Пеканов: Държавата работи за влизането в еврозоната

Влизането ще има позитиви, увери той
6 мар 2023 17:30, Росен Стойчев
49
Пеканов: Държавата работи за влизането в еврозоната
Снимка: БГНЕС

България продължава да работи активно по техническата подготовка за влизане в еврозоната, заяви вицепремиерът Атанас Пеканов.

Още по темата
Той присъства на форум за Националния план за възстановяване и очерта проблемите, които следват от отлагането на смяната на валутата, съобщи Нова Нюз.

"С влизането в еврозоната липсите по държавния дълг ще паднат. Това означава, че държавата ще дава по-малко средства за това и ще може да използва тези средства за нещо друго. При влизане в еврозоната ще паднат и лихвите за домакинствата и за бизнеса.

Това е един разход, който те ще продължат да правят, докато сме с един крак в еврозоната. Когато влезем окончателно ще има позитиви, които в момента, още една година, ще изгубим", посочи Пеканов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В края на краищата усилията трябва да се признаят
36
0
 
0
 
! Отговори
До Димитър преди 1 година
Мите, не ядеш колците с доматите, но пиеш водката с белина...
35
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работи против
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Младеж,ти не си Държавата,ти си един временно пребиваващ във власта лакей!
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо се бърза за еврозоната.България е бедна, ще стане още по бедна.Румъния изчаква 2030 евентуално,добра стратегия,да се види дали е изгодно.България в най неподходящия момент на криза в ЕС и в Бг.Бг трябва ли да споделя и тежестите на богатия запад,хората ще издържат ли на кризи,зелени сделки,с всичките негативи от тях. Ще се влезе,добре,но поне в подходящ момент, който да е полезен,а не пагубен за Бг.Нека е тандем с Румъния,така, както е Шенген.Но Шенген не може,еврозона задължително! Защо
32
0
 
2
 
! Отговори
България нема преди 1 година
Нужда да развъжда етноси различни от Българската нация,а приори да се оберат,че застрашават националната сигурност на Българският народ и да се ваксинират с АК-47.
31
0
 
4
 
! Отговори
Не държавата, преди 1 година
а ти пр0дажна п0длог0!!! Отворили са ти се задните междубузия на 120 , готов да поемеш дълбоко брюкСелските мераци и литри Козяшкото мляко дълбоко в евроатлантическата си мръ$$на душица!!! Ти си срам за България,пекан0FF!
30
0
 
6
 
! Отговори
Коп'иллйето ще преди 1 година
Във Белене за лечение с АК-47.
29
2
 
7
 
! Отговори
Кой си ти? преди 1 година
Платена ЕВРО.ТАЙКО.ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПИТА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД? ЗАЩОТО ПАК ПУТИН ЛИ Е ВИНОВЕН,ЧЕ НИ МАНИПУЛИРАТ ЕС.ГЛУПОСТИ СА ТВА,ЧЕ БЪЛГАРИЯ НАМА ДА БАТАЛЯСА ОЩЕ ПОВЕЧЕ С ЕВРОТО! НАПРОТИВ ДАЖЕ СЛЕД ПРИЕМАНЕТО НА ТЯХНАТА ВАЛУТА,ЩЕ Я СПРЪТ И ЩЕ НАПРАВЯТ ЕЛЕКТРОННА ТАКАВА,ЗА МАСОВ КОНТРОЛ НАД ОВЦЕТЕ ! ВНИМАВАЙТЕ КАКВО СИ ИЗБИРАТЕ,ЧЕ ВРЪЩАНЕ НАЗАД НЯМА!
28
1
 
9
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
Абе футьо Пеканов, за да влезе в ЕЗ, инфлацията трябва да е 2-3 процента. Сега е 20-30 процента. Никакви мерки няма против инфлацията, но се БОРИ СЪС ЗЪБИ И НОКТИ да влезе у Еврозоната. Тия на некой друг да ги разкажеш, дето яде доматите с колци.
27
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 33 Русофилите не са изобщо българи, камо ли пък читави българи.
26
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждам я как работи държавата, не прави нищо, даже е оставила оня лудия Копейкин да агитира денонощно по телевизиите срещу еврозоната. Ами излезте и обяснете на тоя *** народ като държава какви са предимствата, не оставяйте лудите да се налудуват. Ей затова вечно ще бъдем на опашката на Европа, защото никой не си гледа работата.
25
3
 
11
 
! Отговори
Дам преди 1 година
***, който няма един работен ден в реалния сектор. Млъкни и се скрий ведно с ментора си - зелен чорап! Ненавиждани сте!
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям майтап :)))
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честно казано мен това не ме топли при положение че парите се разпределят не ефективно и дори криминално
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Влизането ще има позитиви, увери той"-------------------А негативите остават за нас.
21
0
 
20
 
! Отговори
Колю от Бяла Слатина преди 1 година
Абе тоя като изтрезнее му обяснете, че ни отрязаха за Еврозоната, че както е тръгнало и цените в евро от април ще почнем да обявяваме, та и евромонети ще сечем. Спрете му пиенето на тоя. Дръжте го ден-два в изолатор и му обяснете, че не се класирахме за Еврозоната. Като видите, че е разбрал го пускайте пак да надига шишето.
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя сеяндур една между очите и ше го пратим да носи вода на св Петър. Такива като тоя ни успиваха колко ще забогатеем като влезем в ЕС и нато. Да забогатяха баш тарикатите с чемежетата и кюлчетата а за народа от трите най дългото.
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо ни вкарват в заеми и после ни казват че за да не плащаме лихва трябва да се набутаме още повече като си унищожим валутата. А защо просто не оправят дълговете? Гърция бяха в една голяма криза и вече са вън от нея, да платиха цената но излязоха от кризата. А нашите мушмули с едни малки заеми не искат не че не могат, не искат да се справят. Не искат защото в замяна получават подкупи за да си предадем каквото имаме.
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петканов гнидооо дребна,недей да заблуждаваш хората,след влизането в еврозоната се повишава кредитният рейтинг и правителството и някой фирми ще могат да теглят кредити на по ниска лихва а по отношение на лихвените нива по кредити и депозити на населението промени няма да има!