Атанасов: България стана държава на служебната власт

ПП-ДБ нямало да допуснат бюджетен дефицит над 3%
116
Атанасов: България стана държава на служебната власт
Снимка: БГНЕС

"В програмата сме се споразумели политическите сили, че няма да допуснем дефицит над 3% в бюджета. Това е дясната мярка. В този бюджет трябва да има и социални мерки. Нашето обединение е дясноцентристко", заяви Атанас Атанасов, който е кандидат за депутат от коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" и водач на листата в Кърджали.

Той подчерта, че най-късно утре ще бъде публикувана програмата на коалицията.

"Във вътрешнополитически аспект трябва да бъдат взети мерки в икономиката - цените, във външнополитически аспект трябва да бъдат предприети всички действия, за да бъде България пълноправен член на еврозоната и на Шенген", каза Атанасов.

Според него "България е обрасла от проблеми и е наложително да се състави редовно правителство, което да започне да ги решава".

"Ние сме държава на изтеклите мандати, държава на служебната власт. Служебната власт изкривява нещата, върху нея няма контрол. Тя трябва да е временна", добави той.

Атанасов коментира и високия ръст на цените. "Има фактори, на които не може да се противодейства - войната в
Украйна. Тя драматично промени нещата в икономиката, в енергетиката", каза той.

Мигрантската криза

"Има пробиви по границата, но това са наследени проблеми. Това заграждение, което е направено с европейски пари е абсолютно неефективно. Там се откраднаха пари", каза той.

Според него са важни две неща, за да се подобри контролът по границата. “Тя трябва да бъде наситена с технически средства. Да се подобри обучението на личния състав, който работи по границата”, обясни Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
6
 
! Отговори
мдааа...Гнома пак се преди 1 година
ПЛЮНЧИ........
73
1
 
4
 
! Отговори
прав си преди 1 година
До Анонимен 78 АКО ТИ ИЗВАДЯТ ЕДНОТО ОКО ВМЕСТО ДВЕТЕ СИ Е НАПРАВО НЕЧУВАН УСПЕХ!ИНТЕРЕСНО ОТ КЪДЕ ВИ КОПАЯТ ТАКИВА!?
72
1
 
5
 
! Отговори
еле па тоя...Гном ! преди 1 година
Лева политика с десни шмекерии...Айде ЪРььь У ЛЕВО !!!
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има неща, които се повтарят при всеки скок на инфлацията в България. Първо се започва с изоставане на доходите, последвано от скок на инфлацията. Доходите още повече изостават, а инфлацията расте. Започват да се чуват едни мнения, че вдигането на доходите щяло да вдигне инфлацията, но в един момент вече няма накъде и доходите се вдигат, а инфлацията спира да расте. Следва ново вдигане на доходите и инфлацията спада.
70
1
 
6
 
! Отговори
ей писна ми от тия: преди 1 година
ШАРЛАТАНИ !!!
69
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителството на Петков успя да укроти инфлацията до 40% над средната инфлация за ЕС. В България като най-бедната държаеа в ЕС заради ГЕРБ, се очакваше инфлацията да е значително по-висока, някъде към 70-80% над средната за ЕС. По инфлация България е на пето място в ЕС, а не на първо, което си е успех.
68
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре е, че след ГЕРБ успяха да повишат заплатите и пенсиите, чиито ръст много изостана при управлението на ГЕРБ. Знае се, че при такива изоставане инфлацията скача повече. Долна лъжа е, че повишаването на доходите вдигало инфлацията. Примерно още преди да се повишат заплати и пенсии, инфлацията скочи много.
67
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ откраднаха стотици милиарди за 12 години на власт, а сега ГЕРБ са пречката да има работещо редовно правителство.
66
2
 
7
 
! Отговори
прав си преди 1 година
До Аз Герб са виновни за всичко!И за глобалното затопляне,и за некадърноста на младите червенушки от ПП-ДБ,и за милиардите дето ги взеха на юруш и моментално изчезнаха,и за енергетиката дето искаха да я харижат на руснаците,и за кво ли още не!Герб ще са виновни винаги и за всичко!Не съм гербер,гласувах за вас,и сега съжалявам че ме излъгаха!Повече няма да се повтори!!!
65
1
 
6
 
! Отговори
анонимен до 70 Аз преди 1 година
Няма нормален финансов министър в света , който със заеми повишава пенсии и някои заплати, а това 100% води до инфлация. Това направи правителството на ПП при 6 месечното си у-ние. Да направиш надстройка на привнесената инфлация , не е добър атестат за управление, но за печелене на лековерни върши работа.
64
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България отдавна не е държава , а територия на която едни много,много,много алчни хора правят бизнес а останалите оцеляват кой както може.
63
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атанасов, България не е държава. По тошово време поне имаше "държавен апарат" с апаратчици. Сега има хора на държавна заплата. Като теб и останалите.
62
1
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
докато старите му-цу-ни се мотаят по коридорите на нс ще ни управлява служебноправителство на мен не ми пречи а ако доиде отново парапета и гея какво ще правимнии тогаз
61
6
 
1
 
! Отговори
Аз преди 1 година
До майор и Т.шакЩом според вас инфлацията и цената на газа са повишени заради управлението на ПП няма какво да обсъждаме. Нямат вина 2 години Ковид , война и т.н.смешни сте
60
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът за властта е ГЕРБ, които пръскат милиони от откраднатите от тях милиарди, за да се върнат на власт. С лъжи, манипулации, фалшификации и купен вот, ГЕРБ засега успява да е първа или втора политическа сила, но това ще е докато малко хора гласуват. Гласуват ли поне половината от имащите право на глас и ГЕРБ изхвърчат и стават незначителна политическа сила.
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре служебна власт, отколкото власт на тези дето за 12 години откраднаха стотици милиарди и превърнаха България в най-бедната държава в ЕС.
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали ще има служебна власт зависи от тези в парламента - мутри и политици, вкл. и този Атанасов.
57
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много по-добре на служебната власт, отколкото държава на мутрите от ГЕРБ!!!!
56
2
 
8
 
! Отговори
Дам... преди 1 година
По-добре служебна власт Танасе, отколкото такива псевдо политици кат теб, брадатия, парапетния и чекмеджан магистралчика! Да не забравяме и за госпожа Лъжа, Костя изродения ,Стефан върти опашката и анти БГ-групата на дъ пъ съ! Сега тия от умрялото НДСВ и ИТН не знам въобще дали да ги слагам!
55
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре на служебната власт,отколкото държава на слабоумните от ПП+ДБ!!!!