Путин, който ги изпрати на заколение. Дрешки, пакетирани храни, книжки и играчки ще свършат работа. Но не китайски, а истински си наши - европейски.
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава на червено означава само вдигане и на данъците, честита промяна наивници поредните спасители ви оправиха най-добре.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми да каже кои фирми ааа .. партии ни карат да плащаме по 12 милиарда на година на ,,бизнеса,, за да си купуват повече имоти и да вдигат цената на имотите . КОЙ е въпроса ??? Даже КОИ партии . Точно сега е времето да се посочат за да не се обърка народа на изборите .
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
когато намалихте ДДС на хляба и кръчмарите ги обогатихте самите предприемачи,а цената не падна.
9
4
 
5
 
! Отговори
змей преди 1 година
Пореден случай на сексуално насилие срещу русофил във варненския квартал Максуда. Джанго Ленина е бил малтретиран от своя партньор Хасан Бей в продължение на месеци, защото е отказвал да се облича мъжки дрехи. Активисти на Сдружението на хората с трансгендерни наклонности "русофили" са посетили Ленина и са му подарили смазочни материали, за да бъде русофилизацията му по-пълноценна.
8
1
 
8
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Веселинъ 7112136860 8 Веселине, пак ли ти бе ? Аман от теб.
7
2
 
9
 
! Отговори
Я па тоя.. преди 1 година
Единствено тока е нашето спасение и този иска до стане най скъп. Бедна България не може да си позволи международни цени на горивата.Ток или храна. Изберете сами. Това е дилемата.