Шефът на БНБ: Въвежданото на еврото ще ускори модернизацията

Структурните реформи у нас били забавени
43
Шефът на БНБ: Въвежданото на еврото ще ускори модернизацията
Снимка: БГНЕС

Въвеждането на еврото е в много по-голяма степен процес, който засяга цялостното развитие и модернизиране на страната. Това каза управителят на Българската народна банка Димитър Радев на конференция в София, която обсъжда предимствата и възможностите за България от членство в еврозоната.

Според него присъединяването към еврозоната ще ускори процеса на структурните реформи в България, който е сериозно забавен.

„Ще подобри условията за финансиране и също така ще увеличи инвестициите в страната. Съвкупността на всички тези фактори създава среда за постигане на траен, изпреварващ икономически растеж, а това именно е водещият фактор за ускорена конвергенция и, разбира се, за увеличавена доходите", каза той.

Радев смята, че въвеждането на еврото ще доведе до нормализиране и надграждане на нашия паричен режим, ускоряване на процеса на реална конвергенция и подобряване на качеството и ефективността на нашите институции.

Форумът беше открит от вицепрезидента Илияна Йотова. В него участват още вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов, министърът на финансите Росица Велкова, гуверньорите на националните банки на Хърватия, Словения, Нидерландия, представител на Международния валутен фонд, депутати, бивши финансови министри, работили последователно за членство на страната ни към еврозоната, представители на бизнеса, синдикатите, банковия сектор, експерти.

 


43
Още по темата: БНБевроДимитър Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МИЛИ ХОРА,Сега 1 кг кашкавал е 20 лева. При заплата 400 лева можем да купим 20кг кашкавал.В ЕВРОЗОНАТА:1 кг кашкавал ще стане 20 евро. Заплатат ще стане 200 евро и ще можем да купим 10кг кашкавал.Това е замислено от "МАЛОУМНИЯ И БЕЗОЧНО АЛЧЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ"
34
0
 
6
 
! Отговори
toti преди 1 месец
АБЕ ВИЕ ОТ БНБ СЕ САБУДИХТЕ !!! СЕГА ЛИ ГО РАЗБТАХТЕ ЧЕ СТЕ ГОЛА ВОДА !!!
33
0
 
4
 
! Отговори
СМЯХ В ЗАЛАТА преди 1 месец
ДА ДОПУСНЕМ,ЧЕ НЕОБХОДИМОСТТА ОТ МОДЕРНИЗАЦИЯ ЗАСЯГА 1 000 000 РАБОТЕЩИ. ПРИ СРЕДНА ЦЕНА НА ИНВЕСТИЦИЯТА ЗА МОДЕРНИЗАЦИЯ 100 000 ЕВРО НА РАБОТНО МЯСТО, ТОВА ПРАВИ 100 000 000 000 ЕВРО. БРАВО ГОСПОДА И ДАМИ СМЕШНИЦИ ДЕТО НИ УПРАВЛЯВАТЕ!!! И НИЙ ВЪРВИМ НАТАТЪК,ЕХО,ЕХО,БЕЗ КРАЙ НА ЩИР И ДЛЪЖ !!!
32
1
 
6
 
! Отговори
вернолибе преди 1 месец
Без да се говорят клишета и облъчване чрез сатрапски популизъм към нас,защо не се организира референдум/въпреки,че чрез приетото от НС вече е късно/и след като НИЕ си кажем искаме или не да се промени т,н, договореност с великия ЕС.Лично аз НЕ ЖЕЛАЯ друга валута/разбирай и чужди субекти/да ме управляват и дават наклон на.....
31
2
 
12
 
! Отговори
Мдаааа, преди 1 месец
ще потекат евраци от небето и пак във вашите чекмеджета и офшорки,национален предателю!
30
1
 
11
 
! Отговори
до 28 преди 1 месец
не заблуден, а подплатен с килчета и други финикийски знаци ;)
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първо Шенген, после еврозоната. Нали така направи Хърватия.
28
2
 
20
 
! Отговори
да знаете преди 1 месец
Шефът на БНБ е доста заблЮден!
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото "ускори" модернизацията в балтийските държави. Никаква разлика.
26
1
 
15
 
! Отговори
аЙдее.. преди 1 месец
За какво "развитие и модернизиране" говори този бацил, в Бг вече няма никаква промишленост и производство! Какви инвестиции, бе, в какви сфери и области? Дори основният транспорт по който се движат всички търговски потоци е в окаяно състояние - говорим за БДЖ. Въвеждането на Еврото няма да ни измъкне от "блатото", напротив, още повече ще затънем, пример - Гърция, Италия, Испания, Ирландия, Португалия...
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ни искат в Шенген,но да плащаме чужди дългове искат?Замислете се защо ще ни вкарват в еврозоната след като не отговаряме на 3 от 4-те изисквания.После да не се чудят когато хората ги пcyвaт.
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки ден ГЕРБ и техните корумпирани медии разпространяват лъжи след лъжи и фалшиви новини. Всеки ден манипулират общественото мнение техните стотици агенти. Всички, които са участвали в кражбите и далаверите. Всички, които са спасявани от заслужени съдебни присъди. Всички за които има информация в КПКОНПИ, а те не са никак малко. Всички са активирани. Но този път насреща си имате енергията на обществото. Няма да ни разделите, нито с фалшиви юмруци на фалшиви генерали, нито с лъжите и манипулации
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЕВРОТО!!!Поредния опит на "УПРАВЛЕНСКИЯ ЕЛИТ" съставен от НЕВЕЖИ, НЕУКИ, ГРОЗНО АЛЧНИ и БЕЗСКРУПУЛНИ индивидчета ДА ПОВТОРЯТ СЦЕНАРИЯ ОТ 1997 година - МАСОВО ОГРАБВАНЕ НА НАРОДА С ЦЕЛ ЛИЧНА ОБЛАГА!!!
22
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Приемането на еврото е драма само за рубладжиите и пишман патриотите,повечето от които си държат кинтите в евра или долари.
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как да ускориш модернизацията в България? Тук модернизация е ненаучна фантастика.
20
2
 
23
 
! Отговори
Смях преди 1 месец
Бедният шеф на БНБ. Обещали са му, че ще се кефи на Карибите с награбеното. Вместо това господарите му ще се отърват от него и го чака мизерна съдба в някоя африканска или латино ***.
19
2
 
18
 
! Отговори
Шенген йок преди 1 месец
Днес има някаква психоатака на тема еврозоната по всички медии.
18
18
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 месец
БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ПУСНАТА В ЕВРОЗОНАТА И ШЕНГЕН САМО И ЕДИНСТВЕНО СЛЕД КАТО СКЪСА ВСИЧКИ ВРЪЗКИ С РУСИЯ И ПУТИНСКА ТУРЦИЯ.
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЩЕ УСКОРИ КОРУПЦИЯТА
16
1
 
14
 
! Отговори
Икономистг преди 1 месец
Какво беше това КТБ-то. Аха, ставаше въпрос за стабилността на банковата система в България и за баницата. А пък БНБ-то си имало шеф, който е разпоредил да не допускат български граждани до сградата. Исках да си обменя стотинките за еврови банкноти, но те не ме пуспаха. Така беше при управлението на мутрата от Банкя. Честито на бившите, настоящи и бъдещи депутати, които ще му изплащат облигационния заем за 16 милиарда евра.