Едно време бяхме износител, сега внасяме храни

Обяснение от Настимир Ананиев
6 мар 2023 13:18, Росен Стойчев
142
Едно време бяхме износител, сега внасяме храни
Снимка: БГНЕС

Ние внасяме 70% от месото, 50% от доматите, 45% от яйцата. Едно време бяхме нетен износител, сега внасяме храни. Искаме национален приоритет да станат малките и средни ферми. Това заяви Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната” в ефира на Нова Нюз.

С години българският производител беше неглежиран.

Още по темата
Друга политика е неравенството на регионите. Ще инвестираме 50 млрд. – български и европейски средства за развитие на регионите. Знаете, че винаги се е инвестирало повече в Южна България. София е над средното европейско ниво,искаме да сравним София с Видин, с Монтана, с Враца, добави Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако искаме да възстановим селското стопанство в България, ще трябва да възстановим ТКЗС-тата, които бяха много успешни за условията на България.
96
1
 
7
 
! Отговори
ИНФЛАЦИЯТА Е МЕНТЕ преди 1 година
....защото очакваха че еврото ще влезе на 1.01.24г..И ПОБЪРЗАХА ДА ВДИГАТ ЦЕНИТЕ ЗА ДА НАТРУПАТ ПЕЧАЛБИ С НОВАТА ВАЛУТА, НО НЕ СТАНА ЗАТОВА ЩЕ ИМА ФАЛИТИ ПОРАДИ НИСЪК ОБОРОТ И ЗАГУБИ...!
95
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Селското стопанство в България първо беше яко ударено от СДС след 1989 година, а после ГЕРБ го довърши. Сега в животновъдството се произвежда около 16 пъти по-малко продукция в сравнение с 1987 година, в зеленчуковото производство 18 пъти по-малко, в овощарството 22 пъти по-малко и т.н.
94
9
 
6
 
! Отговори
ТКЗС И АПК... преди 1 година
....бяха пълен провал на СОЦ-земеделието затова се разпадна по целия Соц-лагер!ПАРИТЕ ОТ ЕС --ВЛЯЗОХА В ДЖОБОВЕТЕ НА ЕДРИТЕ ЧЕРВЕНИ ЛАТИФУНДИСТИ ОТ БКП---които днес не издържат на конкуренцията на житото от Украйна и реват като магарета..
93
0
 
10
 
! Отговори
Х преди 1 година
Най отвратителната 1мутра 1 сред нищоправниците.
92
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тос *** ли е бря.
91
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само на храни, на ел.енергия също. И на кой ли да благодарим за това.
90
2
 
10
 
! Отговори
РАЗПРАВЯТ ГЛУПОСТИ.. преди 1 година
...защото нито един от тия михлюзи не е работил на село---а все са били по министерства и кантори на БКП и МВР/ДС!БУДАЛКАТ ВИ С МАЗНИ ПРИКАЗКИ!!!
89
0
 
13
 
! Отговори
ПП преди 1 година
Е Промяната, промяната дойде Насрадине.
88
0
 
7
 
! Отговори
ТОВАРЕХА ЗА ИЗНОС.. преди 1 година
...щото плащаха на народа на село по 0, 30 ст/на трудоден-- А пенсията на село беше 25 лв.СТРИЖЕХА НАРОДА КАТО ОВЦИ И ИЗНАСЯХА НА БЕЗЦЕНИЦА ЗА ДА ПОДБИВАТ ПАЗАРА НА ЗАПАДА!
87
1
 
15
 
! Отговори
ВСИЧКИ ОТ ПП.. преди 1 година
....Са мазни ЛЪЖЦИ и ИЗМАМНИЦИ--Все отрочета на бившата БКП-номенклатура свикнала да стриже народа като овце за кланница...!НЕ им вярвайте!НЕ бъдете наивници!
86
0
 
9
 
! Отговори
vale_karo преди 1 година
До дедовия На жп гарата в града в който живея по онова лошото времи си товареха и експедираха за Англия, Франция, ГФР,СССР и други страни по 40 вагона селскостопанска продукция на ДЕНОНОЩИЕ, а сега през гарата минава един товарен влак от 5 вагона на СЕДМИЦА. Така ,че не ми говори какво се е възстановило.
85
1
 
14
 
! Отговори
Абе кво чакате ... преди 1 година
...от тоя Настимир Ананиев щом е внук на комунистката и в червата --- Нора Ананиева която съсипа селското стопанство за да си направиФирма за лютеница...хахаТОЯ Е ИЗМАМНИК ОТ ДС/БКП!
84
0
 
9
 
! Отговори
Хохохо преди 1 година
Сетила се Мара да се побара
83
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз мазния го боли дедовия дори хляба да стане пет лева
82
1
 
3
 
! Отговори
vale_karo преди 1 година
До КПСС - БКП Що не питаш японците какво мислеха за нашите АПК и НПК?
81
0
 
9
 
! Отговори
прогностик преди 1 година
Големо биене ви чака, момчета и момичета. Чак ще спрете да бъдете толкова умни и красиви от биене.
80
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелената сделка е против животновъдството заради въглероден и азотен отпечатък. Във всяка партия има представители на зелените, е как ще стане това, никак. Трябва някой смел, да защити говедовъдството и растениевъдство и да се произвеждат евтини торове и да се садят фуражи, не да се разчита на вноса им, който не се знае какво съдържа, също и пасища за животните. Е как ще стане, никак.
79
0
 
9
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 година
НЯКОИ ЗАБРАВИХА СЪЗДАДЕНИТЕ / ОТ ПРЕДШЕСТВЕНИЦИТЕ НА НАСТИМИР - СТЕФАН САВОВ И СИЕ / ЛИКВИДАЦИОННИ СЪВЕТИ - УНИЩОЖИЛИ -ДАБРЕ ИЗГРАДЕНОТО НИ СЕЛСКО СТОПАНСТВО !!!!!!!
78
5
 
0
 
! Отговори
дедовия преди 1 година
Чета коментар за инфлацията.Категорично е огранизирана в България от руско-гравитиращи българи, които вероятно оперират с огромни руски парични потоци.Виждам, че опитвате да избелите действията на олигарсите. Това няма да ви помогне.Това са руско-насочени действия, точно както вдигнаха и цената на горивата с 1 лев за една вечер. По същия начин руски пари в строителството държат цените високи, защото не са взети от банки, а са от проституции, оръжие, наркотици...